sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

rakkaudella, anonyymi

Milloin tästä blogista tuli keskustelupalsta? Milloin mun lukijakunta on muuttunut näin radikaalisti? Juu, mä olen todellakin osannut odottaa, että jossain vaiheessa blogin suosion kasvaessa (jota ei nyt edes pahemmin ole tapahtunut) alkaisi satelemaan negatiivissävytteisiä kommentteja, mutta en osannut odottaa tälläistä rytäkkää. Olenko mä alkanut kirjoittamaan eritavalla vai mitä on tapahtunut?
Rakkauspakkaukseen saa todellakin kirjoitella kritiikkiä ja otan vastaan myös kysymyksiä. Mutta viime päivinä on alkanut tuntumaan, että homma alkaa karkaamaan käsistä. "Jos olisin tollanen, olisin jo tappanut itseni", "kaverit hengaa vaan säälistä sun kanssa" -tyyliset kommentit eivät mun mielestä ole lähelläkään asiallista tai rakentavaa kritiikkiä. 

Mä olen aina erilaisia blogeja lukiessani harmistunut huomatessani sen, että ihmiset kommentoivat välillä ihan mitä sattuu ajattelematta miltä se toisesta tuntuu. Se on ihan sama, mistä julkisesti kirjoittaa, niin aina löytyy joku/joitakin, ketkä haluavat vain aiheuttaa muille pahaa mieltä ja saada säpinää aikaiseksi kommenttiosiossa. 
Olen aina ihmetellyt monienkymmenientuhansien lukijoiden blogien kirjoittajien vahvuutta. Kuinka älytön määrä heille satelee kuraa niskaan, kun he jakavat osan elämästään julkisesti netissä. Siinä todella tarvitaan itseluottamusta ja voimaa jättää nämä "paskakommentit" sivuun. 
Mäkin olen alusta alkaen tiennyt, että kun alan kirjoittamaan asioistani niin, että kuka tahansa pääsee niitä lukemaan, voi ja varmasti jossain vaiheessa tuleekin kommentteja, jotka eivät tunnu kivalta. Vielä mä olen pystynyt sivuuttamaan nämä kommentit, joilla on tarkoitus satuttaa mua tai tehdä mulle pahaa mieltä. Mutta tänään keskustellessani vanhempieni kanssa tajusin, että kaikilla menee jossain se raja. Nyt musta tuntuu, että ihan sama, tää kuuluu tähän hommaan. Itsepä olen halunnut jakaa aidosti ja vilpittömästi asioitani netissä. Mutta entä kun se tietty raja ylittyy? Ei kukaan voi loputtomiin kestää haukkumista, pilkkaamista ja paheksuntaa. Vaikka mulle tällaisia kommentteja on tullut vasta hetken aikaa, niin silti mä aloin miettimään asiaa. Ei kenenkään pitäisi joutua kestämään tällaista hetkeäkään.

Onneksi olen jo sentään 21-vuotias (vaikkakin vielä siis nuori). Jos olisin 15-vuotiaana saanut julkisesti kuraa niskaan, niin ei mun itseluottamus olisi sellaista kestänyt. Mua harmittaa aivan hirmuisesti nuoret, vasta aloittaneet bloggarit, joita tullaan haukkumaan kuvista, ulkonäöstä tai vaikkapa kirjoitustaidoista. Harmittaa mua tietenkin ihan kaikkien, aikuistenkin, bloggareiden puolesta. Itseasiassa ihan raivostuttaa ajatella, kuinka paljon hyvää monet tekevät kirjoituksillaan, piristävät joidenkin päivää kuvillaan, tekevät rankasti töitä lukijoille tarkoitettujen alennusten eteen ja näkevät vaivaa kootessaan tuntikausia kivan näköisiä postauksia. Ja sitten kaiken vaivannäön jälkeen porukka tulee ja haukkuu sut maanrakoon. 

Mun mielestä "blogikiusaaminen" on verrattavissa kaikkeen nettikiusaamiseen. Eikä mun mielestä minkäänlaista kiusaamista pidä hyväksyä. Netissä anonyyminä on todella helppo aukoa päätä ja sanoa toista läskiksi, rumaksi, tyhmäksi tai kuten mua; säälittäväksi vammaiseksi. Sanat satuttavat vähintään yhtälailla kuin väkivalta. Sanallinen kiusaaminen on henkistä väkivaltaa. Sekin jättää jäljet. Ihan jokaiseen, joka sitä joutuu kestämään. Kuten sanoin aiemmin, nyt musta tuntuu, että ihan sama, ei ne mua satuta. Mutta varmasti joka ikinen kommentti on jättänyt jonkinlaisen jäljen muhun. Ja myös mun läheisiin. Eikä niitä arpia saa koskaan korjattua. 

Mä olen halunnut pitää mun blogin aitona, raikkaana, iloisena. Olen halunnut jakaa asioita elämästäni, uudesta mahdollisuudesta elää. Olen halunnut olla esimerkkinä kaikille, että ei elämä erilaisena ole taatusti huonompaa kuin kellään muulla. Olen toivonut, että saisin edes muutamat ihmiset ajattelemaan teksteilläni elämää hiukan erilailla. Ehkä joku alkaisi nauttimaan tämän kautta myös omasta elämästään entistä enemmän. Mä olen halunnut jakaa teille omaa elämän iloani, asennettani ja kertoa elämäni kohokohdista ja myös niistä arkisista asioista. Olen huomannut, että olen saanut liikuntarajoitteisten ääntä kuuluviin edes hiukan enemmän. Olen päässyt vaikuttamaan asioihin. 
Olen siis halunnut jakaa vain ja ainoastaan hyvää. Mun elämän yksi periaatteista on, että hyvä kiertoon. Haluan, että kaikilla olisi hyvä olla. Mä elän jossain pumpulilinnoissa ja ajattelen, että se olisi mahdollista. Mä hymyilen kadulla tuntemattomille, nauran paljon ja tervehdin kaupan kassaa, välillä liiankin innokkaasti. Mä toivon, että tämä sama pirteys ja elämästä nauttiminen välittyisi myös mun tekstien ja kuvien kautta. Musta olisi kiva, etteivät kaikki kommentit muuttuisi pikkuhiljaa negatiivisiksi. Siinä vaiheessa, jos näin käy, mä en näe mitään järkeä jatkaa koko blogia. Rakkauspakkaus on tuulahdus hyvää mieltä, erilaisuutta ja monille uusiin juttuihin tutustumista. Pidetään homma jatkossakin sillä linjalla, jookos? Ja kuten alussa sanoin, otan tietenkin vastaan myös kritiikkiä. Kunhan asiansa osaa perustella, niin näen syytä vastata niihin. 

