sunnuntai 25. elokuuta 2013

BLOCKFEST

Heippahei taas! Mä olen ihan tietoisesti pitänyt viikon mittaisen tauon täältä. Mä olen miettinyt sitä, mitä mun pitäisi tälle blogille tehdä. Miksi mä jatkaisin tätä, sillä nykyään saan niin paljon kuraa niskaan tämän takia? Mutta toisaalta mun blogihan on avannut monien silmiä ja auttanut toisia samankailtaisessa tilanteessa olevia! Eiköhän siinä ole tarpeeksi syytä tämän jatkamiseen? En mä tee tätä enää täysin itseni takia, vaan haluan auttaa muita ja kertoa, että pyörisläinenkin voi elää täysillä ja todella nauttia elämästään. Enkä mä itseeni ole ottanut loukkaavia kommentteja joita saan, mutta niitä lukiessa tulee mieleen, että haluaako kukaan edes tietää tällaisesta erilaisesta elämästä. Ja lyhyen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että ihan sama. Ei tätä ole pakko lukea. Muahan ei mitkään anonyymit pysäytä, päinvastoin.. täysillä mennään ja Rakkauspakkauksesta pystyy jatkossakin lukemaan mun seikkailuista, arkisista asioista ja vähän kaikestä elämään liittyvästä.

Jokatapauksessa, tämä kaikkien tiellä oleva kamaluus kävi nauttimassa mitä parhaimmassa seurassa uskomattomista keleistä, viimeisistä kesäpäivistä, mahtavasta musiikista, maukkaasta ruoasta ja ennen kaikkea älyttömän hyvästä fiiliksestä festareilla Tampereella.


Meillä oli tyttöjen kanssa hankittuna kahden päivän liput Blockfesteille. Olimme hankkineet liput jo joitakin viikkoja etukäteen. Onneksi, sillä koko tapahtuma oli lopulta loppuunmyyty. Päätimme jo aiemmin, että matkustaisimme Tampereelle junalla, sillä junalla matkustaminen vaan on niin helppoa. Nekin liput, luojan kiitos, ostimme reilu viikko sitten.. muuten emme varmaan olisi mahtuneet junaan. Hotelliksemme järjestyi (emme pystyneet itse valitsemaan hotellia, sillä soittelimme hiukan viimetingassa huonetta ja lähes kaikkialla oli aivan täyttä) juna-asemaa vastapäätä sijaitseva Scandic. Hotelli osui juuri nappiin. Toimiva invahuone (itsestään-kiinni-paiskautuvaa ovea lukuunottamatta), loistava sijainti ja lähes huonenaapureina muutamia festareiden esiintyjistä. Ainiin ja olihan siellä tuttu kasvo BB:stä ja muutamat Salkkaritähdetkin. Hahaa julkkisbongarit oli innoissaan ;)


Mä en uskaltanut toivoakkaan, että just tänä viikonloppuna olisi niin mahtavat kelit kuin oli. Aivan käsittämätöntä. Lähdimme juhlistamaan "kesän loppumista" ja saimme nauttia lämpöisistä, kesäisistä keleistä. Paremmin ei olisi voinut käydä. Ihanaa oli edes vielä kerran ottaa kesävaatteet esiin, istua nurmikolla, nauttia auringosta ja fiilistellä musiikkia.


Meidän hotellilta pääsi helposti kävellen ja kelaillen (tai kuten opin lauantaina - rullien) festarialueelle. Vaikka ensimmäisen kerran alueelle meno kesti melko kauan, ainakin meidän mielestä, huonosti opastetun alueen vuoksi.
Aivan ensimmäinen reaktio alueesti oli "aivan hirveetä, pitääkö mun kelata aina toi järkyttävän jyrkkä mäki kun haluun sisälle tai ulos alueelta?" Mutta asiaa kyseltyämme, pääsin pyöriksellä kulkemaan alueelle muuta kautta kuin muut. Muuten alue oli tosi kivasti rakennettu ja melko helppokulkuinen, muutamaa soratietä lukuunottamatta. Jopa bajamajainvavessat olivat toimivat. Eli alueella pääsee liikkumaan hyvin pyörikselläkin ja voi jopa kostuttaa kurkkua ilman, että täytyisi ravata lähimmässä ravintolassa vessassa.


Alunperin koko idea tästä reissusta lähti, kun halusimme päästä kolmestaan katsomaan Cheekkiä. Yllätys, vai? Ja olen tositosi onnellinen, että valittiin juuri nämä festarit. Siellä esiintyi nimittäin monia muitakin aivan mielettömiä artisteja, joista kävimme kuuntelemassa ja katsomassa Raappanaa, Asaa, Brädiä, Ruudolf & Karri Koiraa, Smc Lähiörottia, Wu Tangia, Jukka Poikaa, Yönpoltetta, JVG Mäk Gälis ja Sini Sabotagea, Elastista, Cheekkiä, Teflon Brotehrsia ja Mac Milleriä. Muutama, jonka olisin halunnut nähdä, jäi valitettavasti myös välistä, vaikka kerkesimme noinkin monia kuunnella ihan kunnolla.


Kaikenkaikkiaan Blockfestistä jäi niin hyvä mieli, että nyt jo odotan malttamattomana ensi vuotta. Mutta ei aivan koko reissu sujunut ongelmitta. Nimittäin pyörisläisille ei oltu järjestetty minkäänlaista "omaa katsomapaikkaa". Eikös sellaisia joissakin paikoissa kuitenkin ole? Monia esiintyjiä jäimme siis suosiolla kuuntelemaan hieman teltan ulkopuolelle (samalla pystyi nauttimaan auringosta), mutta olimme päättäneet kuitenkin päästä telttaan katsomaan lauantai-illan viimeisimpiä esiintyjiä.

