perjantai 12. lokakuuta 2012

Jabiili

Jeij! Vihdoin kauan odotettu Jabiili-postaus. Toisin sanoen pieni esittely pyörätuolistani, valtaistuimestani, elämänkumppanistani, rakkaastani, mitähän näitä vielä olisi..? Tämä esittely jää valitettavasti erittäin lyhyeksi, sillä mä en oikein tiedä pyöriksestäni paljoakaan, siis niitä virallisia tietoja. Lyhyesti sanottuna tuolini on (vissiin) aktiivi-tuoli, mun mielestä helppo kelata, mitoitettu mun mukaan ja herkkä keulimaan. Lisäksi Jabiilin saa kasaan, muttei "litistämällä" kuten ristikkotuolit. Eli Jabiilista renkaat irti ja selkänoja kumoon - se mahtuu yllättävänkin pieneen tilaan!


Muutama tietämäni fakta:
Merkki: Panthera
Paino: 13,2kg (tahtoisin hiukan kevyemmän)
Leveys: 57cm
Korkeus: n. 80cm
Ja tärkein, eli nimi: Jabiili


Huollossakin Jabiili on syystä tai toisesta käynyt. Lukot, tai sanotaanko jarrut, on korjautettu sekä renkaat vaihdettu kokonaan. Muutamia kertoja pienet eturenkaatkin irroitettu ja putsattu. Lisäksi huomasin kuvia ottaessani, että sehän kaipaisi myös kauttaaltaan pesua, hupsis.


Mä haluan kyllä seuraavanakin tuolilani Pantheran. Mitään erityistä syytä tähän ajatukseen ei ole, mutta olen totenut tuolin hyväksi niin mitäpä sitä sitten vaihtamaan. Itseasiassa olen jo katsellut uusia tuoleja ja tahtoisin seuraavan olevan kokonaan hopea sekä vähemmän krääsää (mm. työntökahvat pienemmiksi).

Tyynystä sen verran, että yleensä mulla on käytössä roho. Eli eräänlainen ilmatyyny. Se on hyvä iholleni, sillä en omista mitenkään erityisen muhkeaa takamusta.. plaah. Mutta se on tällä hetkellä rikki tai jotain, joten käytän tuollaista tuolini mukana tullutta tyynyä. Ihan hyvä tuokin.


Kyselkää ihmeessä jos kysyttävää jäi. No, luultavasti jäikin sillä en oikein osaa kertoa tuolistani vaikkakin vietän sen päällä lähes kaiken aikani. Näin hyvin tunnen elämänkumppanini, olen loistava omistaja.
Hyvää viikonloppua kaikille, mä lähden seikkailemaan Haminaan!

xoxo, Jassu

28 kommenttia:

 1. tää kysymys ei nyt liity mitenkään tähän pyörätuoli juttuun. Mutta tuli mieleen,että silloin kolarin jälkeen kun olit pitkään sairaalassa niin laihduitko paljon ? Ja ootko saanu ne kadotetut kilot takaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep laihduin tosi paljon, olin kunnon ruikkurotta sairaalassa olon jälkeen :D Kyllä oon ihan tarpeeksi saanut takaisin kiloja, vaikka aluks se oli erittäin vaikeeta.

   Poista
 2. Onko toi pyörien irroitus kuinka helppo tai nopea tehdä.irrotatko pyörät kun otat tuolisi autoon,entäs kun kuljet taksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi helppo irroittaa! Painetaan nappia keskeltä ja vedetään niin pyörä irtoaa. Joo joskus joutuu irrottamaan renkaat, jos ei ole farmariautoa. Ja sitten kun hankin oman auton ja ajelen yksin niin pitää irroittaa aina, että saan tuolin itse autoon. Tilaan aina farmarin taksina niin ei tarvitse renkaita irrottaa :)

   Poista
 3. Saatko helposti uuden tuolin vakuutuksesta vai täytyykö siintä vääntää entä joudutko antamaan vanhan vaihdossa.Laitetaanko renkaisiin ilmaa pyörän pumpulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein tiedä, vissiin pitäisi suht helposti saada uusi, kunhan on hyvät perustelut uuden tuolin tarpeelle. Juu pumpulla laitetaan!

   Poista
 4. Missä pyörätuoleja voi huoltaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pt-keskuksissa mun mielestä. Mutta mä oon käynyt Keski-Suomen keskussairaalassa sänkyhuollossa huoltamassa Jabiilia :D

   Poista
 5. Kuinka usein pyörätuolin saa vaihdatettua?
  Sulla on kuvissa aina uskottavat kengät, että eivät ole lavastuksia. Olen aina ihmetellyt, että miten nämä ballerinat ja korkokengät sopivat kuvaan, liimalla vai teipillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua kuinka usein!? Sori mutta en nyt yhtään ymmärrä? Mitä lavastuksia ja miksi kengät olisi liimalla tai teipillä mitä ihmettä? :D Kyllähän mäkin voisin korkkareita ja balleriinoja käyttää, ja joskus käytänkin..

   Poista
  2. Tarkoitin, kun hyppää tuoliin autosta, taiteilee mukulakivikaduilla, katujen ylityksissä, kynnyksissä jne., niin miten popot pysyy vauhdissa tai jalat suht siistissä asennossa? Jotenkin piikkareiden pysymistä epäilee. Kyllähän ne paikallaan ollessa, mutta kun elämä on liikkumista epätasaisilla alustoilla tuolissakin. Sinun kuvissa on ns. katu-uskottavuus.

