torstai 18. elokuuta 2011

jäähyväiset

Mä en pidä jäähyväisistä. Hyvästely on niin surullista ja haikeeta. Sitä ei koskaan tiedä milloin seuraavan kerran tavataan - vai tavataanko enää koskaan. Mä olen joutunut tässä kahdeksan kuukauden aikana jättämään monet hyvästit, eikä se ole koskaan helppoa. Juuri kun kiintyy joihinkin ihmisiin tai paikkoihin niin olen joutunut vaihtamaan taas paikkaa. Vaikkakin yleensä olen päässyt asioissa eteenpäin ja askeleen lähemmäksi kotia hyvästellessäni, mutta silti se on aina mielestäni surullista. Vaikeinta on ollut hyvästellä rakas ystäväni, joka menehtyi kolarissa. Tieto siitä, ettemme enää koskaan näe satuttaa. Se tuntuu pahalta.

Huomenna jätän jälleen kerran hyvästit ja samalla otan suuren askeleen eteenpäin. Nimittäin peruskuntoutusjaksoni Synapsiassa loppuu ja pääsen vihdoin oikeasti kotiin. Tuntuu todella oudolta, että en mene kyläilemään kotiin vaan saan oikeasti jäädä sinne. Arki on varmasti aluksi vaikeaa, sillä täällä Synapsiassa on suuret tilat, hoitajia ja paljon apuvälineitä kaikkeen tekemiseen, mutta kotona on taas uudet kuviot ja uudelleen opetteleminen tavallisissa arkipäivän asioissa.

Eli tässä tilanteessa huominen on maailman ihanin päivä kotiin paluun takia, mutta surullinen sillä hyvästelen tutut kasvot täältä Synapsiasta. Se on elämää se. Aina joutuu jollekin asialle sanomaan heihei, jotta voi saavuttaa jotain muuta ja mahdollisesti parempaa.

Mä olen tässä muutaman päivän aikana hyvästellyt ahkerasti Helsinkiä.. Shoppailin kaupat tyhjiksi ja olen käynyt syömässä todella ihania ruokia! Ja viikko sitten olin siskoni kanssa aloittelemassa tätä tilin tyhjentämistä shoppailua varten.. sekä kävimme elokuvissakin katsomassa Super 8. Se ei ollut mikään lempi leffa, mutta aika hauska! Ja istuin leffateatterin omilla penkeillä, ah se tuntui hyvälle!! :)

Kampin kiinalaisessa ravintolassa (Empire Plaza) oli erinomaista ruokaa!

rakastan kevätkääryleitä!

Sain muuten täytettyä kaikki tavoitteeni, mitä asetin tälle jaksolle Synapsiaan. Opin pukemaan itse alusta loppuun, opin käymään wc:ssä, opin kuljettamaan tarjotinta, sain voimia käsiini ja muuhunkin ylävartaloon sekä opin muutenkin enemmän itsenäiseksi. Ja lisäksi tutustuin muihinkin mahtaviin kuntoutujiin, jotka ovat lähestulkoon samassa tilanteessa kuin minä. Kaiken kukkuraksi näin paljon siskoani ja hänen perhettään täällä ja sain vieläpä nauttia kesästä täällä Helsingissä. Kävin mm. Tallinnan risteilyllä, Linnanmäellä, useaan kertaan shoppailemassa, Kauppatorilla, Suomenlinnassa, monta kertaa spora-ajelulla ja jopa istuskelemassa terassilla. Lähes koko kesän on myös ollut mahtavat kelit, jotta on voinut ulkoilla paljon.

En voi muuta kuin kehua Synapsiaa. Täällä tehdään ihmeitä. Olen nähnyt kuinka hienosti muutkin ovat kuntoutuneet täällä siihen nähden kuinka huonossa kunnossa osa ihmisistä tänne tulee. Ja henkilökunta sekä ruoka ovat mahtavia. Kyllä tänne kelpaa uudestaankin tulla, jos vain tarvis on. Itse toivoisin pääseväni toiselle jaksolle ensi kesän alussa, reenaamaan vielä uusia temppuja!

mä KEULIN! uskomaton saavutus multa

vihdoin ja viimein kuva missä näkyy mun tuolikinHuijui. Viimeinen yö edessä päin. Toivottavasti saan unta. No enköhän näillä unenlahjoilla nukahda helposti!
 Huomenna mut voi jo nähdä sitten Jyväskylässä. Vau. Nyt se se alkaa olla ohi.. kahdeksan kuukauden reissu. Aivan uskomatonta! Ja lukijat, ei tämä blogi silti tähän lopu. Jos mielenkiintoa löytyy niin kyllä jatkan tätä kotoa käsin ja jatkanhan mä Jyväskylässäkin kuntoutumista ja arjen opettelemisesta varmasti riittää juttua. Kiitos kun olette tähän asti olleet henkisesti mukana kuntoutuksessani!