Neljänneksi viimeinen esiintyjä lopetti ja aloimme valua tyttöjen kanssa kohti telttaa ja lavaa. Pääsimmekin ongelmitta melko lähelle eturiviä ja ajattelimme, että kyllähän me tästä jossain vaiheessa vielä edemmäksikin päästään, jotta mun ei tarvitsi tuijotella edessä olevien takapuolia. Elastinen esiintyi, porukka työnsi meitä joka suunnasta ja olin kaatua kahdesti. Seuraavaksi lavalle astui Mac Miller ja takanamme oleva tyttö sanoi "porukka tulee tän aikana sekoo niin paljon, että litistytään tässä". Jep, porukka sekosi totaalisesti, mä en päässyt liikkumaan eteen enkä taakse ja muutamat horjahtavat melkein syliini. Tässä vaiheessa mua ärsytti aivan suunnattomasti - en nähnyt mitään muuta kuin keinuvia äässejä ja suoraan ylhäällä kaksi lamppua.
Mun vieressä oleva tyttö näytti huolestuneen mun musertumisesta mua kolme kertaa pidempien tyyppien tunkiessa eteen ja kysyi järkkäriltä "eikö teillä todella ole mitään paikkoja invalideille?" Vastaus oli kylmä EI. Tässä vaiheessa mua alkoi jo pelottaa kuinka mun jaloille käy, jos joku kaatuisi oikein kunnolla syliini.
Vihdoin ja viimein viinanhuuruinen Mac Miller lopetti ja mun selkäni huusi hoosiannaa.
Cheekin aloitettua viimeisetkin paikalle tulleet sekosivat. Mä rauhotuin hiukan, sillä Cheekin kappaleet saivat (ja saavat) mut hyvälle tuulelle. Ai että, kuulin aivan uuden biisin, joka osui ja upposi - Vihaajat vihaa.
Koko keikka meni toinen rengas ilmassa, kädet ja selkä väsyneenä, kaverit suojamuurina enkä nähnyt mitään muuta kuin yhden lampun ja lauman tummia hahmoja mun ympärillä. Olisihan se ollut ihan kiva pystyä edes käsiä liikuttamaan, mutta ei.

Tiedän, mun ei olisi tarvinnut mennä pyörikseni kanssa telttaan isojen esiintyjien aikana. Mutta eikö mullakin olisi ollut oikeus nähdä esiintyjiä? Ja juu, eihän lyhyet ihmisetkään välttämättä näe keikoilla pitkien seasta lavalle. Mutta hei, pyöriksellä en voi pomppia, en pysty suojaamaan itseäni niin hyvin massaan musertumiselta enkä todellakaan olisi enää viimeisten esiintyjien aikana päässyt pois sieltä ihmisjoukon välistä..
Nooo, se siitä valittamisesta. Joskus käy näin ja onneksi festareista jäi tosiaan pelkästään hyviä (ja aivan älyttömiä..) muistoja mieleen!


Tähän loppuun mä en voi muuta sanoa kuin, että olipas lähes täydellinen viikonloppu! Mä niin rakastan kesää, musiikkia, aurinkoa, pimeneviä iltoja ja mun kavereita. Haha, tytöt nauravat mulle nyt, että johan meni hempeilyksi.

Kävikö kukaan teistä Blockissa? Ainakin pari lukijaani kävi moikkaamassa mua siellä. Hihii toivottavasti teilläkin oli kivaa :)
Ihanaa sunnuntai-iltaa
xoxo, Jassu

65 kommenttia:

 1. ihanaa lukea nuoren pyörisläisen elämää. oon työni kautta ollut paljonkin tekemisissä hieman vanhempien pyörisläisten kanssa, muista pitää toi elämänilo ja pilke silmäkulmassa mukana. oon huolestuttavan usein nähnyt vanhempien pyörisläisten kanssa sitä, että "ei jaksa lähteä, kun on niin kauhee vaiva ymsyms." Olet aivan ihana, ootan seuraavia postauksia!(:

  VastaaPoista
 2. Vähän mä säikähdin tuota sun alkukirjoitusta tästä blogista!Tämä on avannut ainakin mulle pyörisläisten elämää paljon!En tunne ketään pyörisläistä, joten en osannut kuvitellakkaan millaista on elämä pyörätuolin kanssa.On mielenkiintoista lukea näitä sun tekstejä senkin takia.Älä missään nimessä lopeta tätä ikinä!:) Ootan aina innolla sulta uutta postausta.

  Aika jännä kyllä miten tuolla festareilla ei ollut semmoista koroketta pyörisläisille?Itse olen muutamilla festareilla (ja kaikissa konserteissa) nähnyt semmoisen korokkeen.:)

  VastaaPoista
 3. Tässä jo tulikin odoteltua uutta postausta:). Ehdottomasti jatkat, niinkuin tuossa sanoitkin niin tää sun blogi on avannut monien silmät ja saanut varmasti monet muuttamaan asennettaan ja siinä on tarpeeks syytä mun mielestäni jatkaa.

  Keep on rockin!

  (Tota en kyllä oo ikinä tajunnut, että saako jotkut jotain tyydytystä siitä, kun anonyyminä netissä aukoo päätään?)

