sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mun mielipide, Marski ja Yume

Lupailin viime postauksessa erillistä juttua Helsingin reissun hotellista ja mulle aivan uudesta makuelämyksestä. Hotellimme oli Mannerheimintiellä sijaitseva Scandic Marski ja toisen päivän illallisen nautimme Kluuvikadulla modernissa aasialaisessa ravintolassa. 



Ehkä kaikista paras juttu meidän hotellissa oli tosiaan sen sijainti! Aivan keskellä kaikkea. Lyhyt matka Esplanadille, Stockmann vastapäätä, Forum vieressä, ratikkapysäkit oven edessä.. Kaikki tarvittava siis enintään viiden minuutin kävely(kelailu)matkan päässä. 





Huomasin heti matkalla huoneeseemme, että Marskissa on mietitty esteettömyyttä. Hissit olivat toimivat ja tilavat, kokolattiamatto käytävillä oli helppokulkuisin, jolla olen hotelleissa kelannut. Yleensä paksut kokolattiamatot viettää (onkohan tuo oikea sana edes) jompaan kumpaan reunaan, mutta tämän hotellin matto oli kivan ohut, joten siinä oli todella helppo kelata. 

Meidän huonehan oli siis luonnollisestikin invahuone. Huone oli mukavan kokoinen, sängyt olivat sähkötoimiset (ai että!!) ja wc oli todella tilava sekä oikeasti toimiva kokonaisuus.


Huonepalvelu oli muuten loistava. Tai siis siivous. Nimittäin Rosa sai meidän huoneen näyttämään tuolta yllättävänkin nopeasti, niin meidän ollessa poissa huoneesta oli siivoojat käyneet viikkaamassa äärettömän siistin kaverini vaatteita..




Muutamassa asiassa hotellilla olisi kyllä parantamisen varaa. Nimittäin kuten kuvassa, jossa kurkotan, näkyy niin mä juuri ja juuri yletin asettamaan huonekortin tuohon sähköt-päälle-juttuun.  Jos mulla olisi ollut muutamankin sentin matalampi tuoli ja olisin ollut yksin liikkeellä, olisi jäänyt sähköt saamaatta. 

Toinen vika pyörisläisen silmin Marskissa oli huoneen ovessa. Ovi oli kerrankin helposti avattava, eikä lämähtänyt päälle, kuten joku saattaa muistaa mun tammikuisessa Helsingin hotellissa lävähtäneen. Mutta huoneesta poistuessa ovea ei pyörisläinen saakkaan kiinni. Jonkinlainen "invakahva" olisi hyvä olla ulkopuolella, jottan oven saisi vedettyä myös lähtiessään kiinni. 

Kolmas este pyörisläiselle tuli vastaan aamupalalla. Aamupalabuffet oli ravintolan alakerrassa, johon oli vain muutama rappunen, mutta todella jyrkkä ramppi. Rosan kanssa vähän naureskeltiin rampille ja ryntäsimme siihen "helppoahan tää on kahestaan" -asenteella. Ramppi olikin niin liukas, että Rosa meinasi liukua sen alas. Mutta kaiteen avulla jarrutellen kahdestaan pääsimme sen alas.
Ratkaisu tähän pulmaan olisikin vissiin ollut se, että henkilökunta olisi voinut tuoda mulle aamiaista ylätasanteen pöytiin. Mä nyt halusin itse päästä makustelemaan kaikkia ihanuuksia, joita oli tarjolla, joten rampin liukkaus oli koettava molempina aamuina vain ja ainoastaan mun tahdosta. 


Kaikenkaikkiaan tykkäsin paljon Marskista. Haluan sinne uudestaan. 
Testasimme muuten hotellin ravintolankin yhtenä päivänä. Itseasiassa ruokaravintola ei ollut vielä auki siihen aikaan kun sinne menimme, vaan otimme Street-listalta pikkurahalla syötävää. Hyvää oli ja näkymät Mannerheimintien vilskeeseen, ihanaa!


