keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

uuden oppimista

Nyt mä olen ollut täällä Synapsiassa jo yli kaksi viikkoa. Olen oppinut jo jonkinverran juttuja! Osaan jo siirtyä tuolista sänkyyn ilman liukulautaa (eli käsivoimilla!!), uskallan kurottautua poimimaan lattialta jotain tavaraa,  uskallan keulia (ihan pikkusen vaan, mutta kuitenkin!), osaan pukea yläosan lisäksi melkein aina housut ja kengät (tukisukkia en todellakaan jaksa itse näpertää jalkaan), pystyn hoitamaan pesut ja muut sellaiset asiat itse, osaan kuljettaa tarjottimen ruokapöytään (aamupalalla varsinkin, koska silloin tarjotin ei ole täynnä astioita..) ja mikä parasta: tänään opin tekemään makaronilaatikkoa ja paistamaan lettuja! Olin ihan järkyttynyt, kun kokkailin kahden miehen (pojan) kanssa - ne osasivat ULKOA lettutaikinan ohjeen!?!? Mitäää, mulla ei ollut kyllä hajuakaan mitä siihen tulisi.. Ja suurin järkytys mulle oli, että makaronilaatikkovuoka täytyy voidella ennenkuin makaronit ja jauheliha laitetaan siihen. Hullua tuo kokkaaminen!

Mulla on tässä pian luvassa muitakin uusia asioita. Muunmuassa huomenna menen siskon ja sen miesten (huom. monikko!) kanssa metroon! Hui kivaa! Ja käymme myös ostamassa mulle järjestelmäkameran (eli uutta on se, että joudun opettelemaan sen käytön). Perjantaina me harjoitellaan vertaistukiryhmän kanssa autoon siirtymistä, siis tavalliseen autoon. Se helpottaa kulkemistani kyllä hurjasti, ei tarvitse aina tilata taksia. Lisäksi tässä lähiaikoina menemme vertaistukiryhmän kanssa sporalla (heehehe ratikalla) kamppiin ja siellä harjoitellaan liukuportaissa kulkua!! Huhhuh, se kuulostaa jo liian extremeltä mulle. Haluan kypärän ja haarniskan ja jotain muita pikku suojia, että pysyn ehjänä...

Jos jotain kiinnostaa millaisia mun päivät täällä ovat, niin tässä on esimerkki aikataulu mun peruspäivästä:
 • 8.00-10.30 Aamutoimet + pukemisharjoitus fysioterapeutin ohjauksella (+ aamupala)
 • 11.00-11.45 Psykologi
 • 12.00-13.00 Lounas
 • 13.00-14.00 Fysioterapia
 • 14.00-14.30 Seisomisharjoittelu (14.00-15.30 kahvi)
 • 15.00-15.30 Vertaistukiryhmä (esim. kokkausta)
 • 17.30-19.00 Päivällinen
Lisäksi käyn salilla tyhjissä väleissä tai viimeisen ohjelman jälkeen. Mutta siis kaikkea noita ei ole jokapäivä, vaan jokainen päivä on ohjelmaltaan hiukan erilainen! Ja jos teitä kiinnostaa jokin asia niin kyselkää - kerron mielelläni asioista jotka teitä kiinnostavat ja voin tehdä sellaisista jutuista postauksenkin!

Hih kiitos ajastanne, unia!
xoxo, Jassu

9 kommenttia:

 1. varmasti ihanaa, että päivät on ohjelmarikkaita niin mahdollisesti ikävät asiat unohtuvat! :) tuosta seisomisharjottelusta kysyisin että mitä se tarkoittaa? jaksamisia <3

  VastaaPoista
 2. Niin, totta et ikävät asiat unohtuu suurimmaks osaks kun on paljon tekemistä.. kyllä ne silti välillä tulee mieleen - ja just varsinkin iltasin jos oon yksin huoneessa vaan. Eikä ikävä varmastikaan helpota koskaan kokonaan, eikä se oo tarkotuskaan, sen kanssa on vaan opittava elämään.