  VastaaPoista
 4. olit supersöpö! tosin en uskaltanut tulla jutskailemaan! :D
  itsekin mietin että ompa outoa että pyörisläisille ei ollut omaa aluetta, koska suurimassa osassa festareita missä olen käynyt on sellainen ollut :o

  mutta palautetta asiasta blockfesteille, niin eihkä sellainen on ensivuonna! :)

  VastaaPoista
 5. Vitsit mä näin sut tänään treen juna-asemalla ja pitikin tulla täältä tarkistamaan olitko se sä! Olit tosi kaunis :-)

  VastaaPoista
 6. Mun yks tuttu on halvaantunut. Joten näit sun juttui on kiva lukee, kun ymmäärtää jotenki sua ja sun kohtaamii ongelmii. Muutenki sun blogi on vaa PARAS.

  VastaaPoista
 7. Jatkat vaan samaan malliin ku aina ennenki ja idoottien kommentit voi suodattaa yhestä korvasta sisälle ja toisesta ulos.. (: Joten ehdottomasti jatkat niinku itekkin totesit! (:

  VastaaPoista
 8. En oo koskaan ennen kommentoinut sun blogiin mitään ja vasta hiljan tänne eksyinkään (oon kanssa Jyväskylästä ja 'tiedän' sut), mutta oon lukenut nyt jo koko blogin alusta loppuun. Oon ite tullut vähän surumielelle niistä ilkeistä kommenteista mitä oot saanut ja mistä itsekin tässä tekstissä puhuit. Mutta tahtoisin sanoa sulle, että älä lopeta tätä blogia! Oot oikeasti aivan huipputyyppi, täynnä sellasta pirteyttä ja elinvoimaa, että monesti ollaan sitä mun omien kavereiden kanssa ihmetelty - että oispa meillä samanlaista iloluontoista rakkautta tätä elämää kohtaan!

  Ne, jotka haukkuu, on vain typeriä ja kateellisia, tahtovat ärsyttää ja saada sut järkkymään. Älä anna niille sitä iloa. Oot nimittäin ihanan oloinen ja kaunis nuori nainen ja monille tämä blogi on varmasti ilo. Itse ainakin jäin vakiolukijaksi :)

  VastaaPoista
 9. Totta kai jatkat! Älä anna hölmöjen anonyymien pilata sun kirjottamisen iloa. Anna mennä tyhmät kommentit toisest korvasta sisään ja toisest ulos vai toisest silmästä sisään ja toisest ulos ;)(vai miten se oli)...

  Mua henkilökohtaisesti vituttaa tommoset idioottien kommmentit niin paljon että että prkl.. Jassun mieltä ei tarvii kenenkään anonyymin pahoittaa. Kannattas niidenkin anojen jotka kaikkee paskaa kirjottaa niin vähä miettiä mitä se näppäimistö tänne syöttää! Ajatelkaapa itsenne kohdalle samanlainen tilanne kuin Jassulla on joko rupeaa hymy hyytymään, mut Jasminella ei hymy hyydy :)

  t. Tero kuopiosta

  VastaaPoista
 10. Hyvä että et Jassu lopeta! Annat pskan jauhajien olla ja keskityt blogin pitämiseen kun tykkäät siitä! Vaikutat ihan huippu mimmiltä ja sulla on loisto asenne! :) Jatka samaa rataa niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 11. älä vielä lopeta bloggaamista! vasta löysin tänne pari viikkoa sitten ja aina odotan uutta postausta. :) sulla on ihanan positiivinen asenne elämään ja on kiinnostavaa lukea juttuja sun elämästä :)

  VastaaPoista
 12. Oikea päätös jatkaa blogia! Ei pidä antaa anonyymien lannistaa, kun sitähän ne haluaa.

  Ketä salkkaritähtiä näitte? :)

  Hyvää alkavaa syksyä sulle!

  -Arz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtiin Cindyn, Isabellan ja Katarinan näyttelijät :D

   Poista
 13. Hei, annyymit päänaukojat omaan arvoonsa. Sitähän ne just haluaa, että me erilaiset sulkeuduttais kammioihimme eikä tultais "tavallisten" ihmisten elämää hankaloittamaan. Epäilen, että ihmisille on välillä vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että elämä ei aina ole helppoa, ruusuista ja vammatonta ja sitten kun joku uskaltaa vammoistaan huolimatta elää sitä elämää, mitä haluaa ja olla vielä onnellinen, se kolahtaa moneen. Musta on tosi tärkeää, että jatkat tätä blogia, ihan itsesi, kaikkien lukijoiden ja laajemmankin yleisön vuoksi. Avaat monen silmät ja voit käyttää tätä myös positiivisen paineen aiheuttamiseen - mä laittaisin palautetta sekä Scandiciin että Blockfesteille ja linkkaisin tämän blogin sinne. Luulisi niitä kiinnostavan, millaista mainetta ne ihmisten keskuudessa niittää. :)

  Häntä pystyyn,

  yksi puolisokea, rasittavasti joka päivä kodistaan poistuva vammainen. :)

  VastaaPoista
 14. Älä ihmeessä lopeta. :) Mukava lukee toisenlaisia blogejakin välillä!

  VastaaPoista
 15. Hih, mäkin luultavasti näin sut eilen sunnuntaina Treen juna-asemaa vastapäätä Tigerissä! Olin niin ujo, etten uskaltanu tulla jutulle...
  Älä lopeta tätä ihanaa blogia, tätä on niin kiva tulla lueskeleen, olet niin elämän iloa täynnä! Moni sais ottaa susta mallia!