Yumeen menimme avoimin mielin. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan syönyt aasialaista ruokaa. Ainakaan tietääkseen, joten meillä ei ollut oikeastaan mitään hajua millaista ruokaa olisi luvassa. 
Ulkoapäin ravintola teki heti vaikutuksen. Rennontyylikkään näköinen ravintola houkutteli astumaan sisään..


Eikä Yume sisältäkään ollut hassumman näköinen. Tunnelma ravintolassa oli leppoisa ja musiikki kerrankin sopivasti vain hiljaa taustalla luomassa fiilistä. Henkilökunta oli todella ihastuttavaa. Asiakas sai kyllä todella tuntea olevansa tervetullut syömään.


Söimme Rosan kanssa listan suosituimpia ruokia ja niitähän meille tuotiin neljässä eri satsissa. Joka ruoalla oma viininsä ja tarjoilijan antamat ohjeet siitä, kuinka mikäkin ruoka syödään. 
Rentoa tunnelmaa piti yllä ohjeet "syökää käsin"  ja "ei tarvitse yrittääkään haarukalla ja veitsellä". 


Ehdottomasti parasta koko illan menussa oli HotStone -kivi! 
Pöytään tuotiin siis kuuma kivi, jonka päällä itse saimme paistaa tofua ja härkää. Hyvää ajanvietettä tuo itse ruoan paistaminen ja ruoan sai niin kypsäksi kuin itse halusi. 
Halua niiiin paljon kokeilemaan tuota uudestaan. Herkullista ja hauskaa!


Reilun kahden tunnin illallisen aikana saimme syödä siis kala-, kasvis- ja lihapitoisia ruokia, herkulliset jälkiruoat sekä kurkun kostukkeeksi erilaisia viinejä. Parhaita viinejä, joita olen koskaan maistanut. 

Aivan uudenlainen ravintolareissu; ensimäistä kertaa ikinä maistoin raakaa kalaa ja söin noin pitkän kaavan mukaan. Ihan uskomatonta. 
Mahtava kokemus, masu tuli täyteen ja menisin uudestaan!

Lisäksi pyörisläisen näkökulma:
Yumeen oli helppo mennä sisään pyöriksellä, pöydän alle pääsi hyvin myös pyörätuolilla sekä pöytien korkeus oli sopiva. Se jäi selvittämättä, että onko ravintolassa invavessa.. Sillä meidän hotelli oli siinä vieressä, niin lähdimme sinne takaisin syötyämme, emmekä jääneet kysymään vessaan.. Täytyy käydä ensi kerralla selvittämässä sitä ;)

Voi olla, että mulla jäi jotain tärkeää kertomatta näistä paikoista, joten laittakaahan kysymyksiä tulemaan!

xoxo, Jassu

35 kommenttia:

  1. Siitä kirpparinpöydästä, että menikö siellä tavarat hyvin kaupaks? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ekat vaatteet, jotka oli vaan mun, nii meni kaikki! Mutta sit kun vein äitin kanssa lisää jotain, niin niitä jäi paljon :) Mutta tosi hyvin siis ne omat!

      Poista
  2. Vietin itsekin yhden yön ystäväni kanssa Marskissa viime vuoden puolella ja oli kyllä ihan mukava hotellikokemus. :) Voisin mennä uudelleenkin.

    VastaaPoista
  3. Saatko jotain alennusta noista hotelliöistä, kun yövyt niin usein hotellissa? Tai minun mielestäni normaalia useammin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En saa :D Mä vaan käytän rahani harkiten, tai siis suunnittelen etukäteen niiden käytön per kuukaus, niin pystyy tekemään välillä tälläsiä hemmottelureissuja :)

      Poista
    2. Voisit antaa jotain rahan käyttö vinkkejä, kun itselläni kaikki menee samantien mitä tuleekin enkä edes tiedä mihin :D

      -S

      Poista
    3. Hahh! En nyt tiiä kuinka tosissaan olit, mutta heitän muutaman ;) Käyttötilin lisäks joku säästötili tai sellanen lyhyenajan säästötili, jonne joku summa tilistä aina jotain pikkuhemmotteluja varten. Ruokaostokset enintään kerran viikossa. Siinä muuten säästyy ihan älyttömästi rahaa! Ja tee ostoslista asioista, joita pitää oikeesti ostaa kaupasta niin ei tartu mitään turhaa matkaan.
      Ja oisha niitä muitakin vinkkejä, mut tossa mun parhaat :D