   Poista
  3. Aaa aivan! :D Siis joo mukulakivillä oikeastaan ei mitkään kengät pysy kunnolla kyydissä, että kokoajan saa olla korjailemassa jalkojen asentoa. Jotenkin siihen on tottunu, et oli mitkä tahansa kengät niin tarkkailen onko jalat miten. Ja korkkarit on kyllä kieltämättä hankalat autoon siirtymisissä ja varsinkin autossa istuessa kun jaloista tulee iha hirmu pitkät niin ne heiluu vähän kaikkialle :D

   Poista
 6. Seuraavaksi tuoliksi kannattaa hakea jokin mittatilaustyönä tehtävä malli, näin pääset eroon tuolin "ylimääräisestä" painosta. Yleensä siinä vaiheessa jo tietää mitä osia tuoliin kaipaa ja ylimääräiset säädöt on liitetty kiinteiksi liitoksiksi. Seurailehan valmistajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin tämä nykyinenkin hankittiin mittatilaustyönä. Mutta sillon olin vielä sairaalassa niin en tiennyt kuinka mun liikkuminen ja taidot muuttuvat niin tuoliin tuli mun omasta pyynnöstä näitä "ylimääräisyyksiä" :)

   Poista
 7. Mikäs seuraavan pyörän nimeksi tulee? Vai onko sekin Jabiili? :D

  VastaaPoista
 8. Mua kiinnostaa miten sää "tunnet" sun jalat nykyän? onko joku tietty kohta lantiolla jossa tunto loppuu vai? et etkö tunne niitä enään ollenkaan? anteeksi jos ei ole sopivaa udella tälläistä mut kiinnostaa:D JA tää blogi on edelleenkin yks parhaista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lantiossa on kohta jossa tunto loppuu. Se ei ole suora viiva, vaan oikealla puolella tuntoraja on korkeammalla kuin vasemmalla. En tunne mitään muuta kuin jos polvet törmää johonkin tai niitä koputtaa, sillä jotenkin luuta pitkin varmaan säteilee sellainen pieni kopautus :D Kiitos!!

   Poista
 9. Miten oli postaus ihan arjesta Jassu ja Jabiili yliopiston kirjastossa viitaten avoimiin opintoihin? Tai onko Jassu ja Jabiili kohdanneet, että tää ei oo meidän juttu esim. Stockan hullut päivät. Se, että jossakin vilskeessä kukaan ei väistä, mihinkään lähelle et pääse, vaikka Jabiili olisi kuin siro kääntymään? Ja miten sun taksimatkojen määrä riittää elävään elämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä jonkun arkipostauksen (tai postauksia) tuun vielä kirjottamaan :) Vielä en oo törmännyt tohon et kukaan ei väistäisi tai en pääsisi lähelle.. vaikka aika paljon oon ollut alennusmyynneissä, baareissa, tapahtumissa yms. missä on paljon ihmisiä.. No taksimatkat, varsinkin kun asuin Tikkakoskella, ei todellakaan riittänyt kaikkeen menemiseen. Loppukuusta tuli istuttua enemmän kotona, koska alkukuusta mennä viiletin pitkin Jyväskylää. Mut nyt kun asun melkein keskustassa niin tulee vähemmän käytettyä taksia, onneksi. No paitsi kun talvi alkaa.. tai tulee lumet niin se on taas yhtä taksimatkojen laskemista ja miettimistä milloin ja mihin matkani käytän..

   Poista
 10. Kuinka usein pyörät on pumpattava siis suunnilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä osaa sanoa.. en muista yhtään kuinka usein niitä pumppailen? Kerran parissa kuukaudessa, ehkä useammin en muista? :D

   Poista
 11. tuleeko sulla peppu/selkä kipeeks istuisesta? ku itellä ainaki jos kauan istuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh hyvä kysymys, ei tuu :D Paitsi selkä voi tulla jos istun huonosti tai tyyny on vinossa yms. Mutta ei, ei tuu kipeeksi. On niin hyvä tuoli istua ja liikun paljon niin en tunne edes istuvani kokoaikaa. Sitä on vaikea selittää :D

   Poista
  2. Vähän tulee jälkikäteen, mutta tää oli tosi hyvä ja informatiivinen postaus. Antaa konkreettisen kuvan asioista. Ja ihan mahtavaa, että vastaat "tyhmiinkin" kysymyksiin (yleensähän ne on tyhmiä vaan itse kysyjän mielestä). Juuri näin voidaan saada ennakkoluuloja hälvenemään, kun puhutaan avoimesti.

   Monilla on käytössä ns. geelityyny hanurin alla. Ja sehän siis paitsi tekee istumisen mukavammaksi, myös estää esimerkiksi makuuhaavojen syntymisen. Niistä voi nimittäin seurata todella vakaviakin ongelmia. Christopher Reeve (eli ratsastusonnettomuudessa halvaantunut Teräsmies) kuoli makuuhaavojen aiheuttamien tulehdusten vuoksi. Eli on todella tärkeää käyttää kunnon tyynyjä, vaihdella asentoa ja olla pois tuolista usein.

   Poista
 12. Jabiili on paras ! :D nimi on niin loistava ja jabiilin matkustaja ihana <3 Mukavaa joulun odotusta !

  VastaaPoista
 13. Moikka :) Kommentoin nyt vanhaa juttua, anteeksi. Oon ihan ymmälläni, Pantheroita siis saa muussakin värissä kuin mustana. Mua on huijattu. :D niin ja uutta tuolia ei kovin usein saa, vanhaa voidaan kyllä muokkailla. Ja sun on oikeus itsekin poistella juttuja ja tehä siitä omannäköses :) tunnen yhen jätkän joka on poistanu mm.työntökahvat ja stopparit.

  Itellä ollu jos jonkinmerkkistä Ferraria persiin alla ja kyl Panthera on parhain
  .

  VastaaPoista