keskiviikko 16. lokakuuta 2013

nasta juttu

Kävin tänään vaihtamassa talvirenkaat. Ehkä jonkun mielestä liian aikaisin, mutta eipähän pääse talvi yllättämään. Enkä muuten todellakaan ollut ainoa, joka tänään vaihdatutti renkaansa Jyväskylän Vianorilla..


Tämä miehistä voimaa vaativa laji oli mulle todella helppo. Renkaiden vaihto sujui ongelmitta näin blondilta pyörisläiseltäkin. 
Ensin rullailin sisälle ja ilmoitin tiskillä kuka olen ja monelta mulle oli varattu aika. Seuraavana annoin jo autoni avaimia tiskillä olleelle miehelle, joka toimitti avaimet eteenpäin renkaanvaihtajille. Nämä haalareissa heiluvat käytännön miehet noutivat autoni parkkipaikalta ja ajoivat itse oikealle paikalle, jossa auto nostettiin ilmaan renkaiden vaihdon ajaksi. Eikä aikaakaan kun uudet nastarenkaat komeilivat jo kaunokaiseni alla, ilmanpaineet tarkastettuna.
Lopuksi joku haalarimiehistä ajoi autoni takaisin parkkiin ja toi avaimet mulle. Tällä välin kesärenkaat oli toimitettu rengashotelliin odottamaan ensi kevättä. Eipähän tarvitse itse huolehtia niiden kuljetuksesta tai säilytyksestä. Eikä muuten edes siitä, milloin vaihdan renkaat keväällä. Nimittäin Vianor ilmoittaa tekstiviestillä ajan, jolloin mun kannattaisi tulla vaihtamaan kesärenkaisiin.


Mun tehtäväkseni jäi siis tietojeni jättäminen (sillä olin uusi asiakas) ja maksun hoitaminen. Tämä kaikki (renkaiden vaihto, auton siirtely..) tapahtui noin 20 minuutin sisään siitä, kun olin ilmoittanut saapuneeni paikalle. Sen parikymmenminuuttisen käytin hyväkseni napsimalla kuvia ja nauttimalla kahvista. Lämpimissä sisätiloissa.  


Miinuksena näin pyörisläisenä sanoisin Vianorilla esteellisyyden. Nimittäin paikka ei ollut esteetön. Ovet kynnyksineen olisivat olleet hankalat ilman, että joku olisi auttanut mua avaamalla ne mulle. Enkä ehkä muutama vuosi sitten olisi niitä kynnyksiäkään itse osannut ylittää. Näin ruuhka-aikaan paikalla on kyllä varmaankin lähes koko ajan joku, joten eiköhän ovien availu onnistu. Mutta täysin yksin, ilman muita asiakkaita, en välttämättä olisi päässyt paikkaan sisälle. Vaikkakin tähän hätäapuna olisin voinut soittaa heidän numeroonsa ja pyytää jotakuta tulemaan ovelle vastaan. Enivei, miinuksena sanoisin painavat ovet ja kynnykset, pyörisläiselle. 


Sinne siis jäivät kesärenkaat odottamaan, että saavun vaihtoon uudestaan lumien sulattua. Mielelläni menenkin uudestaan. Ei tarvitse kuin ajaa pihaan ja hommat hoituvat lähes itsestään. Enkä kyllä ihmettele lainkaan, kun poistuessani paikalta huomasin pihaan tulleen kolme tai neljä naista vaihtamaan renkaita. Hah. Onneksi jotkut asiat hoituvat näin helposti. 

Turvallisia ajokilometrejä!
xoxo, Jassu

11 kommenttia:

 1. Hahaa, ennen kuin näin kuvan auton renkaista niin ajattelin että puhut pyöriksen renkaista :D Mietin vähän että sellaisiakinkl Vianorilla vaihdetaan :D Mutta onko pyörikseenkin erilaisia renkaita esim. juuri talvea varten (eikös ne muuten ole aika sileät --> talvella liukkaat?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mulla kävi sama juttu, ja rupesin myös miettimään, vaihdetaanko pyörikseenkin renkaat? :D

   Poista
  2. Haha, mä mietin aivan samaa kun alotin lukemaan, ja mielessä on sama kysymyskin :D

   Poista
  3. Oho olis vissiin kannattanut kirjottaa heti alkuun, että kyse on auton renkaista :D Eipä tullut itelle mieleenkään pyöriksen renkaiden vaihto. Mutta siis juu. Mulla on maasto-/talvirenkaat(pyöräthän ne taitavat olla) pyörikseen. Ne on vähän paksummat ja isommat urat(?) kuin näissä joita aina yleensä käytän. Ja niiden vaihtoon ei tosiaan tarvitsis kenenkään apua :D

   Poista
  4. Laitatko kuvan noista pyöriksen renkaista. Milloin vaihdat ne alle? Helpottaako lumessa kahlaamista? En ole minäkään koskaan ajatellut tuota. Saisikos kuvan popoista, onko ne uudet? Eivät tainneet olla vielä edellisessä mun mielipopot kuvassa.

   Poista
 2. Täälläki käytiin vaihtamassa renkaat viikonloppuna, mielummin liian aikasin kuin liian myöhään ;)

  VastaaPoista
 3. Rengashotelli ja ammattilaiset renkaiden vaihtajina on kyl niin mahdottoman helppo juttu että! :D Osaisin kyllä tehdä sen itsekin, mutta on se vaan niin helppoa viedä ammattilaiselle. Kerrostalossa kun asuu ei oikein ole paikkaa, missä säilyttää toisia renkaita kauden yli ja on se taloyhtiön pihalla vähän nihkee alkaa mitää renkaita vaihtaa :/

  VastaaPoista
 4. Mäkin ajattelin ensin että vaihdat pyörikseen renkaat :D mutta hetkenpäästä tajusin että kyse oli autonrenkaista:) sulla on ihana blogi. Mikä on paras vuodenaikasi? Mikä siinä on parasta? T: nurmolaanen anonyymi

  VastaaPoista
 5. Hhaha! Määki luulin että oli pyöriksen renkaista kyse!:D

  VastaaPoista
 6. Mää en tiiä mikä siinä on mut tuun tästä postauksesta hirmusen hyvälle tuulelle <3

  VastaaPoista