maanantai 1. heinäkuuta 2013

mun kesäkuu


järjestimme äidin kanssa iskän synttäriyllätykseksi
hieronnan, parvekebrunssin ja biljardin peluuta


pääsin Päijänteelle vesijettiajelulle


lenkkeilin paljon ja nautin maisemista


seikkailin mahtavan reissun Helsingissä


Jyväskylän Sataman Yössä kuuntelin Isac Elliottia, Antti Tuiskua ja Cheekkiä


perus, pulu hyökkäsi mun asuntoon, hyii


vietin juhannusta monien ihanien ihmisten kanssa (pinkissä tukassa)


äimistelin lämpömittarin lukemia


kävin ensimmäistä kertaa yksin autopesussa


kävin mökkeilemässä


ja mökillä veneilimme, kalastelimme, pelailimme ja söimme


kesäkuun lopetin särkänniemessä


kävin muutamassa laitteessakin jopa (en kyllä kuvassa olevassa)

Lisäksi tein kesäkuussa monia asioita, joita en ole kuviksi ikuistanut. Hyvin vietetty kuukausi, vai mitä?
Tänään alkaneen kuukauden aikana haluaisin kokeilla monia uusia juttuja. Osaisiko kukaan kertoa missä voisin kokeilla ratsastusta? Entä melontaa? Mitä muuta erikoista voisinkaan kesän aikana koklailla?
xoxo, Jassu

26 kommenttia:

  1. Mennalassa ainakin onnistuu ratsastus ! Kannattaa sieltä kysellä jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Todellakin! Ne taitaa joskus lähteä myös Jyväsjärveltä Alban laiturilta. Tsekkaa http://www.tavinsulka.com/

      Poista
    2. Niin onkin muuten! Se pitäis mun tarkistaa, et ottaako ne matkaan myös pyörisläisiä.. :D

      Poista
  3. Onks sulle tulossa taas jossain vaiheessa kysymyspostausta :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Olis ihan pian tulossa, kunhan vain muilta postauksilta ehdin :)

      Poista
  4. Eikö tosta Särkänniemestä sais enemmänkin juttua? :) Mua ainakin kiinnostais tietää miten siellä yleensä on otettu pyörisläiset huomioon noihin laitteisiin siirryttäessä, niinkun tohon koskiseikkailuun. Vähän tosta kuvasta pystyy päättelemäänkin.

    Tuliko kalaa? Ja mikä juttu tuo pulu on? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Sais siitä kyllä ihan oman postauksenkin kirjoitettua.
      Tuli kalaa! Tyttöjen kanssa saatiin kymmenkunta fisua. Ja tuo pulu... se siis yhtäkkiä käveli mun olohuoneessa yks päivä. Oli tullut parvekkeelta sisälle ja ei meinannut millään lähtee ulos :D

      Poista
  5. Heippa, mua kiinnostas, että oletko uinut onnettomuudrn jälkeen?Jos olet, kuinka se onnistuu? Onko hankalaa, jos alaraajat ei toimi?Olis kiva jos vastaisit! :) Hyvää kesänjatkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uin aika paljonkin! En kylläkään järvessä oo uinut, mutta uimhallissa. Ei ole hankalaa, selkää oon vaan tähän mennessä uinut, se on ehkä helpointa!
      Kiitos samoin :)

      Poista
  6. Tuolta löytyy Jyväskyläläinen vammaisratsastusohjaaja: http://www.ratsastus.fi/lajit/vammaisratsastus/missa_voi_ratsastaa

    En tiedä, onko juuri hänellä oma talli, mutta ainakin hän tietää tallit, jossa on helppo pyörisläisen liikkua ja toimia (on esim. pyörätuoliramppi, mistä nousta hevosen selkään) :)

    VastaaPoista
  7. Miten olis frisbeegolf eli liitokiekko? Ratoja on Laajavuoressa, Harjulla (tämän epäilen olevan hankala liikkua pyöriksellä) ja Peurungassa. En tiedä niiden kiekkojen vuokrauksesta, mutta Laajiksesta ja Peurungasta kannattaa kysellä, samoin sitä ratojen sijaintia, ettei ole ihan ryteikköä. Homma sinällään hauska yhdessäolon muoto kaveriporukalla :-)
    Mahtava homma toi vesijettiajelu! Olen niitä kattelu rannasta ja kiinnostais kokeilla kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu frisbeegolfia kokeilinkin Synapsiassa ekana pyöriskesänäni ja täälläkin Jyväskylässä tosiaan oon miettinyt sitä kokeilevani. Laajavuoressa pääsisin vissiin alkuradan kulkemaan, samoin Peurungassa, Harjun radasta en oo ottanut vielä selville.. Mutta ainakin siis pääsisin muutaman heiton tekemään.
      Oli kyllä mahtava toi vesijetti!!