En tiedä sainko puettua kaikki ajatukseni sanoiksi. Voi olla, että tässä kirjoitusinnostuksessa unohtui jotain tärkeää. Mutta ehkä tuosta sanatulvasta saa edes jotenkin käsityksen siitä, kuinka mua harmittaa, että Rakkauspakkaus on muuttumassa paskakommenttien pelikentäksi, mua harmittaa kaikkien bloggareiden puolesta ja että en voi sietää kiusaamista missään muodossa. Elämässä on paljon suurempiakin murheita, joten eiköhän anneta jokaisen kirjoitella ilman, että täytyy sietää kuraa täällä netissä.

Netissä voi nimittäin tehdä niin paljon hyvääkin. Lopetetaan kiusaaminen ja käytetään energia auttamiseen. Esimerkiksi vielä on käynnissä jo pari postausta sitten kertomani Totuus vai Tehtävä -kampanja. TÄSTÄ pääset aloittamaan huiman kilpailun! //Mä kävin itsekin pyöräyttelemässä sivustolla pulloa ja mä samaistuin eniten Jessican kanssa. Kokeile, kuka on samankaltaisin sun kanssa ja kerro mulle!!

1. pyöräytä pulloa, tutustu tyttöihin ja auta
2. rekisteröidy ja helppaa lisää
3. helppaa niin paljon kuin haluat
4. mitä enemmän annat neuvoja, sitä parempi mahdollisuus voittaa

Eli tämä kyseinen kampanja kohdistuu nuoriin tyttöihin ja kilpailu etenee viiden fiktiivisen hahmon auttamisella. Mä en osaa ehkä järkevästi tätä selittää, joten käykää lukemassa tarkempia tietoja ja ohjeita heidän nettisivuiltaan ja muistakaa samalla tykätä kampiksen face-sivuista. Palkintonahan kampanjakilpailussa on ikimuistoinen reissu parhaan ystäväsi kanssa lappiin! Vielä kerkeää mukaan.

Ps. Kirpputori Timantin pöytä 16 oli tyhjentynyt aikalailla huimaa vauhtia. Mahtavaa. Nyt alkuviikosta pöytä täyttyy jälleen ja myyntiin tulee nyt myös mun vaatteiden lisäksi vaatteita myös hieman aikuisempaan ja isompaan makuun ;)

Ihanaa alkavaa viikkoa ihan kaikille. Olkaa kilttejä toisillenne, tehdään maailmasta parempi.
xoxo, "haluan jatkossakin elää rakkaudentäyteisessä pilvilinnassa" Jassu

109 kommenttia:

 1. Olet ihana ja rohkea! <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Oot rakas <3 -emmisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitko säki siinä kolarissa? Katoin just sen toistaiseksi tuntemattomasta syystä... Kamala juttu! ;( Sitä kautta löysin tänne blogiin. Ihmettelen, kyllä miten jotkut voi olla noin ilkeitä ja jättää tollasia kommentteja!! Mutta koskaa oon kristitty niin haluisin aatella kaikiss aolevan jotain hyvää. :)

   Poista
 4. Wau miten hienosti kirjoitettu. Näinhän se elämä menee, että haters gonna hate, mutta jatka sä samaan malliin! <3 Olet mahtava ja rohkea persoona, inspiraation lähde monelle! :)

  VastaaPoista
 5. Olen nähnyt läheltä, kuinka ilkeät kommentit satuttaa. Aina tulee mieleen sana: kateus. Ja ilkeiden kommentoijien oma ahdistus, heikkous ja paha olo. Sitä voisi verrata vaikkapa niihin rantaveteen heitettyihin letkunpätkiin, jossa oli ruuvit. Tarkoitus on satuttaa jotakuta. Kyllä tämä ihmisyys välillä hämmästyttää. Älä välitä noista heikoista ihmisistä, olet heidän yläpuolellaan <3. Pidä itsesi juuri sellaisena kun olet!

  VastaaPoista
 6. Teinitytöt kirjoittelee ilkeyksiä, yleensä vielä alaikäiset jotka ei tiedä tosielämästä yhtään mitään, elävät turvallisesti kotona isin ja äidin kanssa ja saavat viikkorahaa.

  VastaaPoista
 7. Todella hyvä kirjoitus! Kiusaaminen, oli se missä muodossa tahansa, henkilökohtaista tai ei henkilökohtaista, netissä tai kadulla, on aina tosi ilkeää ja surullista.. eikä kenenkään pitäisi joutua sen kohteeksi. Kumpa lukijat (eli ilkeät anonyymit) nyt tajuaisivat tämän ja jättäisivät sinut ja blogisi rauhaan. Niin se vain on, että pitkässä juoksussa pilkka osuu omaan nilkkaan ja itku tulee pitkästä ilosta, myös näille ilkeille anonyymeille.. toivottavasti et joudu lopettamaan blogia, oon tykännyt tosi paljon lukea tätä ja oot mahtava tyyppi :) kaikkea ihanaa elämääsi. T. Toinen pilvilinnoissa asusteleva :))

  VastaaPoista
 8. Mulla tuli ihan paha mieli tästä postauksesta. Siis noista esimerkkikommenteista, jotka mainitsit. Eihän oikeasti kukaan voi olla niin kauhee, että sanoo tollaista.. Mutta näköjään voi. Mun pieneen päähän ei vaan mahdu, millaiset ihmiset noita ilkeitä kommentteja kirjoittelee? Mitä ne saa siitä? Miks ne haluu olla ilkeitä? Kuinka hiton paha olo niillä on? Kasvotusten jollain äkkipikaisella saattaa joskus lipsahtaa rumia kommentteja mut tää "blogikiusaaminen" - hirvee vaiva pitää nähdä et saat vartavasten kirjottaa jonkun ilkeen kommentin. Kyllä muakin ärsyttää jotkut blogit ja ihmiset, on kirjoituksia, joista ajattelen että bloggaaja on vaikkapa ääliö tai jotain. Mutta en näe mitään syytä, miks mun pitäis kertoa siitä sille bloggaajalle. Pitää muistaa, että vaikka joku meniskin eri reittiä kun ite, se ei silti tarkota että se on eksyksissä.