  -Krista

  VastaaPoista
 16. Ehei, et missään tapauksessa lopeta tätä! Paksan määrä tässä maassa on kyllä mahdoton. Eivät nämä henkilöt ilkeisi tulla sanomaan sulle näitä asioita suoraan kasvotusten. Kateellisia he vain ovat ja ennekaikkea tyhmiä!!! Hyvää syksyä sinulle :)

  Terkuin: Minna kuusamo

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti jaksat jatkaa. Vammaisblogeja ei ole montaa, joita viitsisi lukea. Iloitse lukijoista. En oikein ymmärrä, kuinka ihmiset jaksaa kirjoitella itselleen eli saavat yhden kaks kommenttia. Rakkauspakkaus elää. Sun menoa on kiva seurata. Se tuo hyvän mielen. Vammaisblogien (onpa ällö termi) tavoitteena on usein valittaminen, kirjoittaminen yleisenä tekstinä, mutta perustarkoituksena puolison painostaminen, huomion hakeminen ja ruinaaminen läheisiltä tms. Joidenkin ainoa sisältö on oman naaman revittely eli naamataulua jakoon toisensa jälkeen.
  Sivuuta nuo paskapostit, älä ruoki trollleja on hyvä neuvo. Ei nuo kiusaamiset rajoitu vammaisuuteen. Ne ovat monien blogien riesa.
  Anna meidän nauttia sun arjesta, teet arjesta monelle helpomman, avaat ovia helpommaksi kulkea.

  VastaaPoista
 18. Mä jo melkein pelästyin, että lopetat! Huh, et onneks!

  Itseasiassa mietittiin just viime festareilla pyörisläisiä, kun 3 edessä olevaa tyyppiä nousi jonkun muun hartioille ja ainoa mitä nähtiin, oli juurikin toisten takapuolet.. Mut kiva et oli kuitenkin kivaa, vaikka näkymät olikin huonot (sun edessä olis pitänyt olla joku hyväpyllyinen mies ;) ).

  VastaaPoista
 19. Hei älä todellakaan ees ajattele lopettvas tätä blogia! Tää on yksi parhaimmista (ellei paras) suomalaisista blogeista mitä on! Oot aina niin ihanan aurinkoinen ja positiivinen, että tuun aina hyvälle mielelle kun sun blogia luen! Oot todellakin esikuva monille!! älä anna anonyymien pilata tätä, ne voi jättää omaan arvoonsa, "vihaajat vihaa" anna vihata.. ;) sä oot ihana ihminen ja se välittyy sun teksteistä ja kuvista, jos joku ei sitä osaa arvostaa luulen että ne on vaan kateellisia! Keep up the good work!

  VastaaPoista
 20. Mää varastaisin sun pyöriksen,nii et pääsis mua karkuun:)

  VastaaPoista
 21. Älä lopeta! :) Mä löysin tämän sun blogin ihan vastottain ja kahlasin sen läpi parissa päivässä. Anna valittajien valittaa, heillä on omassa elämässään asiat huonosti jos sitä pitää purkaa toisiin ja ainahan niitä on huutelijoita jos ei jonkun naama miellytä. Sulla on varmasti paljon enempi tukijoita ja lukijoita kuin noita ikävämpiä kommentoijia. Jos he haluaa olla pikkusieluisia marisijoita, niin olkoot jätä heidät omaan arvoonsa! Oma häpee.
  Mulle tulee aina vähä koti-ikävä, kun tätä blogia luen, kun olen täällä pallon toisella puolella Ausseissa asti, mutta toisaalta se myös helpottaa :D
  Keep up the good vibe!
  -Auli

  VastaaPoista
 22. Onko olemassa inva-bajamajoja, vai kuinka sä pääset niissä käymään, kun nehän on kovin ahtaita ja "korkealla"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuten kirjoitin, festareilla oli invabajamajoja. Tilavia ja juuri sopivalla korkeudella =)

   Poista
 23. Sun blogi on ihan parhautta! Parasta lukee näitä sun raportteja eri tapahtumista :) Samoin kuin juttuja kaikista arkisista jutuistakin :D Jatka vaan samaan malliin!

  Opiskelen alaa, jonka osa-alueisiin kuuluu tapahtumien järjestäminen. Mun mielestä on outoa, että pyöriksellä liikkuville ei ole järjestetty omaa koroketta. Itse pidän feastareitten aluesuunnittelussa ihan perusjuttuna, että pitää huomioida esteettömän liikkumisen lisäksi se, että pyörätuolillakin voi oikeasti nähdä lavalle! Kannattaa varmasti laittaa palautetta ja kyselyä menemään, josko sellainen olisi sitten jo ensi vuonna vaikka mahdollinen Blockissakin :)

  VastaaPoista
 24. Jassu ajattele mitä kaikkea olet saanut tämän blogisi ansiosta,siut valittiin kaupungin positiivisimmaksi hyvä maineesi on levinnyt koko maahan,olet saanut monia ihania lukijoita jotka ajattelee sun parasta ja saavat samalla susta huokuvaa positiivista energiaa.Ymmärrys pyöris ihmisiin on lisääntynyt et nekin voi olla iloisia , kivoja ja hmm..niin söpöjäkin.Kun ynnäät asiat niin jatka ihmeessä blogiasi sillä se on tehnyt Jassusta sen ihanan pyöristytön joka on saanut aikaan asennemuutoksen.

  VastaaPoista
 25. En oo aiemmin kommentoinut, mutta nyt on aivan pakko.

