keskiviikko 11. joulukuuta 2013

klikkailtavaa ja VIDEO

Mulla pyörii päässä kauheasti asioita, joista voisin kirjoitella tänne. Ajattelin tähän Espanja-postausten väliin tulla kirjoittelemaan joistain ihan muista jutuista. Eli kyllä, aion kertoa vielä lisää matkastani, josta edellisessä postauksessa kirjoitin. Seuraavalla kerralla kaivan kuvat puhelimeni syövereistä. En nimittäin jaksanut kantaa järkkäriä mukanani kaikkialle ja puhelimella oli helppo räpsiä kuvia mistä tahansa ja missä tahansa.

Mutta mutta.. mä olen ajatellut kertovani joskus hiukan enemmän mun Tatu hommistani, joitan tässä vuoden päivät olen hommaillut. Olen siis joitakin kertoja kertonyt täällä ohimennen, että kävin TATU ry:n jutuissa Kuopiossa, Helsingissä ja taas kerran Kuopiossa. 
Mun "Tatu-tarinan" voitte lukea oikeastaan suoraan TÄÄLTÄ! Koko homma on mun osalta tiivistettynä tuossa tekstissäni. 
Yksi suurimmista jutuista, jonka vuoden aikana toteutin Tatun kanssa oli tuolla Heijastuksia postauksessanikin mainitsemani "tarina, joka löytyy osana valmista portaalia".  Tämä tarina ei ole totuttuun tapaani tekstimuodossa, vaan teimme sen videolle. Mun video on nähtävissä TÄÄLLÄ. 
Samasta "mun elämä" -osiosta löytyy muutaman muunkin vammautuneen tarina. Kannattaa lukaista nekin! Ja jos ei jaksa katsoa mun puolentunnin pätkääni yhteen putkeen, se löytyy osissa pitkin portaalin eri sivuja. Linkatkaa ihmeessä Tatun tartutulevaisuuteen.fi -sivuja kavereille, perheenjäsenille ja tutuille, jotka voisivat kaivata vertaistukea tai neuvoja ja vinkkejä. Mä itse ainakin olisin sairaalassa halvaantumisesta kuultuani varmasti saanut älyttömästi tukea tämän kaltaisesta sivusta. Mulla ei ollut mitään käsitystä elämästä pyörätuolissa ja vammautuneena, joten toivon, että nyt muut löytävät vertaistuen paljon aiemmin kuin mitä mä löysin! 

Vielä lisäksi haluaisin vinkata teille, jotka ette ole kaikkia joululahjoja vielä ostaneet, mun siskoni supersöpöistä pöllöistä ja muista ihanista tuotteista! Rakkauspakkauksessa (ja mun instagramissa: japukka) on vilahdellut ennenkin pehmopöllö, joka on nyt saanut kaverikseen toisen pöllön sohvalleni. 


Tilasin vanhemman vaaleanpunaisen (myöskin) pöllön kaveriksi toisen, sillä ne näyttävät niin kivoilta mun valkoisella sohvalla! Lisäksi tuo iso pöllö on maailman parhaimman muotonen sylityyny televisiota katsellessa. Hehe :) Käykääs kurkkaamassa mitä muita ihanuuksia KirpunKololta löytyykään: KLIKKAA.


Verkkokaupassa saattaa nyt joulun aikoihin olla hiukan tyhjännäköistä, joten te joilla on mahdollisuus, niin menkää ihmeessä katsastamaan KirpunKolon tuotteita jälleenmyyjiltä. Jälleenmyyjiä löytyy siis Jyväskylästä, Keuruulta, Lappajärveltä, Oulusta ja Äänekoskelta. Tarkemmat liikkeiden sijainnit löytyy TÄÄLTÄ.

Ja ei, vaikka tämä postaus sisältääkin hirmuisen määrän (neljä) linkkiä muille nettisivuille, en hyödy niistä mitään. Haluan vain mainita tällaisista erinomaisista jutuista ja jakaa hienoja asioita muillekin nähtäväksi! Kumpikin näistä on lähellä sydäntäni; Tatussa olen itse innolla mukana ja KirpunKoloa pyörittää rakas siskoni. 