  Mutta tosiaan kiitos vielä tästä blogista, mun silmiä tää on ainakin avannut ja muutenkin tykkään tosi paljon sun kirjoituksista. En muista oonko aikasemmin kommentoinut, mutta kun löysin tän sun blogin, olit mun ajatuksissa aika paljon. Mietin esimerkiks sillon pyynnöstäs sitä, miten pyörätuoli vaikuttais omassa elämässä: kotimatkassa ja opiskelupaikassa yms. Itse joutuisin muuttamaan lähes kaiken elämässä. Mutta en näkis sitä kuitenkaan elämän loppuna, ainoastaan muutoksena :) Sun ansiosta mulle on myös herännyt kysymyksiä halvaantumisesta ja oonkin etsinyt asioista paljon tietoa.
  Täytyy kyllä sanoa, että oot aika rohkea ja sulla on hieno asenne elämään. Toivon sulle kaikkea hyvää ja oikein upeeta kesää!
  t. kiltti anonyymi

  VastaaPoista
 9. haters gonna hate, oot ihanuus! vaikka monet sanoo varmasti että "älä välitä" niin kyllä luulis et tollasia jää miettimään, vaikkei mitään syytä oo. Sä oot upee, sul on upeet kaverit ja sulla on voimia jaksaa eteenpäin tollasista huolimatta, superpaljon rakkautta sinnepäin <3


  t.veera

  VastaaPoista
 10. Mulle sä ainakin oot saanut välitettyä juuri sitä oikeaa fiilistä, sitä, että vaikeistakin asioista voi selvitä kun on vain asenne kohdallaan. Oon kerta toisensa jälkeen vain miettinyt että vau, mikä elämänasenne, tosta pitää ottaa mallia! Elämässä pelataan niillä korteilla, mitkä saadaan. Mut sä olet ainakin saanut tajuamaan, että elämästä voi ja pitää nauttia, oli olosuhteet sitten mitkä hyvänsä, ja ettei ikinä pidä lannistua ja luovuttaa! :)

  Musta on myös kivaa lukea pyörisläisen arjesta, ihan tavallisen tytön ihan tavallisesta elämästä vähän erilaisella twistillä :)

  - Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä Tuulin kanssa :) Ja veikkaan, että 99,9% lukijoistasi on oikeasti myös tätä mieltä, tänne on vain eksynyt nyt pari ilkimystä, jotka aikansa täällä harhailee ja lähtee sitten tiehensä. Joten kyllä selvästi suurin osa meistä lukijoistasi todella tykkää sinusta ja blogistasi Jasmine :)

   Poista
 11. Tollaset kommentoijat sais oikeesti miettiä mitä kirjottaa ja mihi. Mitä iloa ne sellasesta ees saa? Oot aivan huikee tyyppi ja niin positiivinen! ♥ Ja kuka hegais jonkun kanssa pelkästään säälistä? Nää kommentoijat ei todellakaan ilmeisesti tiedä millanen oikeesti oot! Jatka samaan malliin! Oot aivan huikee ♥

  VastaaPoista
 12. Kun noita ikäviä kommentteja alkoi silloin vähän aikaa sitten tulemaan niin jäin miettimään, että miten sairas pitää olla että yleensä saa tollasesta jotain mielihyvää. Ite en pystys ees nimettömänä kirjottaan kenellekään mitään tollasta, mulle tulis siitä ihan hirvee olo.

  Jos jotain ei kiinnosta tai ei ole mitään hyvää sanottavaa niin menisivät muualle tai olisivat hiljaa. Ei täällä ole pakko hengata.

  Todella hyvä postaus!
  Ite ainakin arvostan sitä, että yleensä haluat kirjottaa meille elämästä pyörätuolissa, eli kiitos siitä. Ja tottakai hyvää kesää!

  VastaaPoista
 13. Meinasin ensin kirjoittaa siitä kuinka anonyyminä voi olla täysin oma itsensä, ja kuinka tämä omana itsenä oleminen tarkoittaa valitettavan usein oikeaoppista riemuidioottia. Mutta koska tahdoit että ei oltaisi negatiivisia, jätän tämän kertomatta. Eiku hups. Tosin miten minäkin muka voisin tässä muita morkata, kun itsekkin nimimerkin takaa tänne kommentoin milloin mitäkin härskeyksiä. Ja sitten asiasta kalatalouteen. Toivottavasti homma ei mene siihen että päätät lopettaa blogin, sillä näitä on niin mukava lukea ja näistä tulee aina hyvälle mielelle. No okei, esimerkiksi tästä postauksesta ei niinkään, mutta siis melkein aina. Ja vähintään saa ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
 14. ♡ jatka samaan malliin, sua ei lannista ees loukkaavat kommentit, siinä nekin näkee pikku hiljaa (hopeso) et kuinka idiootteja ovat..
  Kaikkee hyvää jassu sulle ja ihanaa kesää, nauti elämästä :)!

  VastaaPoista
 15. Nuo "kiusaajat" ei taida sitä tietää, että lopulta ne tekee meistä kiusattavista vain vahvempia!! Vaikka ei tuo kiusaaminen koskaan ole mukavaa ja en voi sitä ymmärtää miksi jonkun pitää niin tehdä.
  Itse koulukiusattuna tiedän miltä kiusaaminen tuntuu. :( Ja henkinen kiusaaminen satuttaa enemmän kuin fyysinen...

  Jatkat vaan kirjoittamista siskoseni. Näytät noille #%¤#&päille, että sua ei lannisteta. :D

  -M-

  VastaaPoista
 16. Mä siis todella järkytyin kun näin mitä sulle oli kirjoiteltu. Ihan oikeesti kuinka sydämettömiä ja oikeesti sairaita jotkut ihmiset on. Oon huomannu muutenkin että monelle empatia on ihan vieras käsite, tai edes normaali käytös. Vituttaa sun puolesta, mut yritä jotenkin sivuuttaa tollaset kommentit jos niitä vielä tulee. Näillä kyseisillä henkilöillä on oikeesti päässä vikaa, ja sä oot niitten yläpuolella. Oot ihana, kaunis, aito, lämmin. Just sun kaltasia ihmisiä tää maailma tulis olla täys, niin tää ois niin paljon parempi paikka. Pus ja tosi hyvää lämmintä kesää sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaatko anonyymi, että menit juuri itse näiden sanojesi mukaan 'sydämettömien' ja 'empatian käsitettä tuntemattomien' ihmisten tasolle haukkuamalla heitä noin kovin sanoin? Tuokin on kiusaamista yhtä lailla -haluatko sinä olla kiusaaja? Kannattaa miettiä miten kuvailee muita, olivat he tehneet mitä olivatkin.

   Poista
  2. Salla hei, meneppäs muualle pätemään. Ehkä pointti anonyymillä ei ollut mennä näiden tasolle. Ja vaikka olisikin niin mitä sitten? Luitko yhtään mitä Jasminelle oli kirjoiteltu? Ainakin mun mielestä täytyy olla sairas jos haluaa noin toista satuttaa. Kovin sanoin haukkuminen on kyllä tosta kommentista vielä kaukana :D mitä hittoa

   Poista
  3. Huoh, vai päteä? Katso sanakirjasta mitä se tarkoittaa, tai kysy äidiltäsi. :) Olen kyllä lukenut läpi kommentit mitä Jassu on saanut, ja tiedän mistä puhun.