  Älä missään nimessä lannistu kommenteista. Vaikutat aivan mahtavalta persoonalta, johon mielelläni tutustuisin. Jos sontaa alkaa tulla niskaan, niin poista (anonyymi)kommentointi, älä blogia! Täällä ruudun toisella puolella on myös meitä, jotka pitävät blogistasi ja saavat siitä paljon irti.

  Kaikkea hyvää sinulle<3

  VastaaPoista
 26. Heei! :) Oon seurannut ja lueskellut sun blogia siitä asti, kun näin susta sen flyboard -lehtijutun, ja oon kyllä sitä mieltä, että oot mitä positiivisin ihmisin kenestä olen koskaan kuullut/lukenut. On ollut aivan mahtavaa lukea läpi sun kirjoituksia aina niistä vanhoista näihin uudempiin.
  Ja olen huomannut, että olen ehkä itsekin alkanut miettimään asioita vähän eri tavalla kuin ennen. Juuri sen takia, ettet sinä ole missään vaiheessa antanut periksi loukkaantumisesi takia, olen ymmärtänyt, että on aivan turhaa valittaa jokaisesta pienestä asiasta. Jos jokin asia ei nyt mene aivan suunnitelmien mukaan, niin ei sille voi mitään, sitten tehdään se toisin.
  Tämä saattaa nyt kuullostaa vähän oudolta, mutta en tiedä miten sen oikeen sanoisi :D Luettuni kirjoituksiasi olen vaan alkanut ajatella erilailla. Olen myös huomannut jakaneeni tutuilleni ja kavereilleni hieman sinun tarinaasi, miten olet pysynyt kaikesta tapahtuneesta huolimatta elämän iloisena ja positiivisena.

  Olin muuten myös itsekin Blockfesteillä ja näin sinut ohimennen silloin lauantaina, mutta niin pitkän matkan päästä, etten päässyt jakamaan tätä kaikkea sinulle kasvotusten.
  Ei muuta kuin hyvää alkavaa syksyä ja kaikkea hyvää sulle! :) Jatka vaan tuota samaa positiivista kirjoittelua, jolla saat hyvän mielen niin minulle kuin varmasti monelle muullekin!

  Tässä linkki mun blogiin, jossa päivittelen kuulumisiani lähinnä kuvin ja kerron muusta maailman menosta omin mielipiteideni avuin;
  http://liksomkajsa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 27. Älä lopete bloggaamista! Tää paras blogi ikinä :)

  VastaaPoista
 28. Hei, olen hiljan löytänyt blogisi ja täytyy sanoa, että olet nuori nainen jolla on asenne kohdallaan. Todella ihailtavaa. Toivoisin, että useamalla olisi samaa elämäniloa ja selviytymistaitoa vaikeuksien kohdatessa. Olen äiti vakavasti sairastuneelle teinitytölle, siksi ehkä blogisi herkistää kovasti. Toivon sinulle kaikkea hyvää elämään ja toivon, että pystyt säilyttämään ihanan valoisan elämänasenteen jatkossakin.
  -Äiti-ihminen

  VastaaPoista
 29. Superihana blogi sulla! Löysin eilen ja koukkuun jäin heti! Sulla on ihana asenne kaikkeen, arvostan!:) Keep it up!:)

  VastaaPoista
 30. Et varmasti lopeta sun blogia tai mä kantelen mun naapurille, joka asuu
  alle 400 metrin päässä Espoon Laaksolahdessa ja rullaluistelee usein mun
  ohi ja moikkaa aina ja joskus olen jutellutkin. En paljasta liikaa, mutta etunimi on Sauli.Jos jotkut Lokakuljetuksen työntekijät täällä joskus heittää
  lokaa, niin ei niistä kannata välittää, koska itse ovat ammattinsa valinneet
  ja ovat tasoltaan vähintään samaa luokkaa kuin kuljettamansa tuotteet, eli
  jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä, miksi eivät ole muissa kaupungin
  johtotehtävissä ja siksi ei lopettaminen tule kysymykseenkään. Nyt uskot jo
  kertaheitolla sanoi SJ. Key Westistä.

  VastaaPoista
 31. Et varmasti lopeta blogiasi tai kantelen mun napurille, joka asuu alle 400 metrion päässä Espoon Laaksolahdessa ja usein rullaluistelee mun ohitse kuitenkin aina moikaten ja joskus olen päässyt jutskaamaankin. En paljasta liikaa, mutta etunimi on Sauli. Jos jotkut Lokakuljetuksen tyypit täällä heittelee lokaa, niin ei niistä kannata välittää, koska ne on vähintään samaa tasoa kuin kuljettamansa tuotteet ja jokainen voi arvioida mistä silloin on kysymys. Täällä on kuitenkin enemmistö ihan jees henkistä kansaa joiden kanssa tulee hyvin juttuun ja siksi jätettäköön kaikki muut omaan arvoonsa. Terveisin S.J, Key Westistä

  VastaaPoista
 32. Kuten aiemmat ovat jo sanoneet, älä lopeta bloggailua! Sinä olet yksi parhaista pyörisläisen ajatuksia luotaava ihminen - tietoisuus lisääntyy kauttasi, joten hyvä sinä!!! Elämänilosi loistaa kauas, hyväntuuloisuutesi tarttuu sekä epäkohdat saavat ansaitsemaansa kritiikkiä. Muutenkin blogisi on mielenkiintoinen sekä nuoren että tällaisen kalkkiksen lukea.
  Suosittelen palautteen antamista tuon tapahtuman järjestäjille - mitäänhän ei valitettavasti tapahdu, jos ei valita/anna palautetta - toivotaan, että ottavat opikseen ensi vuodeksi!
  Aurinkoa elämääsi - sekä konkreettisesti että henkisesti!