      Poista
    2. Harjulla on suht iisi, vähä polkuja yms. Mutta joku päivä voiaa mennä koklaa, meiltä löytyy kiekkoja ni mennää heittelee ;) -nitro

      Poista
  8. Oon Särkänniemessä töissä ja näin sut siellä! Missä laitteissa kävit? Oonkin miettinyt kovasti, että miten liikuntarajoitteiset pääsevät mihinkin laitteeseen. Särkänniemessä myös näkee todella paljon pyörätuolilla liikkuvia, kivaa että sinutkin :) t. Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin siellä, et vähän olis ollut ennen mun unelmakesäduuni päästä Särkänniemeen!
      Kävin tornadossa ja koskiseikkailussa :) Voisin kertoa noista enemmän vielä erillisessä postauksessa..!

      Poista
  9. Kerro lisää siitä sun huvipuistoreissusta! Tässä itse kun kävin Linnanmäellä, niin tulin miettineeksi, että miten liikuntarajoitteiset pääsevät laitteisiin tai onko laitteita joihin he eivät voi mennä. Tietysti se riippuu varmasti vammastakin, mutta esim mihin laitteisiin sinä pääset, jamiten niihin menet, onko sinulla joku avustaja jne.

    VastaaPoista
  10. Ihana postaus! <3
    Tuli tämmöistä vain mieleen, kun kerroit, että aortasi repesi onnettomuudessa. Onko tästä tullut rajoituksia elämääsi, mm. painonnosto tai benjihypyt (en tiedä menikö oikein :D) kielletty?
    Ystävälläni on synnynnäinen sydänvika ja mm. em. asiat ovat häneltä kielletty sydämeen kohdistuvan mahd vaaran vuoksi. Kiinnostaisi myös tietää, onko jotain muita asioita/harrastuksia mitkä sinulta on "kielletty" saamiesi sisäelinvammojen vuoksi?

    Hyvää kesää sinulle Japi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!!
      No ei mulle ainakaan oo kerrottu, että rajoituksia olis :D Oon välillä itekin ihmetellyt, että eikö oo.. No mitään en oo sit varonut kun lääkärit ei kieltäny.
      Hyvää kesää sullekin :)

      Poista
  11. Haha Tampere. Ei näin Jassu. Tiedä pitäisikö sääliä masokistisen luonteen takia, vai olla kateellinen kyvystäsi unohtaa ikävät kokemukset. Noh, toivottavasti oli tällä kertaa parempi kokemus kuin noissa aikaisemmissa raporteissa. Ja jos et ole koskenlaskua kokeillu, niin kannattaa harkita. Ainakin täälläpäin onnistuu myös pyörätuolin kanssa. Tiedä sitten miten sielä Keski-Suomessa, siis onko sielä koskia mitä laskia ylipäätänsä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kato ajattelin niin, että Särkänniemi ei oo sama ku Tampere :D Siks uskalsin sinne lähtee!
      Vou kuulostaapa kivalta idealta! Onkai täälläkin koskia.. onon täytyy olla!

      Poista
    2. Laukaan Kuusassa, eli vähän matkaa Peurungasta eteenpäin löytyy kiva koski! Varjolan tilan kautta pääsee koskea laskemaan, suosittelen! :)

      Poista
  12. Särkänniemi on kyllä esimerkillinen paikka siitä, kuinka liikuntaesteisetkin on hyvin huomioitu. Oli ensimmäinen huvipuisto, jossa kävin pyörätuoliin päätymisen jälkeen ja erittäin onnistuneena reissuna vertaankin nykyään huvipuisto käyntejäni usein siihen. :) Voittaa mennen tullen Linnanmäen ja Powerparkin, joista ensimmäinen oli minulle melkoinen pettymys... Powerpark sen sijaan toimii, muttei yhtä hyvin kuin Särkänniemi.

    Kannatan ajatusta erillisestä jutusta Särkänniemestä, sillä minuakin kiinnostaisi miten siellä asiat nykyään on kun omasta visiitistä on jo pari vuotta aikaa. Vieläkö siellä sai siinä Koskiseikkailussa mennä pari kierrosta putkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä oli aika hyvin liikuntarajoitteiset huomioitu!! Mun kokemuksen mukaan Lintsikin on ollut ihan okei. Muita en oo sit testannutkaan..
      Teen erillisen jutun, kunhan kerkeän!

      Poista