   Poista
  4. Kiitos vaan kun tulit pilaamaan ilmapiirin tähän postaukseen;) Tsempit kuitenkin Jassu sulle! Täällä ootellaan innolla sun seuraavia seikkailuja!:D

   Poista
  5. Haha, kiitos päivän nauruista. :D Sinä taidatkin olla juuri se anonyymi joka nuo pahimmat kommentit (Jassun lainaamat) on jättänyt, näin provoyrityksistäsi päätellen... ;)

   Poista
  6. Minä taas vähän epäilen et Salla se olet sinä noiden ikävien kommenttejen takana kun noin kovasti niitä ymmärrät ja puolustelet..

   Poista
  7. Lukisit tarkemmin kommenttini. En tosiaan ole mikään kiusaaja. :)

   Poista
  8. Salla oot säälittävä! Mieti sanojas, sinuna häpeisin! huhhuh

   -Emmi

   Poista
  9. Emmi,

   Hahah. Mitä pitäisi hävetä? Ei hävetä yhtään. Mikä teitä vaivaa kun ette osaa lukea? Pitääkö teille alkaa tavuttaan?

   Poista
  10. Salla kuulostat valitettavasti 13v pissikseltä. Olen myös sitä mieltä, että on paljon vakavampaa haukkua jotain, joka viitsii omalla naamallaan pitää blogia ja rehellisesti kertoa elämästään vakavan vamman kanssa. On paljon loukkaavampaa tulla haukutuksi omana itsenään kuin anonyymina. Sen sijaan jonkun ANONYYMIN "haukkuminen" (toisinsanottuna paskakommenttien arvostelu), ei loukkaa ketään näin julkisesti tai henkilökohtaisesti. Siinä on kesäläksy teille kaikille jotka luulette Jasminen puolustajien kuluttavan energiaansa anonyymien haukkumiseen. Voi LOL.

   Poista
 17. Oli pakko lukea noita kommentteja mitä oot saanut. Eipä niissä paljoakaan ajatella. Mä oon päätynyt sun lukijaksi juuri sen takia, että sun postaukset on iloisia ja hyvää mieltä antavia. Ja kaiken lisäksi sä oot hyvä esimerkki siitä, kuinka positiivinen asenne auttaa kaikkeen. Ja hienoa on myös se kuinka omatoiminen olet ja ihmetyttää sekin väite, että kaverit olis sun kanssa säälistä. Pah. Miks ne niin tekis, sama ihminenhän sä olet. Oot hieno malli kaikille! Useammilla pitäis olla samankaltainen elämänasenne kuin sulla. :) Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 18. En koskaan jaksa lukea mitä muutbovat kommentoineet seuraamiini logeihin. En nytkään. Ja oon myös tosi laiska kommentoimaan, hups! Mutta nyt haluan sanoa jotain :) tykkään sun blogista ja on ollu kivaa että avaat meille käveleville ovea tuntemattomaan maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä iPadilla vain voi kirjottaa kirjotusvirheittä ;)

   Poista
 19. Noiden ikävien kommenttien kirjoittajilla on itsellään niin isoja ongelmia, että niiden on pakko päästä purkamaan omaa pahaa oloaan toisiin. Onneksi ne on vain kirjaimia ja ne voi jättää omaan arvoonsa. Ehkä he jonain päivänä kasvavat ja ymmärtävät hakea itselleen apua ja jos eivät, niin it's not your problem!

  Oot ihana <3
  Terkuin Noora

  VastaaPoista
 20. Tuli tosi paha mieli noista ilkeistä kommenteista. Jotkut ihmiset osaa sitten olla ajattelemattomia ja kirjoittaa jotain tuollaista, mutta jokainenhan tietää että "paskaa puhuu ne joita v*tuttaa olla huonompi". Sen verran mitä oon sun blogia lukenu, niin sä oot vaan tosi mukavan oloinen ja elämäniloinen, että toista saa hakea! Toivon kaikkea hyvää sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollainen "paskaa puhuu ne joita vituttaa olla huonompi" ole se mitä trollit hakee takaa tai syy siihen miksi he trollaavat. Kiusaamiseen se toki voi olla syy, mutta varmaan näitä todella ilkeitä kommentteja kirjoittavalla oli muutakin mielessä. Näin minä ajattelisin, kun luin kommentteja läpi... Mutta jospa he tai hän (miten lie, monikohan eri anonyymi oli kyseessä?) ottaa oppia Jossun kirjoituksesta ja tuntee pistoa sydämessään. ;)

   Poista
 21. Luultavasti nämä anonyymit mitä lainasit kirjoituksesssasi, ja jotka ovat ilkeitä kommentteja kirjoitelleet blogiisi, hihittelevät itsekseen luettuaan tämän kirjoituksen. He luultavasti vain nauttivat siitä, että tunnustit kommenttien jättäneen itseesi ja perheeseesi henkisiä arpia. Niin se menee usein. Tiedän itse koska olen keskustellut ihmisen kanssa joka kiusaa toisia netissä; valitettavasti tunnen sellaisen ihmisen hyvin. Mutta heillä ei kuitenkaan ole kaikki hyvin itsellään yleensä -siis heitäkin pitäisi yrittää ymmärtää, vaikka se vaikeaa onkin. Siksi tilanne on todella hankala sinulle ja minullakin. Luulen, että ajan kanssa kiusaajat kyllästyvät ja vaihtavat maisemaa, eli pidä vain loppu korkealla ja blogi pystyssä. Siitä saa kuitenkin paljon irti hyvää -ja niin moni nauttii siitä! :)

  VastaaPoista
 22. Oon huomannu ihan saman muissakin blogeissa ja just tein postauksen itsekkin tästä! Tosi kurjaa, että sulle on tullut tällästä, oot niin ihanan positiivinen tyyppi, että miten kukaan voi edes pahaa susta ajatella! Ihanaa kesän jatkoa sulle Jassu!

  VastaaPoista
 23. Olet rohkea, kun tartuit suoraan asiaan - hyvä sinä!
  Me kaikki positiiviset ihmiset toivomme näiden ikävien kommenttien loppuvan - olemme sinun puolellasi!

  Elämällä on joskus musta reuna,
  mutta sinulle sen soisin olevan kultaisen...

  VastaaPoista
 24. Oi taas upee kirjoitus,Jassun postaukset on aina niin positiivisiä ja iloisia joita on kiva lukea.Nytkin menit suoraan asiaan ja hyvä niin.Hyvää kesää sulle auto ym.kesäjuttuja odotellessa.