  VastaaPoista
 33. Löysin sun blogin sen IL uutisen kautta ja siitä lähtien oon tätä ehtiessäni lueskellu, välillä ehkä liiankin myöhään illalla ja saanu kerran miehen suuttuun ku en tuu nukkuun...
  Tää on upee ja positiivinen blogi, joka on saanu ajatteleen esim. miten turhasta monet valittaa vaikka toisilla menee ns. huonommin. Siis mahtavaa nähdä kuinka sä et oo lannistunu vaan oot eläväisempi ja teet enemmän -nautit elämästä- enemmän ku moni käveleväinen!
  En tajua miten joku kehtaa haukkua sua täällä(paitsi juuri varmaan kateudesta ku ite on pelkkä tuhnu ja luuseri ja sä teet kaikkee kivaa etkä edes huomaa et on pyörätuoli alla)!
  Oot mahtava tyyppi ja tällä blogilla teet niin paljon hyvää, näytä niille(haukkujille) ettet sä pienestä vielä lannistu!!!

  VastaaPoista
 34. Aina kun kuulen Kuningasidean Oma pää -kappaleen, mulla tulee jotenki sinä mieleen. Kesäinen, hyväntuulinen, aivan ihana. Rentoo rallattelua johon kätkeytyy paljon painavaa asiaa.

  On siellä sananen tai pari näille anonyymeillekin: "onko toisen onni toiselta pois", "kateelliseksi älä siis ryhdy" ja "anna toisten elää".

  Jatka blogin pitämistä, tykkään käydä lukemassa sun kuulumisia!
  "Sul on hyvä suunta!" (Y) (:

  http://m.youtube.com/watch?v=h3F-pMw8Soo
  Toivottavasti tää biisi saa sut yhtä hyvälle tuulelle ku mut ((:

  -nepa

  VastaaPoista
 35. Moikka. Taas olet yhden lukijan onnistunu koukuttaan sun ihanalla elämänilolla ja sun mahtavalla asenteella! Koko blogin olen saanu luettua viikossa alusta loppuun, ja toivon todella, ettei tämä ole loppu. Oot niin mieletön mimmi! :) Älä anna lapsellisten ja ääliömäisten kommenttien masentaa, valitettavasti niitä löytyy aina kaikkialta. Aina pitää jonkun päteä ja aiheuttaa pahaa mieltä muille. Jatka samaan malliin, oot mahtava! -Emma A.

  VastaaPoista
 36. Tää on ihan paras blogi! Älä ihmeessä lopeta. Mulla meni pari yötä että sain kaikki postaukset luettua ja nyt kyylään kokoajan uutta!! Mun mielestä tässä blogissa parasta on just että kerrot omasta arjesta ei siihen sen kummempaa tarvita. Mun maailmaa tää on muuttannut senverran että huomaan usein jossain liikuessani miettiväni kuinka tästä tai tästä pääsis pyörällä.. Sulla on hyvä kirjotustyyli ja kivoja kuvia ja ennenkaikkea ihan uskomaton asenne! Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 37. Eieiei et lopeta!! Oot huippu! :)

  VastaaPoista
 38. Jatka ihmeessä tämän blogin kirjoittamista, itse aina odotan innolla ja malttamattomana seuraavaa postaustasi - olet saanut minustakin vakilukijan! :) Negatiiviset kommentit kannattaa deletoida heti alkuunsa -niin ainakin itsr tekisin. Kirjoitat upeaa ja arvokasta blogia, älä anna kenenkään ääliön pilata tätä iloa, jonka useimmat meistä lukijoista ja toivon mukaan myös itsekin saat kirjoittaessasi seikkailuitasi ja kuulumisiasi!Tsemppiä tosi paljon Jasmine, ja ihanan kuulaita alkusyksyn päiviä sulle!

  VastaaPoista
 39. Siis mitä kuraa tulee? Ihan uskomatonta! Tää blogi on muuttanu mua ihmisenä, siis monet nää sun kirjoittamat asiat on sellasia mitä oon monta vuotta miettiny ja nyt kun tän löysin ni saanu sulta vastaukset! Yksi päivä kun tän blogin bongasin luin heti melkeen kaikki kirjoitukset ja sanoin puolisolle että "aivan mahtava asenne, paras blogi ikinä" .toivon sulle kaikkea hyvää ja oot ihana valoisa ihminen (saa valittaakin välillä;)) ! Itsellä on kuulovammainen veli jonka myötä kohtaa aika huolella ennakkoluuloja:/ tsemppiä♥

  VastaaPoista
 40. Niinkun oon aiemminkin kirjoitellut, olen nivelsairauden vuoksi "joutumassa" pyörätuoliin enenevässä määrin, ja kun luin sun blogin alusta loppuun, olen siitä lähtien kaikki pidemmät matkat kulkenut tuolilla! Annoit mulle rohkeutta, ja tajusin, että ei se tee ihmisestä tyhmää, jos se istuu pyöriksessä!!!
  Viime sunnuntaina käytiin koko perheen voimin Turun keskustassa maalaismarkkinoilla ja Turun kauppatori ei oo muuten kauheen esteetön mukulakivineen!!! Etupyörät tökkäs välillä ihan kunnolla ja meinasin lentää kyydistä... Sitte käytiin Rossossa syömässä, siellä oli loivat luiskat ja pääsi hyvin kulkemaan! Parkkiluola Louheen mennessä on 20 cm kynnys, josta ei pääse tuolilla millään! Jatkathan blogiasi tää on antanut mulle niin paljon uutta puhtia, kun oon tajunnut ettei pyörisläisen tarvi istua kotona ja tuijottaa ulos ikkunasta 24/7!