Hei mitäs mieltä olette näistä? Onko videoni tarpeeksi selkeä ja jaksaako sitä katsoa? Itse pidin eniten videoni lopun musiikeista ja kuvista! Entä nuo pöllöt? Eivätkö olekin söpöjä!? Löysittekö muuta mielenkiintoista verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä? 

Lisäys myöhemmin: tartutulevaisuuten.fi -sivujen tämän hetkisen toimimattomuuden vuoksi laitan linkin suoraan mun videoon YouTubeen -> KLIK.

Lisäys 12.12: NYT TOIMII TARTUTULEVAISUUTEEN-NETTISIVUT! KÄYKÄÄ KURKKAAMASSA.
xoxo, Jassu

46 kommenttia:

  1. Helposti jaksoi videon katsoa putkeen! Ei ollut tylsä ollenkaan, vaikka blogin lukeneille suurin osa olikin tuttua asiaa. Pari uutta juttua oli kuitenkin mukana =)
    -Arz

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattelinkin, että on pitkään seuranneille melko tuttua juttua tuo pätkä :) Mut uusille voi olla enemmäkin uusia asioita!

      Poista
  2. TARTUTULEVAISUUTEEN -sivut eivät toimi ainakaan tasan tällä hetkellä. Eli vika ei johdu teidän laitteistanne.. Plääh, juuri kun linkitin sivun teille, niin ei tietenkään toimi :D Toivotaan, että pian linkit toimii taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ehdin manailla meidän huonoa nettiä :D

      Poista
  3. Moikka!

    Oon jo pidemmän aikaa seuraillu sun blogia enemmän ja vähemmän aktiivisesti mutta kesän lopulla luin todenteolla kaikki postaukset läpi ja todella ihastuin. Ihana blogi ja ihana sinä! Inspiroit ihan kauheen paljon, vaikka itse en olekaan tuolissa enkä sitä kautta pysty samastumaan sun elämään. On ollu kauheen kiinnostavaa ja avartavaa kuulla sun tarinaa ja juttuja ylipäänsä sun elämästä!
    Ja tästä TATUn videosta tykkäsin myös! Ihanan aito ja rehellinen. Ja kuten tuolla aiemmassaki kommentissa sanotaan ni hyvin jakso katsoa vaikka jutut tavallaan jo blogia lukeneelle tuttuja olikin. Oot niin mukavan oloinen tyyppi et sun juttuja kuuntelee mielellään :)

    Kaikkea hyvää sun loppuvuoteen♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kiva lukea tuollaisia kommentteja! Kiitos hirmuisesti ja kaikkea hyvää sinnekin <3

      Poista
  4. Oot kyllä ihan mieletön mimmi! musta tuntuu ettei tarvi edes toivottaa tsemppiä, koska oon satavarma että selviät ihan mistä vaan. monilla olis paljon opittavaa sun elämänasenteesta ja -janosta!
    Kivaa joulun aikaa :)

    VastaaPoista
  5. Ihana video!! Oot nii mahtava!

    VastaaPoista
  6. Tuli jotenkin tosi hyvä mieli kun katsoi ton videon, ja ihan kokonaan kerrallaan. Luulen että tuo voisi antaa elämän iloa ihan jokaiselle kovempia kokeneelle, ei vain pyöriksille? Ainakin itelle tuli sellainen tunne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti antakaakin elämän iloa ihan kelle tahansa :)

      Poista
  7. Sattumalta tänne eksyin ja menikin pari tuntia blogia selatessa. Todella mielenkiintoista tekstiä. Vaikutat harvinaisen kypsältä ja fiksulta nuorelta naiselta. En tiennytkään, että ihminen voi olla noin uskomattoman iloinen ja positiivinen! Sun seurassa ei varmastikaan ole kukaan allapäin!

    PS
    En noista pöllöjen söpöydestä niin tiedä, mutta sinä kyllä olet söpö ;)

    eki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että viihdyit tän blogin parissa :) Hahh no kiitos vain!