  VastaaPoista
 25. Hiljainen lukijasi:)10. kesäkuuta 2013 klo 18.03

  Todella toivon, että tuollaiset ikävät kommentit loppuvat tästä blogista ja muualtakin! Muista se, että näitä negatiivisia kirjoittajia on korkeintaan muutama, ja jokaisella kirjoituksella tuot iloa monien monien ihmisten elämään:) Ei mennyt vuoden positiivisin jyväskyläläinen -titteli väärälle henkilölle! tsemppiä :)

  VastaaPoista
 26. Hei!Luen aina silloin tällöin blogiasi ja oli kanssa järkyttynyt kuinka kateellisia ihmiset voivat olla ja kuinka ilkeitä kommentteja olet saanut!
  Toivottavasti saat jatkaa blogiasi ja ikävät kommentit loppuvat , maailma tarvitsee sinunlaisia positiivisia ihmisiä:)
  Kaikkea hyvää sinulle:)

  VastaaPoista
 27. Aivan huikea kirjoitus!

  Luin läpi kommentteja mitä oot saanut. Järkyttyminen oli lievä ilmaus. Vaikka kuinka anonyymit ajattelisivat, etteivät olisi kateellisia, "sanoisivat vain mielipiteensä" tai "antaisivat rakentavaa kritiikkiä", nuo kommentit olivat erittäin kaukana rakentavasta kritiikistä tai asiallisesta mielipiteestä. Ainoa tarkoitus tuollaisilla kommenteilla on loukata, provosida tai osua niin arkaan paikkaan kuin mahdollista.

  Kuitenkin sä oot jaksanut olla positiivinen ja näyttää, että tuollaiset kommentit eivät hetkauta sua. Sä näytät tällä blogilla sen, että pyörisihmiset voivat elää täysillä! :) Uskon, että susta tulee jotain suurta. :) Pidä toi asenne, voisin ihan oikeesti tutustuu suhun paremmin - oot huippu! <3

  En ole kommentilla nuolemassa kenenkään persettä tai puolustamassa puolustamisen ilosta, oon ihan oikeastikin tätä miltä. :)

  VastaaPoista
 28. Hitsi että alko ärsyttämään kun luin tämän postauksen, siis sun puolesta!! Murrr! Selailin vähän vanhojen postauksies kommentteja ja osa niistä oli vaan että huh huh... Oot ihana japi ja niillä ihmisillä täytyy todella olla itellänsä vakavia ongelmia jos pystyy tommosia sulle kirjottamaan!

  Hyvää kesää sinne Suomeen! :-) <3

  Terkuin Sonja

  VastaaPoista
 29. Ikävät kommentit satuttaa aina vaikka olisi ajattelematon heitto tutultakin niin sen muistaa vuosienkin takaa,kun arkaan asiaan osuu kokemusta on.Niin se on että kaikki julkisuuden henkilöt politikot,urheilijat saavat jossain vaiheessa kuraa silmille,mutta että Jassu joka ei vihaa ketään,haluaa auttaa muita,on iloinen ja innostuu monista asioista jotka olisi monelle vähäpätöisiä joutuu sitten kokemaan tämän.Mutta muista ei tarvita kun yksi pilaamaan hyvä fiilis,onneksi lukijoistasi on sentään valtaosa kunnollisia jotka ajattelee sun parasta,ajattele säkin meitä lukijoitasi äläkkä anna tuon estää blogisi pitoa jatkossakaan.

  VastaaPoista
 30. Harvinaisen hyvä kirjoitus!

  Komppaan edellisiä kommentoijia. Piä vaan pää pystyssä äläkä anna moisten "kuittailujen" häiritä sua!

  Nään susta tosi usein unta ja aina unessa me ollaan hyviä ystäviä ja tehään kaikkee kivaa. Sitten kun herään niin joudun pettymään, kun en tunnekkaan sua :( Hauskoja unia. Odottelen innolla autopostausta!

  VastaaPoista
 31. Kiitos mahtaavasta kirjoituksesta! Toivottavasti tämä blogi todellakin säilyy hyvän mielen kenttänä :-) Iloista kesää sinulle!

  VastaaPoista
 32. Oletko miettinyt sitä mahdollisuutta,että ilkeissä onkin jotain perää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko miettinyt sitä mahdollisuutta, että ilkeissä kommenteissa onkin jotain perää? Jos oletkin sellainen kuin ne sanovat? Jos sinun kanssa ollaankin vain säälistä?

   Poista
  2. Voi hyvää päivää noita kirjoituksia, miten maailmasta on tullut näin julma, ei voi ymmärtää.Kateeliset kirjoittelee pahaa, vaikka itse pitäis olla terveitä, paitsi korvien välistä. Japi hyvä, olet aivan ihana ja aina niin iloinen, meillä monella olis paljon opeteltavaa, että olisimme edes vähän sinunkaltaisia.
   -mummeli

   Poista
 33. AH! OMPA KERRASSAAN IHANA LUKEA, ETTÄ KOMMENTIT OVAT JÄTTÄNEET IKUISIA ARPIA! <3

  VastaaPoista
 34. Kuka vammasen blogia tarttee? Lukeekohan tätä vain vammaiset? Mitä jos lopettaisit? Ei kukaan sun blogia jäis kaipaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukuit juuri itseäsi vammaseksi. Hyvin tehty!

   Poista
  2. LUE TARKEMMIN. En missään sanonut että olisin itse vammainen vaan asetin retorisen kysymyksen. Idiootti...

   Poista
  3. Kirjoita itse paremmin (tai itseasiassa jätä kirjoittamatta). Täällä luet blogia, joten haukuit itseäsi vammaseksi.

   Poista
  4. Jep. Ainakin mun entinen tuttu töistä joka on vammanen lukee tätä blogia. Ite tulin kattoo millanen on tämä blogi ku se suositteli. On tää ihan kiva blogi varmasti vammasille mutta ei normaaleille ihmisille oikeen mitään anna..

   Poista
  5. Anonyymi 15.56

   Otan osaa siitä,että olet vammanen. :)

   Poista
  6. Samat sanat sulle! On se tunnevammakin vamma ja vielä monissa tapauksissa pahempi kuin fyysinen vamma.

   Poista
  7. Oletpa hassu. Olen täysin terve. :) Mutta annetaan tuo väärinkäsitys sulle anteeksi: fyysinen vamma usein vie osan rationaalisuudesta.

   Poista
  8. Tuskinpa ihan kaikki muumit on laaksossa kuitenkaan puheista päätellen.

   Poista
  9. YYh, tosta vois nostaa kunnianloukkaus syytteen. YYYYH! :D

   Poista
  10. Kirjoitusasusta huomaa että melekin kaikkien negatiivisten kommien kirjottaja on sama ja kellonajoistakin sen huomaa : D Jännä, että ilkeä anonyymi lueskelee täällä, vaikka ei ole vammainen omien sanojensa mukaan, jotain asioita sulla siis on käsittelemättä. Toisaalta voi olla, että ano on alle 15 v kakara, jolta ei voi enempää vielä vaatia ja kasvatus on hyvin hyvin pieleen mennyttä. En voi edes kuvitella, mikä olisi minun äidin reaktio, jos itse kirjottelisin tuollasoa saati sitten minun reaktio, jos mun mahdollinen lapsi kirjottais tollasta. Pielessä on jotain tuon lapsiraukan päässä ja ihan palveluksen tekisiy Jassu jos laittasit ip osotteen poliisille hakuun kunnianloukkauksen tiimoilta, niin saatais yksi pahaolo kiinni.

