keskiviikko 5. lokakuuta 2011

selvää suomen kieltä

Voi nolo, kirjoitetaanko suomen kieltä edes erikseen (ja pienellä)? Hupsis. Mutta siinä se otsikko nyt sitten on. Ja sehän tarkoittaa sitä, että sain tänään vihdoin ja viimein postissa kirjeen, jossa mun vammat ovat ensimmäistä kertaa selkeällä suomen(väli?)kielellä.

Tässä nyt ajattelin luetella teille kaikki liikenneonnettomuudessa saamani vammat:

oikean munuaisvaltimon katkeaminen
oikean munuaisen repeäminen (ja poisto?)
aortan seinämän halkeaminen
lannenikaman pirstalemurtuma
suorien vatsalihasten katkeaminen
pohjukkaissuolen katkeaminen molemmista päistä
paksusuolen vaakaosan ruhjoutuminen
molemminpuoleinen ilmarinta
keuhkoveritulppa (x2)
haiman pään kuolio
diffuusi aivovamma
vatsaontelon verenpurkauma
alaraajahalvaus
 
Olkaapas hyvä tiedoista (ja anteeksi, jos joku ei olisi halunnut tietää näitä kaikkia). Tälläistä uutta tietoa tänään, saa nähdä mitä hienoa seuraavaksi opin..

Tälläkertaa mulla ei ole oikein muuta kerrottavaa. Tämä oli tälläinen lyhyt pieni postaus, jossa selkeni mun vammat myös mulle itselle ja myöskin teille. Mä taidan mennä aikasin nukkumaan (jos pääsen irti tietokoneesta) ja toivon, että mun flunssa ei pahenisi. Juu-u tänään mulle iski sitten pieni flunssanpoikanen, jota odotin jo viikko sitten. Yritin karistaa sen shoppailemalla.. mutta ei toiminut valitettavasti (vaikkakin tili on taas astetta keveämpi).

Iloista loppuviikkoa kaikille! Ja toivottavasti ei nyt kovin monelle iskisi tämä iki-ihana syysflunssa (vaikka flunssa on hyvä syy käpertyä viltin alle katsomaan leffoja ja syödä herkkuja enemmän kuin laki sallii). Hihi :)

xoxo, Jassu

8 kommenttia:

 1. huh, kun luki noi sun vammat nii ei voi sanoa kun et oot super selviytyjä! :)

  VastaaPoista
 2. aika hurjaa luettavaa ei voi muuta sanoo !
  mutta hah erittäi hyvä että oot shoppaillu näemmä munki puolesta ku ite päätin jo kesän lopulla radikaalisti että seuraavan kerran ostan vaatteita vasta joulun alennusmyynneistä :D
  toivottavasti tässä kohtpuoliin ku pääsen taas jyväskylää (ja tietenki yöelämää siellä..) ni meki törmättäis, vaikka baarissa ! ei olla nähty aikoihi.
  -laura a

  VastaaPoista
 3. Uskomatonta,että noista kaikista vammoista on voinut edes selvitä hengissä.Sanattomaksi menee...

  VastaaPoista
 4. Varsin vaikuttavaa luettavaa... Kaikesta ihminen voikin selvitä ja elää teksteistäsi päätellen ihan hyvää elämää, vaikkei ihan siten, kuten vielä vuosi sitten kuvittelit. Olet kyllä todella mainio esimerkki muille senkin selviytyjäsöpöläinen :D Tuohon flunssaankin voi suhtautua noin, tai sit kitistä... Minä riemuitsen poikkeuksellista flunssattomasta syksystä ja uskon päivittäin nautittujen D-vitamiinien voimaan :-) Iloista syksyn jatkoa! - A -

  VastaaPoista
 5. Sara: Hih, ehkä mä sit olen :)
  Laura a: Oijoi aika hyvä lakko hahah! Joo ois tosi kiva törmäillä pitkästäpitkästä aikaa :)
  Anonyymi: mm totta..
  Anonyymi: Kyllä voi hyvää elämää elää tälläkin tavalla! Toivottavasti sun flunssattomuus jatkuis läpi syksyn =)

  VastaaPoista
 6. Hei, mua alko hirveesti mietityttämään että näkyykö kaikki noi ongelmat enää mitenkään sun päivittäisessä elämässä? Kuulostaa siltä et niin hirveen moneen sisäelimeen olis sattunu! Tai siis et onks noista tullu jotain rajoituksia tyyliin siihen mitä saat tehdä, syödä, juoda? Tai lääkkeitä? Kertakaikkiaan tuntuu ihmeeltä et kaikesta tosta on voinu selvitä, mutta sitten tietää kenestä ja millaisesta ihmisestä on kyse eikä yhtään enää ihmetytä että joku niin elämänjanoinen ja positiivinen on aivan niin tehny. Se muistuttaa itteäkin siitä miten elämään pitäis suhtautua. Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Moikka! Eipä nuo mun mielestä (ainakaan enää) näy erityisemmin mun päivittäisessä elämässä. Vessassa käynnit vaan on aikalailla erilaiset kuin ennen (ja jos nyt sen verran kerron, että kakkosasiaan en tarvitse edes vessanpönttöä nykyään). Rajoituksia ei syömisen suhteen taida olla lainkaan. Lääkityksen vuoksi aikaisemmin oli rajoituksena etten syö paljon vihreitä salaatteja ja D-vitamiinia.
  Alkoholia en haiman takia saa enää juoda paljoa. Varsinkaan joka viikonloppu ei kannata nauttia alkoholia.
  Kiitos paljon kysymyksistä ja kysy ihmeessä lisää jos kiinnostelee! Voin kirjoittaa vastauksia postauksiinkin :)
  Kivaa syksyä sullekin!

  VastaaPoista
 8. Siis miten tosta on voinu selvitä??! Vau! Oon vasta löytäny sun blogin ja oon muutamas päiväs lukenu tän kokonaan. Oot muuttanu mun käsityksen kokonaan pyörätuoli ihmisistä ja susta oikeen huokuu positiivisuus ja elämän ilo. Oot kyllä aivan super flicka sisäisesti ja ulkoisesti. You go girl :) Kivaa syksyy sulle upea nainen!

  VastaaPoista