xoxo, Jassu

http://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U&feature=feedrec_grec_index
Ps. Kiitos Marianne ihanista päivistä täällä <3 Tuun takaisin Helsinkiin luultavasti viimeistään 15.10 Hurtsin merkeissä. Hih

23 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi! <3 Harmi meille että välimatka pitenee...
  -M-

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saisin pian sen auton, ni pääsisin iteki huruttelemaan teille kyläilee :)

  VastaaPoista
 3. en oo aikasemmin viittinyt kommentoida sulle mitään tänne ko en tiedä yhtään tunnistatko kuka oon, mutta oon lukenut tän kokonaan ja muutenkin seuraillut miten sulla menee (kuulostaa kauheelta stalkkeritoiminnalta apua) ja en oo kertaakaan ollu itkemättä kun luen näitä. ei siis mitään sääli-itkuja vaan nyt esim tulin niin mielettömän onnelliseks sun puolesta kun pääset kotiin, mut eniten koska oot noin käsittämättömän vahva selviytyjäluonne, sun positiivisuus ja usko elämään ja ittees on jotain sellasta mihin ei varmasti moni kykenis, edes noin ison elämämuutoksen ja ns. toisen mahdollisuuden jälkeen.
  niin ja onneks periaatteessa mitkään jäähyväiset ei oo ikuisia, jos luottaa siihen että kyllä täältä meitä ennen lähtemään joutuneet tuolla jossain venailee ♥ tsemppiä paljon kaikkeen ja tervetuloa takas jyväskylähuudeille :----) !

  VastaaPoista
 4. tottakai kaikki saa tänne kommentoida, ja se on tosi kivaakin itseasiassa :) Ja voi kiitos paljon ihanista sanoista! Niin, mäkin kyllä ajattelen noin, ettei jäähyväiset ole ikuisia - sillä jossain kaikki ihanat meitä venailee ja siellä me kohdataan vielä <3 Ja kiitos kiitos innoissani tuun takas Jyväskylään!!

  VastaaPoista
 5. Varmaan mahtava fiilis päästä kotiin ! Hih tervetuloa Jyväskylään :)

  VastaaPoista
 6. Ihana japi! <3 Haluun nähdä sut mahd. pian, kun ei se helsinki onnistunut ! :)

  VastaaPoista
 7. tervemenoa kotiin =))
  t.säde
  ps.ilmeisesti vähän veilä joudutaan korjailemaan paikkoja, mutta eiköhän siellä hyvin suju ja nythän sulla vasta kirjoitettavaa onkin, kun kerrot miten arjessa selvitään =O

  VastaaPoista
 8. Kovasti tsemppiä arkeen ja kiitos blogistasi! Olen saanut tästä valtavasti energiaa, sillä sun valovoimaisuus tarttuu. Olet palauttanut mieleeni, että pienistäkin asioista ja uuden oppimisesta voi iloita, mitä se sitten kunkin kohdalla tarkoittaakin. Jokainen päivä on mahdollisuus, jos siihen niin vain haluaa suhtautua, kuten sinä teet. Jatka ihmeessä kirjoittamista, olet muuten siinä tosi hyvä!

  VastaaPoista
 9. älä lopeta blogia, tää on yks parhaista lukemistani! tsemppiä jäähyväisiin!

  VastaaPoista
 10. Jäähyväiset... kun sen haikeuden keskellä muistaisi ajatella, ettei hetki ole piste, vaan pilkku eli tulee uusia kohtaamisia ja se entinenkin voi jatkua, vaikka eri tavoin. Lopulliset jäähyväiset tästä ajasta on toki eri juttu. Mutta niistäkin osa - kaikki muistot - elää meissä.
  Kotiinpaluussa riittää sinulle varmaan myös opeteltavaa ja oivalluksia tulee. Odottelen niitä kovasti tänne blogiin, sitten kun sulla on aikaa kirjoittaa. Tämä blogisi on käsittämättömän hyvä! Toivottavasti jaksat jatkaa rehellisiä ja valoisia päivityksiä - niistä pahoista päivistäkin mielellään luen. Kommenteista päätellen en taida olla ainoa fani :-)
  Iloista kotiinpaluuta!

  VastaaPoista
 11. Nina: Kyllä on hyvä fiilis! Ja kiitos paljon =)
  Sonja: JUUU pitää nähä <3
  Säde: joono kyllähä tää kotona olo on vaikeempaa kun ei oo kaikkia remppoja vielä mutta eiköhän tää tästä. ja nyt tosiaan sitä kirjotettavaa ehkä tuleekin =D
  Anonyymit: Kiitos mielettömästä kommenteista! Ihania juttuja :) Kiitos.

  VastaaPoista
 12. Luin tämän lauantain Keskisuomalaista ja lehden luku loppui tapauksestasi kertovana juttuun. Ihan älytön niten tiukka ytl. voikin olla, ihan kuin ihmisillä ei muutenkin olisi elämässä ajateltavaa.
  Mun piti tulla heti samantein lukemaan sun blogia.
  Haluan toivottaa ihan hirmuisesti lämpöisiä ajatuksia ja toipumista sulle <3
  Vaikutat _todella_ vahvalta tytöltä! Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 13. Luin keskisuomalaisesta susta, oot tosi kaunis ja reippaan olonen tyttö!