   Poista
 35. Jassu hei, jos olisin sinä niin ottaisin IP-osoitteet noilta ivaajilta selville. Tai ivaajalta, taitaa olla niin että jotkut hevostalli.netin tai demi.fin teinifoorumien pissikset täällä trollailevat. Nämä kommentit kuitenkin alkaa olla jo sitä luokkaa, että katsoisin onko niiden takana yksi vai useampi henkilö ja voisin oikeasti itse sinun tilanteessasi tehdä jo jollekin nettipoliisille ilmoituksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Tai sitten raasti estät vaan anonyymien kommentit, vaikka minua se harmittaisikin, mutta ei tuollaisia juttuja tarvitse kenenkään lukea.

   Poista
  2. EI Täällä sentään niin vakava meno ole ollut. Sitäoaitsi kunnioita on loukattu pulin ja toisin.

   Poista
  3. Jos joku vetää tollasen trollaajan/trollaajat ojaan (eli poliisille ilmottaa ip:t) niin usko pois ne vaan voi kostaa kahta pahemmin. Pelottas sellanen ainakin mua jos oisin Jassu. Että en usko, että on järkevää, mieluummin vaikka kommenttien esto tms. :/

   Poista
  4. Sitä paitsi ip ei kerro sitä kuka on kirjoittanut ja mitä. IP voi olla vaikkapa yleisen tietokoneen jossain kirjastossa? Ei poliisit sellasta ala selvittää.

   Poista
  5. Mun mielestä kannattaa kattoa miten asia etenee ihan rauhassa. Ei turhaan poliiseja lähde tällasta selvittään sentään. Yritä Jassu vielä kirjotella itse omasta kokemuksestasi tai kuvaa vaikka video siitä blogiisi. Yleensä sellanen viimestään saa ymmärtämään.

   Poista
  6. Tästä voi todellakin tehdä rikosilmoituksen ja kannattaakin tehdä! Nettikiusaaminen on vähintään yhtä vakavaa kun mikä tahansa kiusaaminen. Kyllä ne tekijät kiinni saadaan. Tavalla tai toisella. Täällä on tullu jo törkeitä kunnianloukkauksia joista voi saada tuomion. Vaikka Suomi on vapaa maa niin ei täällä ihan mitä tahansa saa silti tehdä.

   Poista
  7. Myös ilkeiden kommenttien jättäjiä kohtaan on oltu todella törkeitä ja heidän kunniaa on loukattu hyvin pahasti. En lähtisi asiaa jatkaan oikeuteen jos olisin Jassu.

   Poista
  8. Joo, hyvin aikaavievää ja rankkaa se olisi. Suosittelisin unohtaan vaan, luultavasti jo asiasta puhuminen pelottaa tarpeeksi heitä.

   Poista
  9. Minäkin unohtaisin vaan, ja katsoisin tuleeko enää ilkeilyä. Ja jos tulee, laittaisin anonyymit nimimerkit kieltoon.

   Poista
  10. Huomaatteko. Sallalla ei voi olla kaikki kunnossa kun pitää olla netissä jurputtamassa jokaisen sanomisia. Ei ol ilmeisesti mikkään tosielämän sankari : D haha

   Poista
 36. http://ylilauta.org/satunnainen/19941977 Näkyy olevan ylilaudan ES-jonneilla hauskaa, kun yrittävät repiä Jasminen blogista hupia, lanien ja wowin pelaamisen ohella. Typerää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut ihan hauskahan tuo oli ;D

   Poista
  2. Ei hyvä helvetti.. puhutte tästä "trollauksesta" niinkun se olis joku ammatti ja saavutus! Kyllä on Suomi hieno maa kun täällä tuollasia neropatteja kasvaa.. mahtaa teidän isit ja äidit olla ihan samanlaista sakkia, ja teistä ylpeitä. Jostainhan nämä opitaan.. surullista.. nomut, tsemppiä teille "trollaajille". Muistakaa laittaa merkintä cv:n kun (jos ikinä) töitä haette. Niin ja siis ylläoleva anonyymi 16:12 tää ei ole sulle.

   Poista
  3. Olen tuo joka tuon linkin siis laittoi 16:12. En tajua mitä hauskaa näissä kommenttien heittelyssä on.
   Kuka ääliö saa kiksejä siitä, että lähettelee auto-onnettomuudessa halvautuneelle nuorelle naiselle, jolla on mitä ihanin ja aurinkoisin luonne ja reipas, iloinen asenne elämään, jotain ihmeen "vittu sä oot säälittävä vammanen trololol kaveriski on sun kaa vaan säälistä"-viestejä? Onpas tosi hauskaa.

   Ei tollaiset kommentit, mitä Jasmine on joiltakin saanut, kuulu kenenkään blogiin. Jollain on kyllä pahoja vaikeuksia oman elämänsä kanssa, jos pitää tuikituntemattomille alkaa pahaa oloaan purkamaan.

   Onneksi Jassulla kuitenkin on sellainen asenne, että osaa jättää mokomat jutut omaan arvoonsa. Vaan vaikka kuinka olisi iloinen ihminen niin ei kukaan loputtomiin jaksa kuunnella ikäviä asiattomia kommentteja. :/

   Poista
 37. Sivusta katsojana ei voi kun nauraa tälle keskustelulle. Jassu, ota huumorilla! :)

  VastaaPoista
 38. Auttaisiko jos kiusaaja pyytäisi anteeksi vaikka sähköpostilla, jassu? :)

  VastaaPoista


 39. Anonyymi16. huhtikuuta 2012 19.58

  Maailma on edes hieman parempi paikka elää,kun meillä on "jassu" joka tekee pilvisestäkin päivästä aurinkoisen.Sä tuotat uskomattoman paljon iloa niin monille lukijoille kiitos!!!!!
  Vastaa

  Vastaukset


  Jassu18. huhtikuuta 2012 15.51

  Voi ihana, kiitos! Kiitos teille lukijoille :) Tälläinen kommentti vuoden takaa niin ihana muistuttaa että olet meille tärkeä,toivottavasti piristää näiden ilkeyksien aikana.