      Poista
  8. Ootko ikinä vaihtanu kokemuksia muiden toistaiseksi tuntemattomasta syystä -ohjelmassa mukana olleiden kanssa? Tai jos et, niin mietitkö mitä heille mahtaa kuulua tänä päivänä?

    Mukavaa Joulun odotusta sinulle Jassu! p.s hyvä video!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo koskaan nähnyt muita ohjelmassa olleita! Tai edes jutellut vaikkapa netissä heidän kanssan. Eli en tiedä mitä heille kuuluu ja kyllä, joskus oon miettinyt miten kaikilla nyt menee :) Kiitos!

      Poista
  9. Sä oot vaan paras! :) Hyvää joulun odotusta *<:)

    VastaaPoista
  10. Hienoa, että lopulta paljastit, mitä Tatun kanss olet puuhaillut :-) Videota tulee varmasti linkkailtua ja vinkkailtua useampaan suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee hetkihän siinä meni, mutta nyt tiedätte =)

      Poista
  11. Tartu tulevaisuuteen -sivut ovat taas täydessä iskussa. Näin alussa huoltohommaa on vielä ajoittain, mutta nyt toimii! Käykää kurkkaamassa!

    VastaaPoista
  12. Tosi hyvä toi video! Mahtavaa :)

    VastaaPoista
  13. Video oli jännä, vaikka blogi ja tarina tuttuja. Kyllä se puhuttu teksti syventi, ihminen tuli esiin sanojen takaa eri tavalla "livenä". Sanot siinä, että hyväksyminen voi olla suojakeino. Oletko koskaan ajatellut, että huh, selvisin vähällä, kädet toimii, järki pelaa, näytät hyvälle jne.En tarkoita henkiin jäämistä. Tuo vaan kumpuaa ilostasi ja voimasta, että elämä menee kelatenkin. Kiitos rohkeudestasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen monesti miettinyt, että selvisin todella vähällä. Tai aina kun mietin vammautumistani, niin tiedän selvinneeni todella todella vähällä. Mulla on omasta mielestä asiat oikein hyvin ja kun näitä halvaantumisen tasoja on niin erilaisia, että vaihtoehtoina olisi voinut olla paljon "huonompikin"..
      Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  14. Käytätkö pyörätuolissa ollenkaan roiskesuojia siis niinku käsinojien sijaan / paikalla? Likaako pyörät?
    Miten paljon liikut omalla autolla nyt talvella. Minkä verran saat liattua / lumitettua autoa sisältä pyörätuolin kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Aina tässä (uudemmassa) tuolissa on roiskesuojat. Mitä likaako pyörät? Ai lattiaoita? Eipä oikeastaan. Omalla autolla liikun pääsääntöisesti. Vielä en ole talven vuoksi joutunut käyttämään taksia kertaakaan (luojan kiitos). Auto ei ole pahemmin likaantunut pyöriksestä.. joskus kurakeleillä tuli hiekkaa autoon, mutta se kuivahti ja lähti pyyhkäisemällä pois. Nytkään ei ole vielä pahemmin auto lumettunut sisältä :D

      Poista
    2. Laitatko kuvan roiskesuojista, eivät juuri erotu kuvissa? Niin tarkoitin, että mätätkö kinoksen lunta autoon pyörien mukana. BTW sinulla ei ole vielä kunnon talvikuvaa autostasi ja sinusta.

      Poista
  15. missä päin keuruulla tuo kauppa? :) oon tosiaan asunu paikkakunnalla ennen ja nyt meen käymään vklp, enkä oo kyllä bongannu aiemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä yhtään :s Mä en ole koskaan käyntyt Keuruulla, niin en tiedä.. Oivoi.

      Poista
  16. Kurkkasin videon ja täytyy sanoa että olen täysin sanaton, ainut mitä tällä hetkellä havaitsen on kylmät väreet. Olet erittäin hyvä esimerkki siitä ettei saa antaa periksi, olisi minkälainen tilanne tahansa ja itsekkin jollain tavalla sai niin paljon uskoa että kaikki kääntyy oikein päin vaikka tulisi mitä, kiitos rohkeudestasi ja valloittavasta positiivisuudestasi! Toivottavasti tulet joskus vastaan jyväskylässä niin voin hymyille tervehtiä ja muistaa nauttia jokaisesta hengen vedosta! :)

    Hyvää joulun odotusta sinulle & perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoista!! Hyvää joulun odotusta sullekin :)

      Poista
  17. Voi kiitoksia! Saat jakaa osoitteen omaan blogiisi :) Toivottavasti tentti meni hyvin ja hyvää joulunodotusta sulle!