  VastaaPoista
 14. Täälläkin Keskisuomalaisen lukija tuli tervehtimään. Hyvin sujuvaa, rehellistäkin, valoisaa ja havahduttavaa kerrontaa! Kokemasi laittoi tällaisen "kukkahattutädinkin" ajattelemaan - miten elämä voi muuttua hetkessä, miten tarttua kaksin käsin kiinni kaikkeen hyvään, miten saada negatiivisen varauksen positiiviseksi.....

  Toivon sinulle
  onnen pieniä pisaroita,
  onnistumisen iloja,
  lempeitä tuulia,
  valoisaa asennetta edelleen!

  Kaikkea hyvää sinulle, perheellesi, ystäville,
  tsemppiä kotiinpaluulle ja arjen haasteille!

  Jatkahan tarinoitasi täällä, minäkin tulen uudestaan niitä lukemaan!

  VastaaPoista
 15. Hi there

  You got a great new wheelchair, looks good!

  Would love to chat with you. If you like, send me a mail at christiangarage@gmail.com - looking forward to.

  Christian

  VastaaPoista
 16. Päädyin myös Keskisuomalaisen jutun myötä tänne blogiin.Olet loistava kirjoittaja,vahva ja valoisa luonne.Kaunis,fiksu ja muut huomioiva.Toivon,että jatkat blogia,tulen varmasti vielä uudestaankin lukemaan kuulumisiasi.Tsemppiä syksyyn ja uuteen elämänvaiheeseen!:)

  VastaaPoista
 17. mä ihailen sun elämänasennetta :)

  VastaaPoista
 18. Hei -- täälläkin yksi Keskisuomalaisen lukija. Kirjoitat asioista kauniisti ja olet hyvin vahva nuori nainen ja jolla on ihana elämänasenne. Jatka vaan kirjoittamista tätä ihanaa blogiasi ja tulen varmasti vielä vierailemaan sivuillasi. Tsemppiä syksyyn ja tervetuloa takaisin tänne Jyväskylään!
  Terveisin, N

  VastaaPoista
 19. Jatka ihmeessä kirjoitusta tulevaisuudessa! Meillä koko meidän työpaikka lukee tätä vaikka vain yksi työntekijä sut vähän paremmin tietää! Ihanaa että pääset vihdoin kotiin!

  -Mallu

  VastaaPoista
 20. Hei! Olet ollut usein mielessä, ja aina välillä olen kuullutkin vähän kuulumisiasi, mutta oli mukava löytää Keskisuomalaisen kautta tänne. Toivon sinulle edelleen voimia ja valoisaa mieltä tulevaisuuteen, ja eiköhän se valkolakkikin sieltä jossain vaiheessa tule. Sitten taputan sinulle hurjasti;)

  VastaaPoista
 21. Terve! Luin sinusta kertovan jutun Keskisuomalaisesta. Olet rohkea ja sisukas. Blogisi rohkaisee monia ihmisiä. Teet tärkeää työtä kirjoittaessasi blogia. Toivon sinulle ja lähipiirillesi positiivista asennetta, jääräpäisyyttä, taistelutahtoa ja sitkeyttä!

  Kerroit lehtijutussa olevasi kiinnostunut Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta. Olen valmistunut sieltä 2001. Paikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia muotimaailman ja vaatekauppayrittäjyyden suhteen jos vain on sisukas ja rohkea - päättäväinen ja sosiaalinen tyyppi pärjää siellä. Talon kautta on syntynyt mm. malliagentuuri ja vaatekauppaketjuyrittäjä. Jos et ole vieraillut siellä, kannattaa ehdottomasti itse käydä katsomassa, millainen paikka se on. Nettisivustoilta löydät yhteystietoja, ota rohkeasti yhteyttä keneen hyväänsä (päävalmentaja, valmentajat, opiskelijat, kuka hyväänsä...) sieltä. Vierailu on mahdollista toteuttaa melkein minä hyväänsä arkipäivänä klo 8-16. Myös vanhemmat ovat tervetulleita vierailemaan Tiimiakatemialle, ilman muuta! Uudet opiskelijat tulivat taloon tänään (MA 22.8.2011), kävin itse kääntymässä siellä päivällä muistellakseni wanhoja hyviä aikoja. Ilmassa oli energiaa ja ihmetystä, ehkäpä ripaus "nuoruuden taikaakin".

  - Jukka Hassinen, Laukaa, Tiimiakatemialainen since 1997

  VastaaPoista
 22. Kiitos kaikille hurjasti kommenteistanne! Vastailen tänne huomenna paremmalla ajalla :) Kiitos vielä tositosi paljon että jaksatte lukea ja kommentoida!

  VastaaPoista