  VastaaPoista
 41. Älä anna muiden lannistaa sun elämää millään tavalla, sun blogi on hieno ja kuten muissakin kommenteissa huomaat kuinka sä olet olet antanut erillaiset näkökulmat siitä kun pyörät toimii alla jalkojen sijaan.
  Tähän maailmaan mahtuu näitä ahdasmielisiä ihmisiä joilla itsellään on ikävä tapa purkaa kakkaa toisen niskaan.. Lapsellista ja typerää touhua, mutta se kertoo heistä että heillä on paha olla.
  Pää pystyy ja kohti uusia haasteita!! :)
  Me jäämme odottamaan uusia kirjoituksia ja kuulumisia!!
  Halit ja terkut Turuuust!!

  VastaaPoista
 42. Älä lannistu typeryksiä maailmassa kyllä riittää, mut onneks suurin osa ihmisistä kuitenkin on mukavia ja järkeviä, eikä halua vaan pahottaa toisten mieliä.

  Ps. et oo osunu nyt samaan aikaan lenkille. :)

  -Poika23, Jyväskylä

  VastaaPoista
 43. Heh, nyt tulee niin hölmö kysymys että itseänikin hymyilyttää :D Kun joudut sateeseen niin pystytkö jotenkin käyttämään sateenvarjoa? Molemmat kädethän on pyörissä kiinni.. vai onko siinä tuolissa joku pidike varjolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, koska oot nähny jonkun kulkevan pyörätuolilla sateenvarjo kädessä? Äly hoi älä jätä...

   Poista
  2. Kaikkee saa tietenkin kysyä! :D Hauska kysymys tosiaan, ei en pysty ite käyttää sateenvarjoo. Tai en mä tiedä onko keksitty sateenvarjotelinettä pyörikseen? Mut en kyllä ite välttämättä sellasta hankkis, haha :D

   Poista
  3. Mä oon nähny lastenvaunujen työntöaisaan kiinnitettävän pidikkeen, johon voi sateenvarjon tökätä. Toimiskohan pyöriksen kanssa?

   Poista
 44. Ei älä missään nimessä lopeta! Tuolin kanssa liikkuessa tulee aina vastaan niitä, joita ärsyttää nähdä toisten elävän täysillä "vaikeuksista" huolimatta. :) Itse kirjottelen aika lailla samoista asioista...

  Harmi nuo korokelavojen puuttuminen, ku monilla festareilla niitä tosiaan on kuten esim. Qstockissa... Onneksi sait sentään positiivisen kuvan niistä invabajamajoista toisin kuin minä. :D Lisää Qstockista ja esteettömyydestä jonkin verran ehkä sekavasti blogissani ringonmaailma.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus, blogin osoite on siis riikkanmaailma.blogspot.com :)

   Poista
 45. Sweet Japukka,

  Samaa mieltä kun nuo muut - keep on blog & roll! :-)
  Tuli mieleen idea, mitä jos antaisit jollekin sun bestikselle nämä blogitunnarit ja antaisit sille tehtäväksi aina käydä nuo asiattomat palautteet poistamassa ja sun ei tarvisi edes nähdä niitä?

  T: Sun ihailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, en voi antaa tunnareita kavereille. Niille tulis pahempi mieli ja joskus ilkeät kommentit on koskettaneet just mun kavereita eikä mua. Mä luen ne itse mielummin, mua ne vähiten satuttaa. Suomessa pitää tajuta, että täällä karmeita kommentteja tulee. Se on hinta siitä, että antaa jotain itestään julisesti.. Harmi.

   Poista
 46. Älä ihmeessä lopeta bloggaamista! Tää on ihan sairaan hyvä blogi! Älä kuuntele mitä muut sanoo, vaan mieti sitä mitä itte haluat! Nauti elämästäs ja tee kaikkee "hullua" mitä muut pyörätuolilaiset ei välttämättä tee! Mun kaveri näytti tän blogin mulle ja mä rakastuin tähän heti! :) jatka äläkä lopeta

  VastaaPoista
 47. Ootko koskaan harkinnu videonblogin tekemistä youtubeen? Tuntuu aika suositulta nykyään ja luulen että aika moni haluis nähdä sua videolla :) Uskoisin että sun iloisuus ja energisyys tarttuis aika hyvin videoiden kautta! :) Tietty onhan se vielä eri juttu kun pitää tekstimuotoista blogia joten ymmärrän kyllä jos "ei tunnu omalta jutulta"...

  Mutta mukavaa syksyn jatkoa! Ei kannata antaa trollaajien ja muiden idioottien kommenteille mitään arvoa, miettimättä vaan poistoon ne :) Niitä tulee kaikille jotka jollain tavalla on netissä "suosittuja".

  Terveisin, 29v miesfanisi joka toivoo että olisi vähän nuorempi.. ;]

  VastaaPoista
 48. Millasta kuraa oot siis saanu tai niinkuin mistä asiasta? Ei täällä kommenttien seassa ainakaan mitään näy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näykään, sillä en julkaise niitä, muuten kommentit pyöris vaan niiden ympärillä. Haluan pitää Rakkauspakkauksen ilmeen iloisena :)

   Poista
 49. Mä lopetan sun blogin seuraamisen. Moido.

  -mies 89

  VastaaPoista
 50. Täällä yksi uusi lukija. :) Löysin sun blogin IL jutun kautta muutama viikko sitten ja ahmasin tän koko blogin läpi muutamasssa päivässä.