      Poista
  4. Vähän harmi, että tuokin huone on vissiin vähän sillä mielellä suunniteltu, että eivät oleta pyörätuolissa kulkevan matkustavan yksin vaan aina on kaveri auttamassa. Tai tuollaisiahan taitavat nämä hotellien invahuoneet yleensä olla? Tottakai kaverin kanssa matkustaminen on mukavaa, mut luulis että antaisivat edes samat mahdollisuudet kaikille eikä olisi tuollaista että "tässä hotellissa et sitten yksin voi yöpyä".

    No söittekö sitten kylmästi vaan käsin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin se yleensä kaikkialla on, että oletetaan pyörisläisellä olevan aina avustaja mukana. Vaikka siis tokihan mäkin nyt reissuissa yleensä kaverin kanssa olen, mutta vois olla jotain koulutuksia esimerkiks joiden takia yöpyisin hotellissa yksin.
      Söin kylmästi käsin vaan! Paitsi noihin härän lihapulliin taisin iskeä haarukalla =)

      Poista
    2. Hups, heti julkaistuani oman kommentin tajusin, että toki pihveihin käytin kanssa aterimia :D

      Poista
    3. Mä luulen, että esim siinä huonekortin sähköpaikassa ei oo niinkään välttämättä ajateltu, että matkustettaisiin aina seuralaisen kanssa, vaan ne vaan laitetaan aina automaattisesti standardikorkeudelle sen enempää yhtään mitään ajattelematta :/ Sähkötöitä tehdessä vain vedetään piuhat joka paikkaan, eikä se työmies välttämättä edes tiedä, että siitä on tulossa invahuone, kun nuo raksa-aikataulut on niin jäätäviä ja tehdään urakalla. Monesti, vaikka noita esteettömyysjuttuja pitkälle mietittäisiinkin, niin on kuitenkin sitten aina niitä "pieniä" asioita, joita ei joko tule suunnitteluvaiheessa ajatelluksi, tai sitten suunnittelu aloitetaan turhan myöhään rakenteiden kannalta - tai sitten joskus on vaan joku vanha jyyrä raksalla, joka tekee liukuhihnatuotantoa "kun näin ne vaan hoidetaan", hyvistä suunnitelmista huolimatta ;) Harmi vain, että monesti homma voi kaatua niihin pieniinkin juttuihin.

      - Tuuli

      Poista
  5. Oliko toi Yume kallis paikka? Näyttää nimittäin tosi herkulliselta noi ruuat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika perus ravintolahinnat tais tuolla olla, mulla oli pienimuotoinen yhteistyö heidän kanssaan, joten en tiedä meidän menun aivan oikeaa hintaa :)

      Poista
    2. Mielenkiinnosta kyselen, millainen diili sulla oli heidän kanssaan :)

      Poista
  6. Palvelut tuntuu huonontuvan vuosi vuodelta. Eikö tuo että asiakas joutuu itse kokkaamaan ruokansa ole ristiriidassa koko ravintolakonseptia vastaan? Pitikö tuoda omat astiat mukana vai ohjattiinko sitten syönnin jälkeen takahuoneeseen tiskaamaan? No joo, jos nyt vakavasti puhutaan niin vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta paikalta. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan kun tulee loppukesästä taas käytyä Helsingissä. Säästämiseen on muuten hyvänä apuna kaksiosainen ohjelma: Älä tuhlaa. Itse hyppäsin aikoinaan suoraan tuohon jälkimmäiseen osaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Oli todella mielenkiintoista, suosittelen kokeileen! Älä tuhlaa, perhanan hyvä ohje!