  VastaaPoista
 40. Voitaisko sopia että me tervejärkiset emme kommentoisi noiden idioottien kirjoitteluja, niin se suututtais niitä kaikista eniten ja kyllästyisivät, kun niitä ei huomioitais?? Viitaten esim aiempaan: "veikö kissa kielesi", kun Jassu ei heti kommentoinut. Luulempa että Jassulla on parempaakin tekemistä kun vastaila tuolaisiin "vammaisten" juttuihin. Kaikki jotka tuntevat Jasminen, tietävät ettei hänen kanssaan kukaan kaveeraa sen takia, että kävis sääliksi ja ja jos joku niin tekee, niin se on kyllä lähinnä kyseisen ihmisen henkilökohtainen voivoi.
  nimerk. ei niin anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan ehdottomasti sua! Huomiotahan he kommenteillaan vaan hakevat, jätetään omaan arvoonsa.
   Ihmettelen kyllä suuresti, mikseivät voi kommentoida omilla nimillään. Eikö pokka riitä?

   Poista
 41. Hyvä Jassu...

  Mun täytyy tunnustaa, että olen kirjottanut sulle pari ilkeää kommenttia ja olen todella pahoillani niistä. En ymmärtänyt, että ne ovat aiheuttaneet niin pahaa mieltä. Se on ollut enenmmänkin pakonomaista ja masennuksen tuomaa pahaa oloa mitä olen purkanut tänne, eikä se enää koskaan tule toistumaan. En ole ymmärtänyt mitä olen tehnyt ja olenkin todella pahoillani sanoistani.

  En seiso niiden takana, ne olivat tyhmiä puheita. En tiedä miksi tein niin, olin kai shokissa tai jotain... Olen hakenut apua asiaan jotta voin korjata sen mikä minussa halusi kiusata. Minusta tuntuu että se on kova rangaistus minulle tästä: joudun elämään asian kanssa.

  Toivon, että asia voitaisiin jättää tähän. En ole kuin pari ilkeää kommenttia sinulle kirjoittanut, en kaikkia. En viitsi alkaa erittelemään mitä. Muiden anonyymien ilkeilijöiden puolesta en voi puhua.

  Mitä sanot, Jassu? Voitaisiinko unohtaa asian ja aloittaa puhtaalta pöydältä? Sähköpostitse meinasin lähestyä, mutta en kehdannut. En halunnut kuitenkaan kertoa nimeäni. Minusta näin oli parempi.

  Ystävällisin terveisin: Neiti O.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että päätit ottaa ensiaskeleen ja pyytää anteeksi. Vaikken olekaan blogin pitäjä, niin Jassun kaverina arvostan tuota. :)

   -T.

   Poista
  2. Hieno anteeksipyyntö ja tsemppejä, neiti O!

   -Emmi

   Poista
  3. Jaahas. Joku kiusaaja on päättänyt tunnustaa ja pyytää anteeksi. Arvostan.

   Poista
 42. Turhaan anteeksi pyytelette. Oikeudellisesti mitään rangaistavaa tekoa ei ole tapahtunut. Korkeintaan huonoa huumoria.

  -Oikeustieteellisen 3. Vuosikurssilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaan anteeksi pyytelette? ..eli voidaan kaikki saman tien unohtaa kaikki hyvät käytöstavat, kohteliaisuuden, eettisyyden, oikean ja väärän eron, moraalin jne jne, kunhan vain pysytään lain puitteissa eikä rikota sitä? Näinkö teille siellä oikiksessa opetetaan? Vittu mikä pelle :(

   Poista
  2. Huoh,teitä... Hänhän kertoi oikeudellisen näkökulman. Mitä te joka asiaan puututte,ja taas noin karhealla kielellä. Mieti vähän ennenkuin kirjoitat. :/

   Poista
  3. Niin, eli kaikki mikä ei riko lakia on sallittua? Ihan sama onko se eettisesti oikein vai väärin vai ei.. Salla, sinun nimi näkyy aika monessa kommentissa, et on se hyvä ettet sinä puutu ikinä mihinkään..

   Poista
  4. Mikä sua riepoo? :D

   Poista
  5. Niin en nyt ihan ymmärrä mikä "hyökätään salla vastaan" kokous teillä on ollut. Teitä taitaa harmittaa kun olen puolueeton. Pitäisikö kaikkien seistä sen vammasen puolella? Taidan olla ainoa selväjärkinen täällä,kieltänättä pistää naurattaan.
   Sieltä anonymiteetin takaa on varmasti turvallista huudella, kun voi mennä piiloon äidin hameen helmaan jos pelotta :

   Poista
  6. Jassu, suosittelen sellaista toimenpidettä, että estät tietyt IP-osoitteet ettei ne kommentit tuu läpi ollenkaan! Monella bloggaajalla on sellnanen koska näitä hulluja sikiää tosiaan. Ja laitappa tuo Salla samalla sinne listalle

   Poista
  7. Te ette selkeästikään kestä kuulla ajatuksia, jotka eivät syleile teidän mielikuvaanne pienestä Jassusta,vaikka kommentit olisivat miten asiallisesti tahansa kirjoitettu. Mä nauran teille täällä: teistä kyllä huomaa ettei oo ku peruskoulut maksimissaan vasta käyty.
   Sisäistäkääpä sellanen sana kuin: keskustelu. Sitten kipittäkää kirjastoon ja avatkaa sivistyssanakirja ja katsokaa mitä sanotaan sen sanan selityksessä. Ja painakaa se onttoihon kalloihinne.

   Ensi kerralla sitten ymmärrätte mitä tehdä täällä. Niin, ja toinen hyvä opettelun kohde on se oma ajattelu ja kriittinen ajattelu, mutta ne on vielä liian vaikeita teille selkeästi. ^_^

   Suosittelen lämmöllä estään yllä olevan ip:n, sillä perätön haukkuminen on vakava asia. Pitäsköhän mun itseasiassa selvittää Sinun ip?

   Niin ja keksi edes joku valenimi itsellesi, olisi helpompi ajatella sinut ihmisenä eikä vain penikkana? Vaikkapa Sini

   Poista
  8. Salla tämä on sinulle:

   Luulet näköjään olevasi erittäin "fiksu", kun täällä muille jakelet neuvoja keskustelusta. Painu itse sinne kirjastoon ja käy etsimässä tietoa, mistä löytää apua kusipäisyyteen. Olet säälittävä!

   -K

   Poista
  9. kuule "Sallaseni", yrität olla niiiin aikuista ja parempaa kuin muut, mutta vajoat kyllä samalle asteelle "peruskoulut maksimissaan vasta käytyjen" kanssa. En tiedä kuinka vanha olet, mutta ei nuo sinun kirjoitelmat mitään ruudinkeksijä juttuja ole. Sen verran haluan oikaista, että tämä kun ei ole keskustelupalsta, niin ei tarvi mennä sinne kirjastoon sen takia, mutta varmaan tekis hyvää sullekin vähän hiljentyä siellä. Tämä on tietääkseni elämämhaluisen ja iloisen nuoren naisen BLOGI ja tätä ei ole pakko lukea ja ne keskutelupalstat on ihan muualla.
   t. kirjastossa jonkin verran istunut 48v yrittäjä,kolme ammattia.