  Vaikutat ihan uskomattomalta tyypiltä ja sun juttuja on mahtavaa lukea! Oot hirveen positiivinen ja inspiroiva tyyppi myös meille käveleville, ja voin vaan kuvitella miten paljon hyvää saat aikaan muiden pyörisläisten keskuudessa.

  Oot munkin silmiä saanut avattua siitä paljon, että sen pyöriksen kanssa ja siitä huolimatta pääsee menemään just sinne minne itse haluaa, ilman ylitsepääsemätöntä suunnittelua ja vaivannäköä. Ihan huippua että elät ihan tavallista arkea täysillä, etkä anna minkään estää sua! Isot hatunnostot myös siitä, että jaksat aina ennakkoluulottomasti vastailla meidän kengillä liikkuvien kysymyksiin sun arjesta. Mua ainakin kiinnostaa hirveästi kaikki, koska se arki on kuitenkin niin samanlaista ja samalla erilaista kun asiat pitää tehdä eri tavalla.

  Tää blogi erottuu joukosta, koska kirjotat asiat aina pyörisnäkökulmasta ja muistat aina kertoa asiat sen pyöriksen kautta. Se avaa silmiä tosi paljon. Silti et kuitenkaan "vello" sen pyöriksen ympärillä, vaan sun jutut on tavallisia ja samoja kuin meillä, mutta vaan eri näkökulmasta.

  Toivottavasti jatkat blogia etkä välitä näistä urpoista, mitä netti on täynnä. Tätä on oikeasti piristävä lukea, kun tää on niin erilainen kun kaikki muut "päivän asu, tykkäätkö mun Nellykollaasista"blogit. Jatka samaan tahtiin :)

  Loppuun tuli vielä mieleen hölmö kysymys. Kun tulee syksy ja lehdet tippuu puista maahan, ja kasaantuu jalkakäytäville, niin onko pyöriksellä vaikea liikkua niiden päällä, vai jääkö renkaat sutimaan paikallaan? Varsinkin ylämäessä. Välillä tuntuu itestä lenkillä käydessä että liukastelee niihin sateeen kastelemiin lehtikerroksiin tosi paljon. Hirmu kivaa syksyä, oot huipputyyppi! :)

  -Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kyllä kertaakaan vielä törmännyt tollaiseen lehtiongelmaan syksyllä! Vois kyl olla, että ois hankala mennä.. mut hassua etten oo sellasta kertaakaan kohdannu :D

   Poista
 51. Heippa kaikki! Oon lukenut jokaisen ihanan kommentin, jonka ootte lähettänyt. En vain kerennyt heti vastailemaan jokaiseen henkilökohtaisesti, niin vastaan nyt ainakin näin yheisesti. KIITOS MILJOONASTI, ootte ihania <3

  VastaaPoista
 52. Hei Jassu! Olet huikea ja inspiroiva tyyppi, jatka ihmeessä blogin kirjoittamista! Jos joku vetää maissipellon nenään, menköön itseensä. Energistä jatkoa!

  VastaaPoista
 53. Moikka Jassu!

  Ensinnäkin loistava elämänasenne ja vieläkin loistavampi blogi! Hienoa, että avaat uusia näkökulmia meille, jotka saatamme pitää asioita liiankin itsestäänselvinä. Erityisesti diggaan siitä kuinka uskallat rohkeasti toteuttaa unelmiasi edelleen.

  Päädyin tänne blogiin Blockfestin kävijätutkimuksen kautta ja voin vakuuttaa, että invalidipaikkojen rakentaminen tullaan nostamaan esille tänä syksynä & ensi keväänä seuraavan vuoden tapahtumaa suunnitellessa. Pyrimme myös lieventämään lavojen painetta ja ruuhkautumista parhaamme mukaan.

  Kiitos tästä kirjoituksesta, kokemuksellasi ja hyvällä palautteellasi vaikutat ihan oikeasti tapahtuman rakentumiseen. Me luetaan kaikki palautteet ja otetaan ne tosissaan, koska aina on varaa parantaa.

  Oikein mukavaa Blockfest 2014:n odotusta ;) Siellä nähään!

  T: Blockfestin edustaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mahtava juttu, että palautteet otetaan oikeasti tosissaan. Sillä mistäpä sitä aina tietää, luetaanko kaikkia palautteita oikeasti. Kiitos kun laitoit(te?) mulle viestiä tänne ja nyt pääsen odottotelemaan entistä innokkaammin ensivuoden festareita!

   Kiitos paljon, mielenkiinnollan odotan tulevaa :)

   Poista
 54. Moikka!
  Olen lukenut sun blogin kokonaan yhden paivan aikana ja en voi muuta sanoa kuin etta olet ehka aurinkoisin ihminen josta olen lukenut.
  Taytyy sanoa etta ne idiootit jotka sua taalla haukkuvat ja arvostelevat eivat tieda sun tilanteesta mitaan. voisivat mielestani edes yrittaa miettia jos itse joutuisivat samaan tilanteeseen kuin sina.
  Et ole todellakaan antanut pyoratuolin estaa sun elamista, rohkeasti kokeilet uusia asioita vaikka ne tuntuisivat mahdottomilta.Ei voi muuta sanoa kuin jatka samaa rataa ja alaka anna muutamien idioottejen vaikuttaa siihen kirjoitatko tata blogia. Tosiasia on etta monet kavelevat ihmiset eivat reissaa ja kokeile uusia asioita niinkuin sina.

  VastaaPoista