      Poista
    2. Tuo Yumehan on japanilaistyylinen ravintola, käsittääkseni. Tai ainakin aasialaistyylinen, nimestä päättelisin että japanilaiseen painottuu.. :) Siellä on ihan yleistä, että ravintolassa voit saada sellaisen jutun missä itse saa paistella lihoja ja muita. Itse Tokiossa asuin 6v ja on kyllä kiva kun Suomestakin tollainen paikka löytyy missä itse saa vähän kokkailla, kivahan se vaan on ja eksoottinen :)

      Poista
    3. Siis kuten tekstissä sanoinkin, niin aasialaistyylinen ravintola :)

      Poista
  7. Vautsi, aika makee hotelli! :) tännekin mun kotiin tarvittaisiin tollainen vaatteitten viikkaaja ;P Vitsit, käyt usein kaikissa niin ihanissa ravintoloissa syömässä. Pitäis itsekin kylmän viileesti uskaltautua menemään! :) Aurinkoista kesää sulle! (täällä kyllä sataa :/ )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva hotsku! Hahh, mäkin tarttisin vaatteiden viikkaajan.. On se välillä kiva saada jonkun muun tekemää ruokaa ;p Kiitos samoin (sitä auroinkoista kesää toivottavasti)!

      Poista
  8. Voi kamala kun tuli nälkä kun katto noita ruokakuvia! Ja hienoa että on näissä paikoissa esteettömyys toiminut ihan hyvin :)
    Olipas jotenkin ihanan iloinen postaus ja ihanan iloisia kommentteja!

    -Veera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kyllä aina nälkä kun tähän postaukseen eksyy =) Hihi!

      Poista
  9. Onko ilkeät anonyymit pysyneet poissa?

    VastaaPoista
  10. Siis kaiken kaikkiaan hyvä reissu, kiva juttu! Ja arvokasta tietoa varmasti monellekin.

    Oikein valoisaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli loistava reissu :)
      Kiitos, juhannus oli oikein valoisa!

      Poista
  11. ei herran isä mitä kommentteja oot saanut! *järkyttyy*
    on jollakin pokkaa kirjotella... että pistää vihaks. onneks sä oot henkisesti niin vahva, ettei ne sua paljoa hetkauta! ite en olis ehkä kestänyt, että puhutaan _täyttä_ paskaa vakavista asioista ja ruvetaan vielä kuolleistakin jauhamaan paskaa. itsekin olen kokenut, kuinka kuolleesta läheisestä levitetään perättömiä paskapuheita.

    tosi hyvää kesän jatkoa paskoista kommenteista huolimatta, oot aivan mahtava ihminen! <3

    VastaaPoista
  12. Hyvä juttu ja tästä blogista jää hyvä mieli ja selviytymisen asenne.

    Jos vertaa vaikka katkeruuteen
    http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288576341402.html#comments-anchor

    Ei kukaan jaksa tuolla asenteella vuosikymmeniä päivästä toiseen. Elämisenilo on kunkin löydettävä annetuilla korteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tätä lukiessa jää hyvä mieli :)
      Niin, ei kyllä kovin helpolta kuulostanut kun luin ton jutun..

      Poista
  13. Hei Jassu

    Asun Helsingin keskustassa ja on ihana lukea kokemuksiasi :)! Olen työskennellyt paljon hotellitoiminnassa koulutusjärjestäjän taholla. Scandic-ketju on ollut tiivis yhteistyökumppani. Heillä arvostettaisiin suuresti, kun kertoisit kokemuksesi mukaisia kehittämisehdotuksia.

    Toinen seikka; millaista koulutuksen järjestämistä kaipaisit? Työtaustani puolesta kiinnostaa ja ehkäpä asiaa eteenpäin viedä :).

    Hyvää kesän jatkoa, t. Mari T.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm ai lähettäisin Scandicille sähköpostilla kehittämisehdotuksia? :)
      Mitä tarkotat "millaista koulutuksen järjestämistä" ai koulutusta henkilökunnalle vai mitä? Sori oon ehkä vähän hölmö kun en tajua :D
      Kiitos hyvää loppukesää/alkavaa syksyä sulle!

      Poista
  14. Yume on kyllä suosittelun arvoinen paikka! Aivan mahtava konsepti!
    Lisäksi sä olet Jassu harvinaisen suloinen, kypsä ja todella viehättävä nuori nainen ja toivon sulle menestystä elämässäsi! Sun blogia on ihana lukea, ihana, positiivinen nuori nainen! U go girl! :)

    VastaaPoista