sunnuntai 2. syyskuuta 2012

kodinmuutostyöt

Vihdoin kirjoitan muutamia kertoja pyydettyä postausta muutostöistä, joita meille kotiin tehtiin mun jouduttua pyörätuoliin. Muutama viikko sitten koko homma saatiin vasta valmiiksi itseasiassa. Ja kyllä, olen asunut jo vuoden kotona, joten homma ei mennyt mitenkään nopeimmalla mahdollisella tavalla. Mutta vihdoin kaikki on valmista, muutamaa viikkoa ennen kuin muutan uuteen asuntoon. Haha.


Pihalle rakennettiin aluksi ramppi etupihalta ovelle, se oli väliaikainen ratkaisu ja tämä ramppi siirretiin loppujen lopuksi takapihan puolelle. Nyt etupihalla on tuollainen (ensimmäinen kuva) ritiläramppi, lumen ja jään vuoksi. Lisäksi etupihan autopaikkoja laajennettiin, jotta kahden auton lisäksi taksit mahtuvat pihaamme (siitä ei kuvaa). Myös ulko-ovi vaihdettiin. Sillä oviaukkoa piti leventää, ennen meillä oli jokin talon alkuperäinen kapea ovi. Pieni kynnys poistettiin myös ovelta.


Mun huoneen,  kuten myös ulko- ja vessan-, oveen laitettiin "invakahvat". En tiedä niiden oikeaa nimeä, mutta invakahva on mun mielestä ihan hyvä nimi. Niiden avulla saan ovet sisäpuolelta kiinni helpommin. Lisäksi myös vessan- ja mun huoneen ovetkin levennettiin. Nykyäänhän uusissa taloissa on aina valmiina tarpeeksi leveät ovet, mutta näin ei ollut meidän vanhassa talossa. Mun huoneeseen laitettiin myös yhdelle seinälle uudet vaatehyllyt (ja vaatetanko) vaatekaapin tilalle. Alemmassa kuvassa näkyy hiukan vedettäviä vaatehyllyjä (parempaa kuvaa en voinut ottaa sillä hyllyjä ei edes erota vaatekasojen alta). Lisäksi huoneeseeni tuli tässä remontissa uudet tapetit.


Ehkäpä suurin ja tärkein muutos tapahtui meidän suihkuhuoneessa (no pyh, ulkonahan oikeasti suurin muutos on). Sinne oli onneksi tilaa rakentaa mulle oma vessa. Sain lavuaarin, jonka alle mahdun ja jossa on peili mulle sopivalla korkeudella. Ja tietenkin mulle väsättiin oma kahvallinen vessanpönttö. Siinä mun vessa koko komeudessaan. Enpä osaa muuta siitä sanoa, kuvat kertokoot kaiken oleellisen.

Kaiken tämän lisäksi keittön lavuaarin alta poistettiin roskikset, jotta roskisoven avattuani pääsen lavuaarin alle ja tiskaaminenkin onnistuu. Ja roskikset sijaitsevat pyörillä liikkuvassa puisessa "aputasossa". Yksi mun mielestä tärkeistä muutoksista puuttuu vielä kokonaan. Nimittäin sauna. En ole päässyt nyt puoleentoista vuoteen saunomaan kotona. Saa nähdä, ehkä joskus edes omassa kämpässä sauna on sellainen johon pääsen. Kyselkää toki jos jotain kysyttävää jäi!

xoxo, Jassu


20 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintonen postaus! Teillä on saatu noi muutokset tehtyä tosi kivannäkösesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Niin onneksi tuli tosi kivannäköisesti :)

   Poista
 2. Tuosta Kuopion seikkailusta tuli ajatus että voisit halutessasi perustaa "Jassun tukirenkaan" Eli kun jatkossasi seikkailet taas jossakin päin ja joudutte pulaan ym.sellaista ongelmaa ilmenee,niin voisit soittaa lähimmälle lukijallesi ja pyytää apua.Halukkaat lukijasi voisivat antaa puh. numeronsa sun käyttöösi,ja niistä sitten tarvittaessa pyytäisit apua.Miulta ainakin saisit ja uskoisin että muiltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossapa idea! Laitetaan harkintaan.