    VastaaPoista
  18. ihana tuo vaaleanpunainen tyyny noiden pöllöjen takana (jotka ovat toki myös suloisia)! mistä olet sen löytänyt?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei ole vaaleanpunainen, vaan valko-beige. Mutta se on Askosta muistaakseni :)

      Poista
  19. Oon Kuopiosta ja käytiin miehen kanssa vaihteeksi Jyväskylässä jouluostoksilla. Oli hauskaa huomata paljon kauppoja, paikkoja yms, joista hihkaisin miehelle "tuolla jassu on käynyt" "tuo ravintola on hyvä" tms ja yhtäkkiä mies tokaisi "kuka jassu?" :D heh, olen lukenut blogiasi jo pitkään, ja oli hassua huomata, että mähän vähän "tunnen" sua. Oikein ihanaa joulun odotusta ja jaksamisia blogeiluun. ;)

    VastaaPoista
  20. Iki ihanat pöllötyynyt hih.. Me ollaan tilattu niitä jo peräti neljä kappaleta ja ehkä lisääkin on tulossa.Kaksi on mennyt lahjoina kavereille,yksi oli auton takaikkunassa lapin reissulla joten saitte mainosta kun moni näki sen siitä.

    VastaaPoista
  21. Miten tehdään suora linkki esim.TÄÄLTÄ sanaan kysyy avuton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kirjoitat bloggerissa uutta tekstiä, teksinkirjoituslaatikon yläreunassa on kohta "Linkki" paina sitä, kopioi haluamasi paikan (sen minne sitten pääsee klikkaamalla) linkki ja liitä se "Verkko-osoite" -kohtaan. Voit muokata "Näytettävä teksti" -kohdassa minkä tahansa tekstin siihen, mitä klikkaamalla pääsee tänne valitsemallesi sivulle.
      Tajuaakohan mun selityksestä mitään? Ainakin yritin =D

      Poista
  22. Kerrot videolla illasta, joka satutti, kun ymmärsi jonkin olevan lopullisesti ohi. Se oli ihan luonnollinen juttu, ihan tarpeellinen.
    Se tulee vielä usein eteen, viikoittain. Harva pystyy muovaamaan ympärilleen sellaisen bunkkerin, ett höh ei satu. Surullisinta on valehdella itselleen. Totta kai se sattuu, kun näkee parin kävelevän, vaikka se olisi paljon itseään vanhempi pari. Ett tuo ei olekaan minun osa. En haluaisikaan kävellä hiekkarannalla... Ne ovat hetkiä, jotka tulee ja menee. Näkee kivat kengät tai saappaat, kepeän käynnin, kiireisen käynnin. Ehei ei sen tartte olla balettia, tanssia, se voi olla juoksuaskeleet kadun yli. Kyse onkin itsensä hyväksymisestä, että ei katkeroidu.
    Sinusta pulppuava ilo on mahtava voimavara. Voit näyttää, että menet ja elät. Tuolissakin voi näyttää hyvälle, ei tarvitse istua muodottomissa pussihousuissa. Farkut vaan ei näytä hyvälle tai pitkät takit. Uskon vahvasti, että yhtenä päivänä paimennat omaa perhettäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän sen olleen luonnollinen juttu :) Ja varmasi tälläisiä hetkiä tulee olemaan vielä. Olen nyt ollut siis kolme vuotta pyörätuolissa, eikä mulle kovinkaan usein näin käy. Sen vuoksi tuo kerta jäi mieleeni. Mä olen täysin hyväksynyt tilanteeni ja sen, millainen olen ja miten kuljen.

      Poista
  23. Vau mikä video! Ihan mieletön! Oon joskus syksyllä sulle jo viestiä facebookkiin laittanut. Samat sanat taas :) Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista