tiistai 21. toukokuuta 2013

Jassu seikkailee, Kuopio

Käväsin tänään sitten Kuopiossa. Mulla oli hoidettavana kaksikin asiaa ja sain onneksi sovittua hommat samalle päivälle. Vaikka kyllähän mä mielelläni olisin reissaillut pariinkin otteseen, mutta näin sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tai jotain sellaista?


Mulla oli aamupäivästä Tatu ry:n (tapaturmaisesti vammautuneiden nuorten) meneillä olevaan projektiin liittyen kuvauksia. Itseasiassa luulin meneväni äänittämään höpinöitäni, mutta paikalla selvisikin, että hommahan kuvataan. Lopputuloksesta ja jossain vaiheessa nettiin ilmestyvästä pätkästä tulee varmasti parempi kuvan kanssa. Tai no, en nyt tiedä, munhan naama siinä kivasti nököttää sitten. Uskon, että videon tekijät saavat sekavista jutuistani koottua kuitenkin lopulta toivotunlaisen pätkän.
Homma etenee hiukan kesän aikana ja lopullinen julkaistava materiaali tulee nettiin käsityksieni mukaan syksyn aikana, joten silloin sitten kerron täällä lisää asiasta.


Kuvauksen jälkeen jatkoimme Tatun Kikan kanssa lounaalle oikein mukavaan ravintola Hiillokseen. Ravintola oli keskellä kaupunkia, ainakin mun mielestä, mutta sen terassilla ollessa ei edes huomannut olevansa keskustassa. Terassilla sai olla rauhassa hälinältä ja aurinkokin lämmitti mukavasti. Ruoastakaan en voi sanoa pahaa sanaa, nälkä lähti ja voisin ehdottomasti käydä siellä uudestaankin.
Pieniä kynnyksiä lukuunottamatta paikassa pääsi hyvin liikkumaan tuolilla. Ei tullut kyllä kysyttyä, löytyykö paikasta invaveskiä.. Ehkä ensi kerralla täytyy selvittää se.


Tatun hommien, ravintolan ja pikaisen sisustuskauppakierroksen jälkeen vaihdoin äitin ja iskän seuraan. Hekin nimittäin olivat matkassa, kuskeinani ja sen toisen hoidettavan asian takia.
Pelkäsin, etten kerkeisi koko päivänä nauttimaan ihanasta säästä tai käväsemään Kuopion torilla. Onneksi kuitenkin toisin kävi. Istuskelimme hetken kahvitellen vanhempieni kanssa ihmettelemässä kuopiolaisten tekemisiä torin laitamilta.


Toinen päivän tärkeistä tehtävistä oli tosiaan mun ikioman auton kuljettaminen Kuopioon käsihallintalaitteiden asennukseen. Vihdoin! Vielä autolla ei saanut ajaa. Sitä ei ole rekisteröity, joten kuljetimme sen peräkärryllä. Tai, no autonkuljetustrailerilla.


Ja siinä se nyt on. Ihana autoni. Vielä kun saan vakuutukset, rekisteröinnin ja katsastuksen kuntoon, niin pääsen ajelemaan sillä.
Käsihallintalaite, kaasu-jarru-hommeli, asennettiin Kuopiossa autooni ja mun piti olla mukana, jotta asentaja näki, missä kohtaa istun. Pitäähän kaasukäden olla hyvässä asennossa ajaessa. Hommaan kului yhteensä noin viisi tuntia, jonka aikana olin siis kuvauksessa ja Kuopion keskustassa.
Lisää autosta kerron kun olen tutustunut siihen itse tarkemmin ja saanut hiukan tuntumaan sillä ajelusta.

Olemme muuten autokauppiaan (Hämeen Autovarusteelta) kanssa järjestämässä jonkinlaista autonluovutus-tilaisuutta. Paikalle tulisi invapalvelun henkilö, minä ja autokauppias. Tarkoituksena olisi kertoa inva-autosta sekä autoilusta. Ja vissiin tilaisuudessa siis esiteltäisiin lisävarusteita, joita vammainen voi tarvittaessa saada autoonsa. Lisäksi tarjolla olisi pientä naposteltavaa.
Eli olisiko Keski-Suomen alueella tilaisuudesta kiinnostuneita? Keitä tilaisuuteen voisi kutsua? Lupasin nimittäin auttaa järjestelyissä ja ensin pitää tarkistaa, että onko ketää jota asia kiinnostaisi tai koskettaisi jollain tapaa.

No, miltäs autto näyttää? Mun mielestä se on just täydellinen mulle. Ihana!
xoxo, Jassu

95 kommenttia:

 1. Innolla oottelen millon tuo tori saataisiin vähän enemmän edustuskelposeksi, ehkä se ihme joskus tapahtuu.. ;) - Saga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli se rempoista huolimatta menevämpi mesta kun jyväskylän tori! En edes muista millon olisin jyväskylässä käyny torilla :o

   Poista
 2. Aika pähee auto sulla ! Saat viedä mut joskus ajelulle :) Ja sit seikkailette Helsinkiin kyläileen, kun saat auton ajokuntoon. Täällä on kaunis kesä ja paljon kivaa tekemistä :P

  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! Joo mä vien, ja todellakin Helsingin reissua tässä suunnittelemaan! Kesäinen Helsinki on parasta koko suomessa!

   Poista
 3. Hieno Volvo! Saako olla utelias ja kysyä paljonko auto tuli lopulta maksamaan, ilmeisesti saat autoveronpalautusta yms. Maksaako vakuutusyhtiö auton muutoksen käsihallintaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Saat olla utelias ja kysyä, mutta mä en vastaa, sori. En tykkää puhua mistään rahahommeleista.

   Poista
  2. Eikö jonkinlainen avoimuus olisi asiallista, kun tuollaisen pystyyy hankkimaan työtä tekemättä? Voisi avata muidenkin vammaisten silmiä. Vaikka kuinka veroja saa pois, niin kyllä tuohon jää maksettavaa. Olisi reilumpaa, jos kertoisi, että pappa betalar tms. Mikä vammaisuudessa voi helpottaa auton hankinnassa? Miten pyörätuolissa nököttäminen avittaa auton saamista? En ole kateellinen, en todellakaan vaihtaisi auton takia pyörätuoliin, mutta aika pyörälle menee pää, että minkälaisia etuisuuksia pyörätuoli tuo ja kuka ne kustantaa.

   Poista
  3. Ei munkaan mielestä sun tarvitse sentilleen kertoa summia (se on jokaisen yksityisasia), mutta kyllä monia kiinnostaa esim. kuin paljon prosenteissa tms. voi saada tukea tai siis ylipäänsä, miten koko systeemi toimii ja mikä on prosessin kulku.

   Kuten tossa alempana joku sanoikin, parempi ostaa kunnollinen ja käyttää sitä sitten pidempään monestakin syystä. Ainakin turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tulee mieleen. Mun iskä on henkeen ja vereen Volvo-mies, ja on se kyllä hyvä auto mitä nyt oon muutaman kerran päässyt kokeilemaan. ;)

   Olen lievästi kateellinen, mutta täällä stadissa ei onneksi tarvitse autoa hyvän julkisen liikenteen vuoksi ja parkkipaikan löytäminen kestää usein kauemmin kuin itse matka. Tarvittaessa vuokrataan auto. Se on edullisempaa, kun tarvetta on vaan silloin tällöin reissatessa eikä sit tarvitse stressata veroista ym. autonomistajan "murheista".

   Tosi kiva, että nyt pääset vapaammin reissaamaan, sillä moniin paikkoihin ei vaan pääse julkisilla, jos käyttää pyörätuolia (pitkänmatkan bussit ja esim. Kotkan meripäiville menee vaan ikivanhoja taajamajunia - ollaan yritetty!)

   Onko sulla muuten parkkihalli vai ulkoparkkipaikka kotona? Voi nimittäin talvella lumikasojen keskellä olla hankala päästä edes muutaman kymmenen metrin matkaa parkkikselle. :)

   Poista
  4. No huhhuh!! Mitä helvettiä se kenellekkään anonyymille kuuluu millä Japi autonsa kustantaa. Kuinka julkisesti te anonyymit omia raha asioitanne haluatte itse huudella? Mun mielestä olisi asiallisempaa pitää suunsa kiinni täällä jos se mitä Japille on tapahtunut ja Japin elämä on pelkkää "pyörätuolissa nököttämistä". Jokainen ketä liikaa kiinnostaa voi varmasti netistä etsiä miten nuo tuet yms. verojutut menee. Japi on maksanut autostaan kovemman hinnan kuin mitä suurin osa meistä tulee koskaan maksamaan. Onpas kiva huomata miten jotkut täällä osaakin olla iloisia toisen puolesta!

   -K-

   Poista
  5. Anonyymi1: Mun mielestä raha-asiat ei kuulu mun blogiin. Mä päätän, mitä täällä kerron ja vedän rajan tällaiseen. Ei se kuulu kenellekkään millä autoni maksan. Sitäpaitsi Mä en vain "nökötä" tuolissani. Sä et ehkä todellakaan tiedä mitä kaikkia työjuttuja mulla on pyörätuolissa oloni aikana ollut. Juu ei ole mitään vakituista duunia, mutta vaikka mitä muuta kyllä.
   Lisäksi mun ainoa vammani ei ole alaraajahalvaus. Mulle tuli kolarissa aivovamma ja lukuisia sisäelinvammoja sekä mun kehossa on ympäriinsä arpia, joten ainoastaan pyörätuoli ei tuo mulle näitä mainitsemiasi "etuuksia".
   Ja mitä sitten, jos olisin saanut "etuuksia" pyöriksellä. Mä nautin kaikesta mitä mulle elämässä annetaan!

   Anonyymi2: Tähänkin vastaan, että kerron blogissani paljon elämästä pyörätuolissa. Siitä kuinka elän täysillä lähes "normaalia" nuoren naisen elämää. Kerron haaveistani ja tekemisistäni. Mutta en aio olla opas vammaisille. En mä ole oikea taho kertomaan mitä tukia ja kuinka paljon voi saada. Siinä menee raja. Tää on hyvänmielen lifestyle-blogi, ei opas.
   Ja juu, aivan mahtavaa kun autolla pääsee vapaammin kulkemaan. Jyväskylässä kun ei tosiaan busseilla pääse kaikkialle kulkemaan tuolilla, varsinkaan vanhempieni luokse tai fysioterapiaani ei kulje busseja, joihin mä pääsisin.
   Mulla on ihan ulkopaikka autolle. Lähimpänä taloa oleva, toivon, että siihen edes suht helposti pääsee kulkemaan talvellakin.

   K: Kiitos. Mahtavaa, että joku ajattelee asian tollakin tavalla! Kiitos vielä <3

   Poista
  6. Hyvin sanottu, K.
   Puolisoni on ollut syntymästä asti pyörätuolissa eikä todellakaan vain nökötä siinä ja elä tukirahoilla tms.. Hän tekee kokopäiväisesti töitä, reissaamme omilla rahoilla ja elää aktiivempaa elävää kuin moni kävelevä.

   Olen oikeasti todella iloinen, Jassu, että saat vihdoin auton, että pääset kulkemaan. Oma lievä kateellisuuteni johtuukin juuri siitä, että minulla ei yrittäjänä/juuri valmistuvana ole varaa autoon (mutta sitä vastoin gradun valmistuminen on tällä hetkellä suurempi ilonaihe kuin auto ikinä voisi olla! hehe). Toisaalta, kuten sanottua, emme sitä yleensä edes tarvitsisi. Eikä sinun autosi ole meiltä mitään pois - todellakaan. Monille nuorille auto (varsinkin uusi sellainen) on ulottumattomissa, joten kateellisuus iskee ja tulee esiin ikävinä kommentteina. Itse en todellakaan halunnut loukata enkä udella yksityisasioita. Tarkoitin tuolla prosessin kuvaamisella lähinnä sitä, että autonhankintahan on ollut pitkä prosessi kuten olet maininnut - varmaan tarvitaan lääkärintodistuksia ja kaikenlaista paperisotaa. Mutta toisaalta, ne joita asia koskettaa henkilökohtaisesti, saavat kyllä tiedon muualta, eli en tarkoittanut, että sinun pitäisi esittää joku kaikenkattava esitelmä aiheesta. :) Tottakai raha-asiat ovat henkilökohtaisia. Ei kuulu meille muille miten kukin autonsa tai muut tavaransa hankkii... Ehkä Donald Trump lähetti sulle shekin. ;)

   Tää on aivan mahtava blogi ja varmasti aukaissut monen silmät ja toisaalta tsempannut muita samankaltaisessa tilanteessa olevia. Pyörätuolia käyttävän kanssa elävänä ja erilaisiin hassuihin ja vähemmän hassuihin sattumuksiin/ongelmiin törmäävänä tuntuu kivalta, että joku puhuu näistä asioista avoimesti. Mielestäni näin niitä ennakkoluuloja hälvennetään parhaiten ja toivottavasti myös esteettömyysongelmia korjataan.

   Kiitos tuhannesti ihan mahtavasti blogista (en juuri muita luekaan) ja turvallisia kilometrejä! Olet varmasti hyvä ja turvallinen kuljettaja.

   Terveisin,
   Anonyymi2 (melkein maisteri) :)

   Poista
 4. Voi apua, oot ihan mun nurkilla ollu! :P P.s. Kyllä Hiili on ihan keskustassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) No joo kyllä se Hiilen paikka vaikutti vielä keskustalta, mutta en ollu varma miten kuopiolaiset sen näkee, haha!

   Poista
 5. Heeei, pakko kysyä että oliko noi kuvaukset Best Western Savonialla? Näyttää liian tutulle tuon ekan kuvan paikat, käyn ite koulua siellä nimittäin. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun mielestä se oli just se paikka! =)

   Poista
 6. Kutsu nyt vaikka joku toimittajakaverisi Keskisuomalaisesta autonluovutukseen niin saadaan lehteen juttua susta ja apuvälineistä,luulisi kiinnostavan aiheen noin yleisestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm voishan sitä ehottaa, jos jotain kiinnostais sellanen juttu :)

   Poista
 7. Kun moni sitä miettii kuitenkin niin tullin sivuilta selviää seuraavaa:

  Invalidille myönnettävä autoveronpalautus
  I Kuka voi saada autoveronpalautusta,
  ja paljonko se on
  Invalidi voi saada joko kokonaan tai osittain autoveron takaisin omaan käyttöönsä tulevasta autosta,
  joka ensirekisteröidään Suomessa hakijan omistukseen. Palautusta voi saada autoverolain 51 pykälän
  perusteella seuraavissa tapauksissa:
  1. Henkilön liikunta- tai näkövammasta aiheutuva pysyvä haitta-aste on vähintään 80 prosenttia,
  ja auto tulee hänen henkilökohtaiseen käyttöönsä. Liikuntavammalla tarkoitetaan alaraajojen
  vammoja ja sairauksia.
  2. Henkilön invaliditeetista aiheutuva pysyvä haitta-aste on vähintään 60 prosenttia, ja ajoneuvon
  hankinta on hänelle olennaisen tarpeellinen hänen työnsä, toimensa tai ammattiinsa
  valmistumista varten tapahtuvan opiskelunsa vuoksi.
  1. ja 2. kohdan tarkoittamalle henkilölle autovero palautetaan kokonaan, mutta enimmäismäärä on
  kuitenkin 3 770 euroa. Jos henkilö lääkärintodistuksella tai muutoin luotettavasti selvittää, että hänen
  on käytettävä automaattivaihteista autoa, palautettava enimmäismäärä on 4 980 euroa.
  3. Henkilön liikuntakyky on alaraajan tai -raajojen puuttumisen tai toiminnan vajavuuden
  vuoksi siten alentunut, että hänen pysyvä haitta-asteensa on vähintään 40 prosenttia, ja ajoneuvon
  hankinta on hänelle olennaisen tarpeellinen hänen työnsä, toimensa tai ammattiin
  valmistumista varten tapahtuvan opiskelunsa vuoksi. Tällöin autoverosta palautetaan 60
  prosenttia, kuitenkin enintään 2 460 euroa.

  VastaaPoista
 8. Volvo s60 ei ole mikään halpa auto, vaikka ottaisi halvimman karvalakkiversion T3 niin kyllä yli 33000e maksaa ja jos vähän varustelua haluaa niin hintaa kipuaa jo 40000e ja sporttisemmasta pitää maksaa jo 50000e.
  Olen kateellinen, mut onneksi on moni muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tuo ole V40kö-ko? Onneksi et sortunut Volkkariin mitä joskus aikoinaan taisit kehua. Niissä on ollut niin paljon ongelmia jakopään ja tuon DSG-vaihteiston kanssa. Tosin suorakytkentävaihteisto tuossakin taitaa olla. Powershift nimellä ja paremmalla maineella.

   Poista
  2. Ei kannata olla kateellinen, kaikki tällänen on mun saavutettavissa vaan vammautumiseni vuoksi. Ainakin siis tällä hetkellä sen vuoksi. Mutta kyllähän tuo auto siis on hieno!

   Ja tosiaan V40 on tuo joo.


   Poista
  3. No ei se mun kateellisuutta vähennä yhtään et onkin vain V40, mä haaveilen et olisi varaa ostaa 10v vanha Volvo joskus. :D Uudesta ei kannata edes haaveilla ainakaan seuraavaan 10 vuoteen.

   Poista
  4. Mä en edes uskaltanut haaveilla vuosia sitten, että tulisin kenties kymmeniin vuosiin saamaan autoa, saati sitten ajokorttia. Enkä edes koskaan uskonut asuvani tässä, missä asun.
   Tai kaksi vuotta sitten en osannut edes haaveilla, että kävisin yksin vessassa.
   Tällä hetkellä haaveilen, että joskus, vaikka sitten kun mua ei enää ole, keksitään keino jolla saada halvaantuneet kävelemään..

   Poista
  5. Anonyymille haluan korjata sen verran, etten tarkoittanut että V40 olisi jotenkin huonompi. Joku nyt vaan sattui olemaan väärässä internetissä, enkä minä hyväksy sellaista. Ja suomalaisten kateus on loppumaton luonnonvara, jos joku viisaampi sen osaisi valjastaa hyötykäyttöön voitaisiin luopua ydinvoimasta saman tien. Eikä kateudessa sinällään mitään pahaa ole, mutta sen kanssa tulee yleensä se katkeruus mukaan jota minä en jummarra. Laita toki Jassu joskus jotain tarkempaa esittelyä autosta. Siis jos vielä uskallat.

   Poista
 9. Moni on varmasti nyt kateellinen, mutta todennäköisesti tämäkin auto tulee olemaan sinulla pitkään? Ainakin eräällä puolitutulla on ollut häntä varten tehty auto uudesta asti, mutta se oli uusi yli 10v. sitten.. Eipä toimivaa peliä tarvi vaihtaa, kun kerran on itselleen sopivan saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, voi olla, että auto tulee olemaan mulla vuosia. Jo sen takia on ihan täysi syy ostaa kunnon peli kerralla! Eikä turvallisuudestakaan ole mitään haittaa :)

   Poista
 10. Upea auto ! :) Ja hyvän merkin oot valinnut ;) Itellä S60 eikä vois olla tyytyväisempi autoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja kyllä, hyvä merkki, volvo on turvallinen.

   Poista
 11. Kutsu tilaisuuteen paikallisTV...tai jopa yle, sen Keskisuomalaisen lisäksi. invalidiliitto voi tehdä juttua, voisit kutsua nuoria ammattikolulaisia autopuolelta (esim Jamk) ja samalla antaa heille ajattelemisen aihetta liikenteen vaaroista.
  Voi, paljon olisi hyviä kohteita, mutta ei taida kaikki mahtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua sieltähän tuli ideoita! Kiitos vinkeistä ;)

   Poista
 12. Valehtelisin jos sanoisin etten ole kateellinen, mutta kuten anonyymi tuossa aikaisemmin totesi niin kyllähän se kannattaa kerralla ostaa hyvä auto, johon nämä muutokset tekee vaikka se tulisi vähän kalliimaksi, eikä sellaista käytettyä halpaa mikä ei mene edes katsastuksesta läpi.

  Autohan on oikein hieno :), tosin ruotsalainen ;) (ei minulla Volvoja vastaan oikeasti mitään ole :D, isäni Volvolla on tullut ajettua vaikka kuinka paljon ja hyvin on toiminut).

  Mikä on muuten vuosimalli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta tottakai jos sen uutena olet ostanut niin vuosimalli on vissiinkin 2012 tai 2013? Olinpa tyhmä. :P

   Poista
  2. Ja kun jotkut ovat nyt nostaneet tuon kateellisuuden niin negatiiviseksi asiaksi niin haluan vain sanoa, että ei minulla todellakaan ole mitään sitä vastaan että noin hienon auton olet saanut :D! Olen iloinen puolestasi. Ei kukaan vaihtaisi elämää pyörätuoliin uuden auton takia. Kyllä noin hienoa auto ihailee jokainen, olisi sen hankkiminen johtunut mistä syystä tahansa.

   Erityisesti minua liikutti tuo -K-:n kommentti:

   "Japi on maksanut autostaan kovemman hinnan kuin mitä suurin osa meistä tulee koskaan maksamaan."

   Poista
  3. 1.kommentti: Kyllä, kerralla hyvä! Hahh mä tajusin jotenkin vasta euroviisuja katsellessa, että volvo on ruotsalainen. Vaikka oon sen varmaan aina tiennyt :D
   Jaaa vuosimalli on öö.... 12 tai 13?
   2.kommentti: Hah juu, jompikumpi.
   3. Kiitos paljon! Mustakin K:n kommentti oli liikuttava, hieno kommentti.

   Poista
  4. Volvo on todellakin ruotsalainen merkki, jonka omistaa kiinalainen Geely Automobile. Volvolla on useita tehtaita myös Ruotsin ulkopuolella ja tämä Jassulla oleva malli V40 valmistetaan Belgiassa Volvon tehtaalla, joka sijaitsee Gent nimisessä kaupungissa.
   Tehdas työllistää noin 5000 ihmistä. Josko nämä tiedot nyt ketään kiinnostaa. Halusin vain kertoa, että Ruotsista kyseinen malli ei tule.
   Toki laatu on yhtä hyvä kuin kaikilla muillakin Volvon tehtailla valmistetuilla autoilla.

   Poista
  5. No mä muistelinki, että toi mun kaara tuli jostain kauempaa! =)

   Poista
 13. Hieno kaara!Onnea ja turvallisia kilometrejä :)

  VastaaPoista
 14. Onko se auto diesel vain bensa käyttöinen. Onko tietoa paljonko löytyy moottorista tehoa tai jos et tiedä niin mikä on mallimerkintä, voi itse katsoa Volvon sivuilta tekniset tiedot. Täällä tuntuu olevan kateellisiakin liikkeellä. Itse en ole.Kyllä jokainen varmaan haluais olla terve vaikka ilman autoa, kuin vakavasti vammautunut, vaikka kuinka hieno olis auto alla. Näin se vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bensa! Ja moottorista löytyy tehoja.. öö no se on T4 ja 1.6 litranen?
   Totta puhut.

   Poista
 15. Sanot tuossa yllä, että olit syömässä ravintolassa nimeltä "Hiillos" Yritin etsiä netistä nähdäkseni ruokalistan, mutta osoittautui että Kuopiossa ei löydy sen nimistä ravintolaa. Ravintola Hiillos löytyy kyllä netistä, mutta se on Hyvinkäällä. Voisiko se olla kuitenkin nimeltään "Hiili", sellainen löytyy Kuopiosta. Kysyn vaan siksi, kun itsekin välillä käyn Kuopiossa ja ravintola vinkit aina kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yksi Kuopiossa asuva kaveri korjaskin mulle saman, että ravintolan nimi on Hiili. Hupsis, mokia sattuu =)

   Poista
 16. Mun mielestä on kurjaa ettei ihmiset pysty olemaan onnellisia toisten puolesta, multa se ei oo yhtään pois kun oot saanut noin upean auton! Mieletöntä, että pääset kruisailemaan :)
  Onnea ihanasta autosta, toivottavasti vie pitkälle ;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Mitä se on keltään pois jos jollain muulla on jotain hienoa? Kiitos paljon!!

   Poista
 17. Loistava autovalinta! Itse hommasin uuden Volvo V40:n syksyllä ja olen ollut tosi tyytyväinen. Maantiellä auto on tosi rauhallinen ja mukava ajaa. Ainoa negatiivinen puoli mielestäni on vähän huono näkyvyys taaksepäin, eli uutena kuskina saat olla alussa tarkkana parkkeerausten kanssa :) Auto on myös tosi tyylikäs ja kruisaillessa saat varautua ihaileviin katseisiin :) Kuvan perusteela autosi varustetaso näyttäisi olevan Momentum, kerrotko vielä, mikä moottori autossasi on?

  Turvallisia kilometrejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin päivän ajoilla tuo V40 on munkin mielestä loistava valinta.
   Hmm.. en mä tiedä.. mitä se T4 tarkottaa? Vai se tilavuus, eli 1.6l? En tiiä mitään autoista :DD
   Kiitos!

   Poista
 18. Nyt on pakko kysyä, että siis saatko vammaisena jotain sponsorointia tuohon autoon? Koska harvalla opiskelijalla on kertakaikkiaan mahdollisuus ostaa noin hieno Volvo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan opiskelija :D Ja olenhan mä voinut tehdä ennen onnettomuutta paljon duunia auton eteen, säästötilit on olemassa, osamaksukin vaikka.. Tai oon voinut voittaa lotossa (:DD). Onhan näitä vaikka minkälaisia mahdollisuuksia, jonka avulla oon auton ostanut.

   Poista
 19. Varmasti järkevä valinta, ainakin turvallinen ajokki. Oliko valinnassa vaikuttimena että myöskin kolariautonne oli Volvo. Iltalehden otsikkoa onnettomuudestanne lainaten " Volvo pelasti ihmishenkiä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se, järkevä valinta! Osuit asian ytimeen. Kyllä se varmasti vaikutti mun autovalintaan. Turvallisuudesta olen valmis maksamaan, koskaan ei tiedä mitä tielle tulee. Elämä voi yhellä hetkellä olla haurasta kuin lasi, mutta jos voin auton valinnalla siihen vaikuttaa edes vähän - niin sen todellakin teen. Ja tein.

   Poista
 20. Mä en ole koskaan ymmärtänyt tällaista auto-hypetystä, mun mielestä ne on kaikki rumia, rahareikiä ja ne vie tilaa ihmisiltä keskustassa :D Olen myös sen verran eko-ihminen, että saarnaan aina kaikille yksityisautoilusta. Joten jos olisit joku "perus" lifestyle-bloggaaja niin olisin jo kirjoittanut saarnan. Ymmärrän kuitenkin, että tarvitset oikeasti autoa arkipäiväiseen liikkuumiseen ja vaihtaisit sen varmasti hetkeäkään epäilemättä pitkienkin matkojen kävelyyn tai pyöräilyyn ja julkisilla liikkumiseen jos sinulla olisi siihen mahdollisuus. :)

  Voisiko joku kertoa siis tyhmälle, mitä hienoa on auton omistamisessa? Eikö saattaisi olla fiksumpaa ostaa vaikkapa asunto (tai osa siitä riippuen sijainnista) tai matkustella sen sijaan? On hyvä, että auto on turvallinen, mutta eikö vaikkapa 2 vuotta ajettu auto olisi ihan yhtä hyvä, mutta huomattavasti halvempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä (tai muualla keskustassa tai hyvien julkisten yhteyksien varrella) asuvalle se ei usein todellakaan ole tarpeellinen. Toki jos käy töissä vaikka jossain Hki:n ja Porvoon/Lahden välillä (mikä on tosi yleistä), julkiset voivat kulkea todella huonosti, jolloin ymmärrän auton käytön. Toki silloin kannattaa suosia kimppakyytejä ym., jos vaan mahdollista - varsinkin näillä bensanhinnoilla! :) Keskustasta pitäisi kyllä tehdä autoton, sillä sinne ei todellakaan kannata autolla lähteä seikkailemaan (ellei ole aivan pakko). Itselleni riitti pari autokoulutuntia Kalliossa...
   Uskoisin, että uuteen autoon on helpoin laittaa hallintalaitteet ja kaikki saadaan varmasti mätsäämään juuri omia tarpeita eikä tarvitse tehdä kompromisseja. Onnea autosta ja turvallisia reissuja! Kyllä Volvo on turvallinen peli. :) Muista hakea pysäköintilupa ajoissa.

   Poista
  2. Anonyymi1: Totta, kyllähän auto vie tilaa keskustassa ja keskustassa asuvalla onkin turha. En ilman tätä tilannetta olisi hankkinutkaan autoa. Mutta niinkui sanoit niin tarvitsen oikeasti sitä arkipäiväiseen liikkumiseen, etenkin talvisin. Eikä niitä taksimatkoja kuukaudessa ole tarpeeksi mun liikkumisiin, joten ihan aidosti tarvitsen autoa.
   Ja multa on muutamatkin kysyneet, että eikö olisi järkevämpää sijoittaa asuntoon kuin autoon. Niin ei sillä summalla mitä autoon laitan niin saisi mitään asuntoa. Tulisi kamalat velat ja tässä iässä en näe itselleni hyväksi ideaksi ostaa omaa asuntoa. En tiedä aionko lopullisesti asettua Jyväskylään ja pystyisinkö maksaa oman asunnon kustannuksia. Mitä matkusteluun tulee, niin kyllä ehdottomasti olisin voinut käyttää rahat vaikka siihen, mutta yksin matkustaminen ei olisi mun juttu :D Ei oikein muilla ole varaa tai mahdollisuutta lähteä reissailemaan. Ja uusi auto oli mulle edullisempi vaihtoehto kuin vanha. Tuohon sain suoraan lisäjuttuja, joita tarvitsin. Eikä toivottavasti tarvitse olla vähänväliä huoltamassa..

   Anonyymi2: Juuri näin, eli uuteen autoon on helpoin laittaa hallintalaitteet ja muutenkin saada auto mätsäämään omiin tarpeisiini. Kiitos paljon ja pysäköintilupa löytyy :)

   Poista
  3. Suomessa kaupunkilaisen hiilipäästöistä 80% tulee kaikesta muusta kuin autoilusta. Vain 20% on liikenteen päästöjä, esimerkiksi yleinen kulutus ja tavaroiden ostaminen tekevät 40% ja asuminenkin enempi kuin autoilu. Siksi, en ymmärrä aina miksi ekoihmiset tarttuvat ensimmäisenä autoiluun, vaikka Suomalaisella se on yksi pienimpiä päästöjen aiheuttajia. Esimerkiksi kesimääräisen maalla asuvan ihmisen päästöt ovat pienemmät kuin kaupunkilaisen vaikka hän ajaa autolla paljon pidempiä matkoja, juurikin johtuen siitä, että päästöt kulutuksesta ja asumisesta ovat maalla pienemmät. :)

   Voi toki autojen päästöjä edelleen pienentää, mutta se on aika pientä siihen verrattuna mitä jossakin muualla voisi samalla vaivalla ja panostuksella tehdä. Ehkä autot ovat sellainen helppo ja silmin nähtävä päästöjen lähde, mikä saa ihmiset luulemaan niiden olevan erityisen haitallisia ympäristölle, mutta kaupunkilaisellakaan auto ei ole kovinkaan merkittävä päästöjen lähde.

   Auto on kenelle tahansa hyvä kulkuväline jos on tarve mennä kauemmas. Vaikka asuukin vain keskustassa, vaikea hakea esimerkiksi töitä yli 20 kilometriä kauempaa, jossei ole autoa ja sinne ei mene julkisia. Laittaa sellaisen auton joka ei ole ympäristölle haitallinen, jos ympäristöarvot ovat tärkeitä, vaikka kylläpä verotus ja ympäristösäädökset jo aika tehokkaasti tähän kannustavatkin. :)

   Poista
 21. Ikävää kun autosi esittely herätti kateutta joissakin,tiesin näin käyvän joten teet viksusti kun et tuo esiin raha ja tukijuttuja,se vasta kateutta aiheuttaisi vaikkei syytä olisikaan.Älä nyt kuitenkaan luovu autosi paremmasta esittelystä meille kun nyt ensin sen saat käyttöösi.Olen vilpittömän iloinen puolestasi aina kun sulle tapahtuu jotain kivoja juttuja kuten nyt tää auto jonka saat kohta käyttöösi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä kieltämättä yllättynyt, että auto aiheutti näin paljon kateutta. Jotenkin en ollut osannu kuvitella, että mun blogini lukijakunta ei ymmärtäisi autoni tarpeellisuutta ja sitä, että haluan todellakin turvallisen auton. Itseasiassa tuli jo sellainen olo, että pystynkö nyt tekemään parempaa esittelyä autosta. Mutta ehkä juuri sillä saan ihmiset tajuamaan sen tarpeellisuuden ja niin edelleen.
   Kiitos paljon JAPE :)

   Poista
 22. Onnea uudelle auton omistajalle, vilpittömästi ja sydämeni pohjasta <3
  Voisit kysyä luovutustilaisuuteen kiinnostusta Jyväskylän vammaisneuvostosta, eli voisivat kenties antaa jotain vinkkejä myös mahdollisista kiinnostuneista tahoista. Puheenjohtajan s-posti oli netissä anne-mari.hard-janhonen[at]jkl.fi
  Ja uskoisin myös mediaa kiinnostavan. Joku asiantuntija paikalle kertomaan hallintalaitteista ja muista huomioitavista asioista. - A -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana, kiitos!!
   Hyvä vinkki, miten ei tullutkaan itelle mieleen :) Asiantuntija on jo mietittykin paikalle!

   Poista
 23. Tosi kiva, että vihdoin saat sun auton. Odotan jo, että päästään kuulemaan sun roadtripeistä.
  Mitä noihin kateellisiin kommentteihin tulee. Voi olla, että ihmisistä (varsinkin nuorista) tuntuu leveilyltä, kun parikymppinen lätkäisee nettiin kuvan uudesta Volvosta ja kertoo miten upea se on (vaikka useimmat heistä varmasti ymmärtävätkin, että auto tulee oikeasti tarpeeseen eikä vain näyttelyesineeksi). Itse olen kuitenkin saanut susta sellaisen käsityksen, että et ole sellainen tyyppi, joka haluaa vain leveillä autolla tai muilla tavaroilla, joten olen aidosti iloinen puolestasi. Toivottavasti enää ei ole pitkä odotus. :) Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian tulisi jo mahdollisuus roadtrippiin!
   Mä en siis tosiaankaan tajunnut lätkäistessäni kuvan volvosta ja kehuessani sitä, että se voisi kuulostaa leveilyltä. Mä vaan olin niin pirun onnellinen, että vihdoin sain sen. Ja että mulle sopivilla varusteilla sekä hyvällä turvallisuudella varustettu auto löytyisi noin nättinä.
   En tosiaan ole siis tyyppi, joka leveilee autoilla tai tavaroilla. En ikinä. Ja toivon, että muutkin tajuaa sen :(
   Ja odotus ei ole enää pitkä. Sain auton jo yllättäen eilen käyttööni ;) Kiitos samoin ihanaa kesää sulle!!

   Poista
  2. Kyllä sä saat olla iloinen ja onnellinen sun uudesta autosta. Se on ihan oikein, että jaat iloasi muillekin.
   Olet kyllä joutunut tohon ikääsi mennessä kärsimään aivan riittävän paljon onnettomuudesta ja kaikista sen aiheuttamista seuraamuksista niin itsellesi kuin muille mukana olleille. Ei sitä oikeesti kenellekään tuollaista tapahtumaa soisi. Siksi on tärkeää, että osaat iloita kaikista asioista ja muutkin voivat olla mukanasi. Tulisin varmasti sinne luovutukseen, jos asuisin vähänkin lähempänä kuin vajaa 300 km.
   Tv. SJ

   Poista
 24. Hieno auto..
  Mietiskelin tässä ja tulin tulokseen että munkin ois kannattanut ostaa aikoinaan uusi auto, vaikka osamaksulla, näin oisin päässyt halvemmalla. Oon joutunnut jatkuvasti teettämään aiempiin käytettyihin autoihini kalliita korjauksia..
  Mutta on mullakin nykyään Volvo.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tollaisia tarinoita olin muiltakin kuullut. Mä harkitsin tosi monia vaihtoehtoja ennen kuin päädyin uuteen autoon. Volvo oli siis yksi vahvimmista vaihtoehdoista just turvallisuuden takia, mutta kävin kyllä eri ihmisten kanssa läpi, että kannattaako satsata uuteen vai ottaa vaikka pari vuotta vanha auto. Tää uus tuli lopulta ehkä halvimmaksi ja ainakin ehdottomasti helpoimmaksi ratkasuksi.
   :)

   Poista
 25. Monet blogistit ihmettelee kun ei tule kommentteja. Voit onnitella itseäsi, että sun blogit ainakin herättää suuria tunteita, kun tähänkin
  autojuttuun suorastaan sataa kommentteja. Niinhän se on, että auto herättää aina suomalaisissa valtavia viboja, kun auto on Suomessa niin kallis ja monien mielestä pyhä peltilehmä. Mutta oikeesti se on hyvin tarpeellinen, koska maa on niin suuri ja moniin paikkoihin on vaikea päästä ja julkista liikennettä joka paikassa koko ajan vain supistetaan. Minä ainakin ajan joka päivä paljon ja pari vuotta sitten ajoin joka päivä 250-300 km. Laskin että olen ajanut lähelle 3 miljoonaa kilometriä, kun aikoinaan minulla oli asiakkaita 90 ja alueena koko Suomi. Silloin tuli 125 tuhatta km vuodessa. Voin sanoa, että olen nähnyt kaiken, mitä tien päällä ja liikenteessä tapahtuu. Ei muuta kuin lähdet vain liikkeelle. Kivaa se ajaminen on.
  Minulle ei ole mikään matka liian pitkä. Jos joku soittaa Oulusta ja pyytää tulemaan, niin heti lähden ja ajan 630 km kevyesti. Tv. SJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo musta on mahtavaa, että mun kirjoitukset aiheuttaa keskustelua ja saa tunteet pintaan :D Mutta oon todella äimistynyt siitä, millaisia tunteita mun auton hankinta saikaan aikaan!
   Oot niin oikeessa, auto voi olla hyvinkin tarpeellinen! Kuten sulle näköjään on :)

   Poista
 26. Hei, onko Volvosi S40 vai S60? Ja tuleeko auton katolle sellainen boxi pyörätuolille? Turvallisia kilometrejä Sinulle uuden autosi kanssa, autosi on hieno ja olet ansainnut sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No haloo. Miten voi saada autossa istuessa hilattua pyörätuolin katolla olevaan boksiin? Ymmärtääkseni kuski (siis jos on yksin liikkeellä tai muutenkin) laittaa tuolin kasaan ja/tai irrottaa renkaat ja sitten nostaa sen etupenkille tms., mistä sen saa sitten taas otettua käyttöön määränpäässä. Tästä varmasti tulee informatiivinen postaus myöhemmin. Niiin ainakin toivon.
   Monet eivät tajua, että pyörätuolilla liikkuva (siis jos on normaalit käsivoimat) pystyy siirtymään itsenäisesti autoon, kunhan se ei ole liian korkealla tai muuten hankalassa paikassa).

   Poista
  2. V40, kiitos ainakin omasta puolesta yritän olla erittäin turvallisesti liikenteessä!

   Anonyymi2: Kyllä vois olla boxi katolla, johon tuoli laitetaan! Mutta mä en siis sellasta halunnut. Yleensä "robotit" tuolin autoon laittamiseksi on ikääntyneemmillä tai henkilöillä joilla on korkeampi vamma tai ei voimia käsivarsissa yms. Syitä on varmasti monia, miksi jollakin on näitä apurobotteja autossaan.
   Mutta siis mä tosiaan hyppään itse autoon ja siitä sitten puran tuolin osiin ja nostan osat takapenkille.
   Ja kyllä tarkotus ainakin olisi tehdä informatiivinen postaus, heti kun saan kuvattua näitä tilanteita :)

   Poista
 27. Hei pappa betalar-anonyymi, mees muualle huutelemaan.
  En tiedä trollaatko vai ootko ihan yksinkertaisesti vaan tyhmä.

  Vaikuttaako Japukka sun mielestä siltä, että isi maksaa? En ymmärrä mistä puhut, jos sun mielestä omatoimisemman liikkumisen ja ylipäätään itsenäisemmän elämän mahdollistava kulkuväline on jonkinlainen ETUISUUS. Siitä on maksettu kova hinta - niinkun Japukkakin sanoi - enkä itse nää sitä ees minkäänlaisena _etuna_. Mun näkökulmasta se on ihan vaan tasavertaisemman elämän mahdollistamista.

  En ymmärrä sun koko lähtökohtaa, joka on ilmeisesti se, että pyörätuoli oikeuttaa käsittämättömiin ETUIHIN. Ja hei ennenkaikkea: KUKA MAKSAA.

  Samantien vois kritisoida todennäköisesti sunkin saamia etuisuuksia, siis tiiätkö ei oo totta kun kaikenmaailman kersat on oikeutettu lapsilisiin, maksais vanhemmat itse kustannukset jos rupee lapsia hommaamaan! Kuka niistä haluaa maksaa? Hommais työtä että pystyvät elättämään erehdyksensä.

  Tuohon tapaanko kaiken pitäis sitten mennä?

  Ennenkaikkea pitäisin sinuna mielessä, että Japukan onnettomuus, aivovamma, sisäelinvammat ja kävelykyvyn ja ystävän menetys ei olleet mitään valintoja. Ja sä tuut tänne ANONYYMINA aukomaan ja pelkistämään kaikki nuo kokemukset "pyörätuolissa nököttämiseks", ja auton hankkimisen "ilmaseks etuudeks" jonka pappa tai joku muu betalar. Asian, josta Japukka on oikeasti aidosti iloinen.

  Ja jos olisit yhtään perehtynyt siihen, millaista elämä on pyöriksen kanssa, ja jos yhtään tuntisit Japukkaa, et heittelis tollasia kommentteja.

  Että mee kuule Iltalehden keskustelupalstalle käsittelemään angstejas, sinne ton arvoset kommentit ja keskustelunaiheet kuuluu.

  -ROSA-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä -ROSA- asiaa.. Nimettömänä on niin hyvä huudella,tähän asti Jassu onkin välttänyt pahimmat kommentit,mutta se AUTO se oli joillekin liikaa kun 20 vuotias neitokainen saa uuden auton aiai..Niin ja Jassu ehkä muistaa kuka nimimerkin takaa on jos ei niin kerron toki jos pyydetään,mut en lukijoille.

   Poista
 28. Hei sellanen postaus kuinka pyörätuolista siirrytään autoon, olisi hyvä postaus! Mua ainakin kiinnostaa kuinka jouhevasti se hoituu=) Mielestäni on hienoa,että on mahdollista edes saada auto pyörätuolilla liikkuville. Jyväskylässä ei esim voi edes busseilla hyvin liikkua pyörätuolin kanssa. Ei kannata välittää kateellisista tyypeistä. He eivät vain osaa olla iloisia toisten puolesta! Turvallisia ajeluita!

  -N-

  VastaaPoista
 29. Siitä aiheesta on jo vähän kirjoitettu. :)

  http://rpakkaus.blogspot.fi/2012/10/kaikella-on-tarkoitus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Ja tuo oli tosiaan N:lle tiedoksi.

   Poista
 30. Paljon onnea upeasta autosta!!! Joitakin ihmisiä on NIIN vaikea ymmärtää..Eikö ne tajua, et ne ei kateudellaan satuta muita kuin itseään! Oon tosi iloinen puolestasi, Jassu, niin kuin varmaan suurin osa sun lukijoistasi! :) Turvallisia automatkoja!

  xxxx Jonna.

  VastaaPoista
 31. Jassu vuosia täyttää ja paremmalta näyttää!!!..Onnea sylin täydeltä.

  VastaaPoista
 32. Minä ainakin fyssariopiskelijana oisin tositositosi kiinnostunut kuulemaan mitä muutoksia autoon tehdään ja millasia apuvälineitä jne sinne tulee! :) Ja veikkaisin, että muitakin fysioterapeuttiopiskelijoita vois kiinnostaa.

  Toivottavasti tilaisuus toteutuu ja mullakin olis joskus mahdollisuus päästä vastaavaan tilaisuuteen. Siihen asti odottelen vaan autopostausta. :D

  VastaaPoista
 33. Paljon onnea auton ja synttäreiden johdosta:) Innolla odottelen tarkempaa postausta autosta!

  - Vakkari lukija kuopiosta

  VastaaPoista
 34. Kiinnostuneita tahoja esittelytilaisuuteen voisivat olla esimerkiksi:
  -sanomalehdet (KSML yms.)
  -erilaiset autolehdet (harvoin niissäkään juttuja on tällaisista autoista)
  -paikallislehdet/järjestöjen lehdet
  -paikallisuutiset ja muut uutiset
  -fysioterapeutit ja tämän alan opiskelijat
  -toimintaterapeutit ja tämän alan opiskelijat (tärkeää myös heille)
  -autopuolen opiskelijat ja muut autopuolen työntekijät
  -muut vammautuneet/heidän avustajansa
  -autokoulut??
  -parkkipirkot?? (voisiko heitä kiinnostaa, sakottaisivatkohan hanakammin niitä, jotka ovat pysäköineet liian lähelle inva-paikkoja :P)

  Lisäksi uskon, että monia "aivan tavallisia" voisi kiinnostaa nähdä ja kuulla autosta. Voithan pitää vaikka useampia esittelytilaisuuksia eri ryhmille, koska kiinnostuneita varmasti on!

  Paljon onnea uuden auton johdosta ja turvallisia autoiluhetkiä!

  Miten pysäköinti onnistuu sinulle parkkihalleissa (esim. sokoksen)? Onko sielläkin erikseen inva-paikkoja?

  -Papu

  VastaaPoista
 35. Siis ei jumaliste. Henkilö istuu pyörätuolissa ja nyt kun saa sen ansiosta ostaa uuden auton ilmeisen reilulla alennuksella, porukka toistelee että hitto ku oon kateellinen. Kumma homma kun itse en jostain syystä pysty tässä(kään) tilanteessa olemaan kateellinen J:lle. Tosin kateus ei ole koskaan kuulunut ominaisuuksiini, ei nyt eikä tulevaisuudessa.

  Mutta itse autoon, hieno rassi. Onko nelivetoinen? Lähinnä Suomen huonoa tiestöä erityisesti talvella mietin. Tervejalkainen voi nousta autosta, ottaa takakontista lumilapion ja kaivaa auton irti, mutta sulla on vähän eri juttu.

  Otetaanko tuollaisessa muutostilanteessa autosta polkimet pois?

  Tekniikan Maailmaanhan tämmöisestä pitäisi juttu saada.

  VastaaPoista
 36. Erittäin hyvä valinta Volvo! Meillä 2 volvoa (toinen s60) ja olen aivan rakastunut niihin. Kalliitahan ne on, mutta erittäin mukavia ajella, volvo myös yksi turvallisimmista autoista! :) Itse maksan mieluummin enemmän, jotta saisin turvallisemman auton. Sama pätee mm. lasten turvaistuimissa ja niiden hankinnassa. Siinä vaiheessa kun on oikeasti turvallisuus ja ihmishenki kyseessä, parin sadan euron heitot eivät siinä ole esteenä.
  Turvallisia kilometrejä sinulle! Mahtavaa olisi, jos tekisit vielä tarkemman postauksen volvostasi! Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 37. Volvo on tosi kivan näköinen auto, mutta omasta mielestäni ajettavuudessa häviää selvästi Audille. :) Itse hankin juuri Audi Q5:n, ennen oli Volvo XC60.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vivve, audi on myös hyvä auto ajettavuudeltaan, mutta kyllä volvo silti vie voiton ;) toki makuasioista ei voi kiistellä

   Poista
 38. ... Miten aivovamma vaikuttaa sun elämään? Tunnut toimivan ja kirjottavan ihan normaalisti? Kiinnostaisi tietää. Jos ei ole liian henk koht kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostaisi psykologian opiskelijana tuo sun mainitsema aivovamma. En muista että olisit aiemmin ottanut asiaa esille. Toki ymmärrän jos et halua siitä tänne kertoa. Aurinkoista kesää ja onnea ihanasta autosta! Wau!

   Poista
 39. MÄÄ EN YMMÄRRÄ miksi jotkut ovat kateellisia Jassulle?!? Tyypin koko elämä on ohi. Ei ole mahdollisuutta perustaa perhettä, menestyä työelämässä ja kukaan mies siitä tuskin kiinnostuu... Tsiisus... Yks auto. Annetaan se ilo Jassulle ees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japukka rakas muistathan olla aina välittämättä näistä saakelin lapsellisista pelleistä!!

   Oiskohan aiheellista vaihtee blogin asetuksia jotenkin niin, että tarkistat kommentit ennen kuin ne julkaistaan?

   Poista
  2. Voin sanoo sulle eka ano että jassu on varmasti sata kertaa menestyneempi kun sinä, vaikuttaako jassu siltä että se on antanu periks tuolin takia ? Ja voi kuule baarissa jassun ympärillä pyörii baarin komeimmat miehet ;) meillä kaikilla ois nii paljo opittavaa jassulta ! Jassu onnee upeesta autosta <3 sä jos joku oot sen ansainnu , et tuolin takia vaan sen takia mitä sä oot <3

   Poista
  3. Jassu on ainakin yks hyvä esimerkki siitä ettei koko elämä ole ohi kun joutuu pyörätuoliin!
   Ja kyllä sitä tyttö tai poikaystävän voi löytää sekä perheen perustaa!
   kuka tahansa voi jossain vaiheessa elämää joutua pyörätuoliin esim sairauden tai onnettumuuden takia. Eikä siihen osaa varautua vaan pitää asennoitua oikein kuten jassu.
   Tämä blogi avaa minusta monille jotka ei ole pyörätuolissa. Kannattaisi vähän miettiä mitä sanoo kun ei sitä koskaan tiedä.

   Poista
 40. Voi tätä ihmislajia. Jokaisen elämässä annetaan, jokaiselta otetaan. Kukaan ei olisi valmis kokemaan ja kohtaamaan niitä menetyksiä, joita toisten elämässä on ollut, mutta silti koetaan oikeudeksi olla kateellisia siitä saamapuolesta.

  Tämä ihan vain muistutukseksi niille, joita ehkä harmittaa hypätä sen oman kispan selkään, ja pohtia toisia, jotka ajavat autoillaan. Kas kun elämästä ei voi poimia pelkästään niitä kirsikoita kakun pinnalta.

  - Tuuli

  VastaaPoista
 41. Wow! onko ees nätti volvo. Onnee sulle autosta ja turvallisia kilometrejä! <:

  VastaaPoista
 42. Oi, ihana auto!!

  Ja voi sissös näitä kommentteja!!! Jokainen, joka täällä on toitottanut kateellisuuttaan niin olkaa hyvä vain, ajakaa kolari, jossa menetätte ystävän, vammaudutte itse loppuelämäksenne ja joudutte viettämään sairaalassa aikaa yli puoli vuotta, sitten saatte tekin uuden auton. Katsokaas, niin "helppoa" se on!! Ja koittakaa muuten sen jälkeen vielä pysyä niin iloisena, aurinkoisena ja sydämellisenä kuin mitä tämän blogin kirjoittaja vaikuttaa olevan. Tulee ihan mieleen kun mun koulukaveri pahoinpideltiin ja hän sai Suomen historian suurimmat korvaukset lopulta niin hänelle tultiin kaupassa sanomaan, että "No nythän sulla on asiat hyvin kun sait perhanan paljon rahaa." Onneksi tämä mun koulukaveri oli älynnyt siinä tilanteessa vastata, että "Niinpä, eihän mun tarvinnut ku heittää kaikki tulevaisuudensuunnitelmat romukoppaan, opetella puhumaan, kävelemään ja syömään uudelleen 22-vuotiaana. Helppo juttu."

  VastaaPoista