   Poista
 3. Moikka Jassu! :) Mun blogista löytyis sulle pieni tunnustus, käyhän kurkkaamassa.:)

  VastaaPoista
 4. Hyvällä maulla toteutetut muutokset. Saanko olla utelias että onko sinulla tuolin kanssa sattunut sellaista että olet kaatunut sillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja saat olla, kyllä mä olen jotain kolme kertaa kaatunut ja muutaman kerran tippunutkin tästä :D

   Poista
 5. Kerroit että sulla on kaksi pyöristä,onko toinen sisäkäyttöön vai? Sellainen postaus jossa esittelisit jabiilisi lähemmin kuvien kanssa voisi olla opettavainen meille ns. terveille.Ilman tätä sun upeaa blogiasi en olisi ikinä kuvitellut joskus kiinnostuvani pyörätuolista ja niiden ominaisuuksista.Eihän se pahaa tee kenellekään tutustua,sillä kukaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.Mun asenteeni pyöris ihmisiä kohtaan on muuttunut siitä sulle Jassu suuret kiitokset,olet auttanut monia kolleegoitasi asenteiden lieventyessä liikuntavammaisia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun toinen on seisomista varten. Muuten en sitä käytä, se on niin iso ja kömpelö. Juu hyvä idea, kiitos siitä! Mahtavaa että mun blogi on noin hyvin vaikuttanut asenteeseesi :)

   Poista
 6. Kiitos näiden asioiden jakamisesta. Hoitoalan ammattilaisena on ollut kiinnostava lukea mietteitäsi vammautumiseen liittyen ja arkeen/juhlaan = elämääsi. Minusta vaikutat todella vahvalta ja upealta ihmiseltä! Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 7. Hoitoalan immeisenä kysyisin sellaista jos vaan saan,monilla sairailla tajunnan rajoilla olleilla on siitä muistikuvat ns.hourekuvia,eivätkä he itsekään voi luottaa onko muistikuvat totta vai mielikuvitusta.Millaisia muistikuvia sulla on ajalta kun heräsit tajuttomuudesta ?

  Muistatko mitään hetkistä kolarin jälkeen?
  Näetkö unia kolarista tai sairaala ajalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, kaikkea saa kysyä. Jep mullakin on todella sekavia ne harvat muistikuvat, joita mulla heräämisestä on. Luulin olevani lastenkodissa käsiraudoissa, luulin että oli syksy ja kolari sattui isäni ja pappani kanssa matkalla laivalta kotiin (enkä ole ollut edes pappani ja isäni kanssa laivalla sinä syksynä)..

   En muista mitään hetkistä kolarin jälkeen, enkä myöskään näe -onneksi- unia sairaalasta enkä kolarista. Ainakaan vielä en ole nähnyt.

   Poista
 8. Mikä sun pyörätuolin merkki on? Saitko itse valita? Laitatko kuvat. Onko niissä paljon eroja siis arjen tuoleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä voin kertoa mun tuolista tässä piakkoin! Kiitos hyvistä kysymyksistä :)

   Poista
 9. Kerroit toisaalla Synapsian kuntoutuksesta, että porukka oli nuorempaa kuin Kinkomaalla. Liikkuiko Synapsiassa pääosin pyörätuolilla vai kepein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin pyörätuolilla. Keppien avulla liikkuvia en muista ollenkaan, varmaan heitäkin siellä on mutta en vain muista? Mutta sitten oli myös ilman apuvälineitä kulkevia ihmisiä, joilla oli erilainen selkäydinvamma..

   Poista
 10. Kiitos taas hyvästä ja valaisevasti postauksesta! Toki kiinnostaa myös, millaisia ratkaisuja omaan tulevaan asuntoosi tulee. Tsemppiä syksyysi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä asuntopostaus sitten siitä omasta uudestakin :) Kiitos!

   Poista