tiistai 28. elokuuta 2012

Vaasa - Jassu seikkailee, osa 4

 Viime viikonloppuna lähdimme ystäväni Lauran kanssa sitten Vaasaan. Olin käynyt Vaasassa joskus pienempänä perheen kanssa asuntovaunuilemassa, joten mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä paikasta ennakkoon. Paitsi, no luulin sen olevan iso kaupunki. Asuimme Lauran kaverin kämpässä koko viikonlopun, joten ei tarvinnut hotellia etsiä (ja maksaa!!). Asunto oli opiskelija-asunto, eli varmaan suhteellisen uusi, jonka vuoksi oli helppo kulkea pyörikselläkin. Talossa oli vähän kynnyksiä ja tilava hissi, eli hyvä mulle.

Ihan hirveästi emme ehtineet kierrellä ympäri Vaasaa, joten en osaa kertoa kuinka helppo siellä on kelata. Mutta sen verran mitä kelasin niin voin kertoa, että helppoa oli. En muista olisiko ollut yhtä tienylitystä enempää, jolloin mua olisi joutunut auttamaan korkean kynnyksen takia. Tiet olivat lisäksi hyviä kelata (ainakin keskusta-alueella). Kaupoissa en pahemmin käynyt, lähi-Siwaa ja Prismaa lukuunottamatta, joten niistäkin kokemukset jäävät nyt jakamatta.

Muutamassa baarissa kuitenkin, jotenkin kummasti, kävimme (Hullu pullo ja Fontana) ja niistä voin lyhyesti kertoa mielipiteeni pyörisläisen näkökulmasta. Ensinnäkin kummassakaan baarissa ei ollut invavessaa! Mitäs ihmettä? Mutta muuten homma toimi ihan hyvin, portsarit olivat mukavia ja auttoivat. Ensin mainitussa, Hullu pullossa, oli kyllä jonkin verran portaita sisällä ja Laura kiskoi mut niissä ylos alas monet kerrat. Eli yksin en päässyt paljoakaan siellä liikkumaan. Toinen baareista, Fontana, sijaitsi portaiden yläpäässä, joten varauduin siihen että portsarit joutuvat kantamaan mut sinne. Mutta ei, siellä olikin hissi! Eli parantamisen varaa olisi mutta illanvietot sujuivat hyvin jokatapauksessa, kun oli taitava avustaja (ja uudet innokkaat kaverimme) mukana. Hahaa.


Satuimme muuten olemaan hyvään aikaan tällä reissulla. Sillä toisena iltanamme, kun istuimme parvekkeella katselemassa maisemia, saimme melkein sydänkohtaukset. Joku ampui sisäpihalla! Raketin.. Siellä oli joku (ehkä mökkikauden lopettajaiset tai venetsialaiset??) juhla, jolloin sai ampua ilotulituksia ympäri kaupunkia. Ja mä rakastan ilotulituksia. Emme kyllä nähneet mitään kovin suuria tulitteita, mutta edes joitain. En muuten edes tiedä onko tuo rakettijuhla isokin juttu Vaasassa päin? Osaako kukaan kertoa?


Mielipiteeni vaasasta lopulta on, invavessojen puuttumisesta huolimatta, erittäin hyvä. Tahdon palavasti takaisin sinne syömää maailman parasta pizzaa! Pizzan lisäksi Vaasassa oli ihan huippua se, etten tuntenut ketään. Paitsi tietenkin Lauran. Joten vaasalaiset olkaa varuillanne, me tulemme räjäyttämään paikan uudelleen!

xoxo, Jassu13 kommenttia:

 1. Missä päin täällä saa maailman parasta pizzaa? :D

  On tuo saarikauden päättäjäiset aika iso juttu täällä rannikolla, paljon on porukkaa mökeillänsä. Se on niinkun kesäkauden lopetus ja mökkiläiset alkavat pikkuhiljaa laittaa huvilaansa talviteloille. (No ehkei vielä, mutta tuo vietetään aina elokuun viimesenä vkl. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ku en osaa kertoa yhtään mistä päin.. Jonnekin kaveri meidät ajoi. Täytyy kysyä mikä se pizzeria oli! No me vähän sit pääteltiinkin et varmaan tuo juttu on aina elokuun vika viikonloppu :)

   Poista
 2. Terveisiä Vaasasta! Saarikauden päättäjäiset on todella iso juttu ja ainakin meillä palaa silloin raketteihin rahaa ;). Vankilan rannassa olisi tietääkseeni ollut kaupungin järjestämä ilotulitus, mutta hyvähän siitä on nyt kertoa :)
  Mitä muuten pidit näistä baareista joissa olit? Nämä kaksi baaria sattuvat olemaan omia suosikkejani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh ois ollut siisti nähdä oikein kunnon ilotulitukset, mut nähtiin onneks edes joitain :) Tykkäsin paljon molemmista! Eka ajattelin kyl Hullusta pullosta et "varmaan joku rokkiräkälä" ja siltä se eka silmäykseltä vähän musta näyttikin. Mutta ei! Sehän oli mahtava ja vielä kunnon bilemusaa niin kyllä kelpas. Fontanakin oli musta tosi kiva!

   Poista
 3. Täälläkin Pietarsaares vaan hullut rakettibileet. Eka ihmettelin et mihi slummiin oon muuttanu ku kuulostaa ku ulkona ammuttas ihmisiä mut tajusin sit et ne on ne raketit ja venetsialaiset mistä uudet vuokranantajat kerto ::D hups...

  -Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh :D Lauraki oli ihan varma et joku ammuttii sinä sisäpihalla, siis helkkari tärisin iha törkeen kauan ekan säikähyksen jälkeen :D Eihä me Annukka jyväskyläläisinä tälläsiä voida tajuta..

   Poista
 4. Sinä se jaksat seikkailla - ja hyvä, että jaat kokemuksesi täällä!

  ja minulla on blogissani sinulle tunnustus, sinä uskomattoman positiivinen nuori immeinen!

  VastaaPoista
 5. Kävin äänestämässä Jassua vuoden positiivisemmaksi Jyväskyläläiseksi,Jkl.nuorkauppakamarin sivulla.He valitsevat positiivarien kanssa joka vuosi jonkun,joka palkitaan Esko Määtän patsaalla.Jassu ansaitsisi tämän tittelin saada.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa oli taas lukea kuulumisiasi. Aion ehdottomasti kertoa muillekin kivasta blogistasi. Minun 16- vuotias teinipoikakin lukee tätä, kun tämä on mulla kirjainmerkeissä muistissa! Hyvää toivottaen "M"

  VastaaPoista
 7. Mä oon just täältä Jyväskylästä kotoisin mutta olen jo 1,5 vuotta asustellut Vaasassa. Hullu pullo on kyllä huippupaikka, ainakin keskiviikkosin ja sunnuntaisin, kahden euron päivät! Toinen lempparipaikkani on Ollis, tämä suomenruotsalaisten baari! Sinne sitten seuraavalla kerralla, sieltä löytyy invavessakin :) Ja todellakin, missä päin se paras pizza sijaitsee??

  VastaaPoista