   Poista
 43. Ohhoh...täähän on kun suoli24:ää lukisi :D No onhan se nyt aivan selvä, että tälläinen yleinen palsta kerää trolleja...eikä niistä nyt todellakaan mitään traumoja pidä ottaa...viitata khintaalla mokomille niinkun tiällä savon mualla on tapana sanoa... :D

  VastaaPoista
 44. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 45. KIUSAAJAT: saanko kysyä teiltä yhden kysymyksen mihin toivoisin saavani ihan aikuismaisen ja kypsän, rehellisen vastauksen. (Ei mitään v*ttuilua kiitos) Mihin te tällä pyritte? Mikä on teidän perimmäinen tarkoituksenne tälle kiusaamiselle? Eipä minulla muuta. Haluaisin vain tietää. Kiitos. Ps. Jasmine olet huippu tyyppi ja toivon sydämestäni sinulle kaikkea hyvää ja ihanaa :))

  VastaaPoista
 46. Estät vaan anona kommentoinnin ja sillä sipuli!

  VastaaPoista
 47. Voi Japi kuinka jotkut voi olla ilkeitä sulle,kun oot kavereille aina niin iloinen ja ajattelet aina muitten parasta,lahjotit porsaan Ugandaan jouluna.Olet mukana monissa jutuissa joissa autat muita olet tehnyt niin paljon hyvää niin monille,olet piristänyt blogillasi monen elämää.Haluaisit elää haavemaailmassa niinkuin minäkin jossa kaikki olisi kivoja,mutta nyt olet kohdannut sen todellisen maailman jossa aina löytyy muutama ku##&xx pää.Älä anna näitten vaikuttaa elämääsi eikä mahtavaan positiiviseen asenteeseesi,jatka blogiasi jatkossakin kuten ennenkin.Sillä jos annat periksi ovat kiusaajat voittaneet,sä oot niin vahva että näytä olevasi heidän yläpuolella.Jos häirintä jatkuu niin rajoita sitten aluksi anonyymit pois,jos ei sekään lopeta tätä niin salli kommentointi vain rekistöröityneiltä lukijoilta,niitäkin on kohta mahtavat 500 upeaa.Ihanaa kesää ja uusia kivoja postauksia odottaen ¤¤.

  VastaaPoista
 48. En edes viitsi ottaa omaa kantaa tähän yllä olevaan keskusteluun, toivottavasti ihmiset rauhoittuvat =) Et oo maininnu mitään sun pääsykokeista, niistä on varmaan jo soveltavuuskutsut tulleet? Miten sulla meni? Mikäli et sinne päässy, niin ootko suunnitellu mitä teet ens syksynä? Huolettaako sua raha-asiat, vai onko ne järjestelty sillai, että pystyt jatkamaan yksin asumista jne? :)

  VastaaPoista
 49. Valtavan suuri tsemppihali! <3

  VastaaPoista
 50. En jaksanut lukea muiden kommentteja ja katsoa, että onko samaa asiaa kommentoitu jo, mutta kommentoin itse.
  Älä anna tuollaisten negatiivisten asioiden vaikuttaa ollenkaan, koska olet niin hirmu positiivinen ja tuntuu, että aina kun tätä blogia lukee niin tulee ittellekkin sellanen kauhean positiivinen fiilis ja tajuaa, että oikeesti ei elämä oo niin kurjaa miltä se välillä tuntuu.
  Jokaisen meidän lukijan pitäisi osta elää elämää tuolla sun asenteella ja sillä, että maailmassa on isompiakin murheita ja huolia.
  Oon lukenu aivan noista ensimmäisitä onnettomuuden jälkeisistä kirjoituksistasi asti tätä blogia voisin sanoo jopa, että säännöllisesti. Ja on ollu mahtavaa oikeesti huomata,että kuinka sä potkuttelet etteenpäin, vaikka sulle on tapahtunut noinki iso jutut.
  Harva selviää tuollaisesta onnettomuudesta, ja voinkin sanoa, että varmasti oli paljon suojelusenkeleitä sun yllä onnettomuudessa ja sairaalassa.
  Ja kun kirjoitit, että joku oli kommentoinut, että kaverit säälistä sun kavereina... Ittelle tuli sellai ja p...at, koska ystävät on niitä jotka pysyy rinnalla vaikka mitä sattuu ja ne hyväksyy sut juuri sellaisena kuin olet. Kiitos mahtavasta blogista ja innolla odotan lukemista;) Tsemppiä ja hauskaa ja riehakasta kesää sulle Jassu!

  Terkuin toinen Jassu :)

  VastaaPoista
 51. HEI! Mä olen lukenut ihan kaikki tähän tulleet komentit. Välillä (pääasiassa oikeastaan) hymyhuulilla mutta välillä aivan äimistyneenä, että millaisia ihmisiä onkaan olemassa.
  Kiitos (lähes) kaikille kommenteista ja jatkossa pyrin taas vastaamaan jokaiseen kommenttiin yksitellen. Nyt vain oli reissu välissä, jonka aikana täällä tapahtu vaikka mitä :D Suomi24 tai mammapalsta -keskustelut suorastaan pystyssä. Huhhuh. Aika hienoa, kuinka paljon tunteita tää blogi nostattaa! En voi kun ihmetellä.

  Mutta vielä kaikki ihanat kiitos <3
  Ps. En aio viedä asioita minnekään oikeuteen. Ihan jos nyt alkuun riittäis kun otin viestit tarkkailuun. Eli kaikki aivan roskaa olevat kommentit eivät tule enää näkemään päivänvaloa. Mä en halua tästä mitään taistelutannerta.

  xoxo, Jassu

  VastaaPoista
 52. Aina kun mua V*tuttaa, otan kupin teetä, hyviä keksejä ja lueskelen tän sun blogin uudet postaukset. Heti tulee parempi fiilis ja tunne, että kaikki järjestyy :-) Ihailen elämäniloasi ja asennettasi! Ps. Joskus kun pohdit sitä aviomies juttua niin yksi pyöristuttavani löysi rakkauden, jota ei jalkojen toimivuus häirinny! Nykyään he asustelevat yhdessä ja kihloja suunnitellaan!

  Ei ihan liittyny aiheeseen, mut halusinpa kertoa että blogisi herättää ajatuksia tuo elämäniloa myös minulle!

  T. Lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listään vielä, että rakkaiden löytäminen pyörätuolissa istiessa on kuitenkin todella harvinaista eli ei kannata innostua liikaa :)

   T. Lukija nro 2

   Poista