  Seisomisharjottelu on semmosta, missä meen aluks sellaselle penkinnäköiselle istumaan, ja kahvasta "pumpataan" niin se penkki muuttuu seisoma-asennoks. Ja siinä eessä on pöydän tapanen mihin nojaan ja polvien edessä tuki ja selän takana siis tuki myös.. olipa selkeä selitys =D Toivottavasti yhtään selveni tuo juttu.

  Kiitos <3

  VastaaPoista
 3. Apua, mitä sulle täällä kotona keksitään ohjelmaa?? eihän kellään muulla riitä energia tuohon kaikkeen ;D
  ps. juu, en koskaa muista voidella vuokaa ja sen pesu onkin yhtä tuskaa...
  t.säde

  VastaaPoista
 4. Totta Säde, mun pitää kehittää jotain tekemistä kyllä kotiinki :D Hahh!
  Joo juttelin mamin kanssa puhelimessa just että ilman voitelua se pesu on kuulemma tuskaa!

  VastaaPoista
 5. Sun energia kyllä välittyy ruudusta tännekin =) Tulee kiva fiilis sun teksteistä kun huomaa, että sä vaan jaksat lähes koko ajan! OLisipa itselläkin yhtä paljon intoa tehdä edes jotakin muuta kuin vain maata kotona.. :D

  Mitä varten tuo seisomisharjoitus on? Kai siitä jotain hyötyä on?

  Ihanaa kesää sulle Jasmine!

  VastaaPoista
 6. Hahaa, jos tästä kolarista ettii taas jotain hyvää niin ainakin tää on saanut mut liikkeelle!! Vaikka oon halvaantunut niin urheilen kyllä paljon enemmän kun ennen :D Hahaha, en oo enää laiska bilettäjä..

  Joo jos nyt oikein muistan niin seisomisharjoutus ehkäisee osteoporoosia, parantaa verenkiertoa ja suolen toimintaa sekä kuormittaa jalkoja niin ne ei ehkä iha luhistu luisiks tikuiks (vaikka sitä ne on jo...:D)

  Kiitos samoin, hyvät kesät sulle!

  VastaaPoista
 7. Oot melkoinen tehotyttö! Kuulostaa niin pro:lta tuo touhu ja sun oppimiseni on huimaa! Hienoa!
  Oon töissäni pyörätuolissa olevilla parilla asiakkaalla nähnyt ns. "seisomapyörätuoleja", joissa on tuo mainiosti kuvaamasi mekanismi. Oon jopa kokeillut moista härveliä (sekä istuvana henkilönä, että "koneen" käyttäjänä). Sun tuolisi/ penkkisi noissa seisomaharjoituksissa ilmeisesti vastaava ilman pyöriä. Eli teillä on siellä selkeästi vimpan päälle pelit ja vermeet, niinkuin kuuluukin :-)
  Kun sut opetetaan siellä kulkemaan "sporassa" - onks ens viikolla metro;-) - ja "steissillä" rullaportaissa, niin selviät ton jälkeen missä "pelissä" ja missä kaupungissa vaan!
  Mukavaa ja elämyksellistä kesän jatkoa sulle Japi!Ja kiitos tästä blogista!!
  T: uskollinen lukija

  PS. Nyt mä tajusin, miks teen makaronilaatikon yleensä - sen kerran kun harvoin kyseistä sapuskaa nykyisin teen - niihin alumiinisiin kertakäyttövuokiin. En oo tajunnut tota voitelujutskaa :-)) Ja oon jo ihan iso aikuinen... Mut oppia ikä kaikki :-)

  VastaaPoista
 8. hahahahha :D Oon aina ihmetelly miks se makaronilaatikon peseminen on ihan tuskaa mutta nyt se selvis!!! Kiitti japi :D

  VastaaPoista
 9. Ihailen sua Jasmin :) Sulla on hieno asenne elämään, ja oot näiden tekstien perusteella ymmärtänyt paljon tärkeitä asioita - kuten, mikä elämässä on tärkeää ja mikä merkitys asenteella on. Onnittelut hienoista saavutuksista kuntoutuksen osalta - työskenneltyäni vaikeasti vammautuneiden kanssa tiedän, ettei esimerkiksi sukkien pukeminen ole mitenkään itsestään selvää!
  Kaikkea hyvää sulle, oot upea tyttö! Älä ikinä luovu mistään! ;)

  VastaaPoista