perjantai 21. maaliskuuta 2014

pitsaperjantai

Hei apua taasko on perjantai!? Vou, musta tuntuu, että nykyään on aina viikonloppu. Katsoin tänään kalenteriani ja hämmästyin siitä kuinka paljon olinkaan sinne kirjoitellut. Enkä tarkoita jo menneitä viikkoja (toki nekin ovat ihmeen täynnä menoja), vaan koko seuraava kuukausi on täynnä milloin mitäkin tekemistä. Ei ihme, että arki hujahtaa kuin siivillä, kun tekemistä riittää.
Tänään mä aion ottaa loppupäivän rennosti ja katsella tietenkin Salkkareita sekä muita loistokkaita ohjelmia telkusta.

Perjantaihan on varmasti (ei nyt varmasti, mutta ehkä) joillakin pitsaperjantai. Heh. Eli tämähän on mitä loistavin päivä jakaa tänne mun erään menneen perjantain ruokakokeilu!


Pitsanhimoissani (mä en siis tällä hetkellä syö pitsaa.. traineri ei pitäisi siitä) päätin googlettaa erilaisia "terveellisiä" pitsapohjia. Löysinkin aika nopeasti jostain ohjeen kukkakaalipitsaan. Eli pohja tehdään kukkakaalista ja juustosta, ilman mitään jauhoja - loistavaa!


Pohja oli helppo, mutta sotkuinen, tehdä ja täytekin valmistui nopeasti siinä ohessa. Musertelin ja keitin kukkakaalia, muussasin juustoa ja samalla paistoin kanaa pannulla. Pohja toviksi uuniin ja loppumetreillä vielä täytteet päälle (mä laitoin siis kanaa, herkkusieniä ja tomaattia).
Ihme kyllä tämä lähes täysin "ei normaali pitsa" sai pitsanhimoni kaikkoamaan! Se oli hyvää! Voin todellakin suositella tätä ainakin kokeiltavaksi. Itsekin varmasti vielä joskus sorrun tuota tekemään..
Eli googlaile "kukkakaalipitsa", niin ihan varmasti löydät itsellesi sopivan reseptin tähän perjantaiherkkuun :)

Onko kukaan muu testannut tätä? Tai löytyykö muita ohjeita jauhottomalle pitsapohjalle?
xoxo, Jassu

15 kommenttia:

  1. Heips!
    Tuota pohjaa en ole koskaan kokeillut, mutta älyttömän hyvä hiilariton pitsapohja tulee pelkästä kananmunasta ja suolasta!

    Eli tarvitaan:
    5pl kananmunia (keltuaiset ja valkuaiset erotellaan)
    0,5-2tl suolaa (oman maun mukaan..)

    1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella.
    2. Sekoita keltuaisiin suola.
    3. Yhdistä keltuaiset valkuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen.
    4. Voitele uunipellin päällä oleva leivinpaperi öljyllä.
    5. Kaada seos pellille ja paista pelkkää pohjaa ensin 200 asteessa n. 10-15min, että pohjasta tulee kullankeltainen.
    6. Täytä pohja ja laita uuniin vielä 20 minuutiksi. :-)

    Tää oli super hyvää ja aikalailla oikeen pitsapohjan makuista! Ei maistunut kananmunalle ollenkaan. Tärkeetä on vaan muistaa vatkata valkuaiset riittävän kovaksi vaahdoksi, ja suolakin vie sitä kananmunan makua. Suosittelen kokeilemaan! :-)

    -Tuikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo ihan mahtavaa!! Tota on ihan pakko testata :P Kiitos!

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, kuulostaa herkulliselta! Joutuu varmaan testaamaan :-)

    VastaaPoista
  3. Oisinpa saanu olla mukana...

    VastaaPoista
  4. Pakko kysyy et onks sun pukeutumistyyli muuttunu reilusti onnettomuutes jälkeen? Vai onko pysyny samanlaisena kuin ennen...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öööm no ei se mitenkään radikaalisti oo muuttunut.. Mitä nyt ikää on tullut hiukan lisää, joten ehkä se on muuttanut tyyliä vähän? Toivottavasti parempaan suuntaan :D

      Poista
    2. Ehdottomasti tyylisi niin pukeutumisessa kuin kaikessa muússakin on mennyt huomattavasti parempaan suuntaan vaikka ainakaan blogisi ajalta en kyllä löydä linjastasi / linjoistasi huomauttamista!

      Ps. Meil pyörisläisillä tahtoo vartalon yläosa kasvaa väkisinkin suhteessa alaosaan lihasvoiman siirtyessä alhaalta ylös...

      Pps. Vielä en olisi kuitenkaan huolissani koska olet edelleenkin todella sopusuhtaisen näköinen!!!

      Poista
  5. Ei liity postaukseesi, mutta:

    Olet aivan uskomaton persoona! Olen selannut blogiasi nyt melkein pari tuntia vaikka yleensä en blogeja kauheasti jaksa lueskella. Elämänasenteesi on jotain käsittämättömän hienoa, ja vaikutat erittäin positiiviselta ihmiseltä muutenkin. Lisäksi olet todistanut sen, että elämän "kuopat" eivät sinua hidasta. Ja kun olet aikoinaan hieman hassusti miettinyt tuletko "enää" löytämään miestä, niin aivan varmasti tulet. Täällä olisi ainakin yksi miesehdokas, enkä varmastikaan ole ainoa. :)

    -22v mies

    VastaaPoista
  6. http://blumenwies.blogspot.fi/2014/01/terveellinen-kukkakaalipizza.html Täältä ihanan Elinan blogista löytyy yks ohje! Saattaisit muutenkin tykätä blogista! :)

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus! Löysin siun blogin pari päivää sitten ja oon lukenu tosi monia siun kirjotuksia. Oot tosi vahva sen jälkee mitä siulle on tapahtunu ja jaksat elää täysillä vaik tulis mitä etee. En tiiä mitä sanois mut oot aivan mahtava!!

    VastaaPoista
  8. Hei sullehan pitäis hommata nokkapyörä pyörikseen esimerkiks tuolta...

    http://www.ptkeskus.fi/Stricker_Lomo_nokkapyora.html maastoon / talvikäyttöön tai

    http://www.ptkeskus.fi/freewheel_nokkapyora.html sisä-/kaupunki-/kesäkäyttöön

    Ps Mul on toi maastoversio ja se TOIMII!!!!

    VastaaPoista
  9. Sä voisit muuten jatkossa Jasmine jättää Anonyymin kommentit ihan hyvin julkaisematta painokelvottomina. Ainakin minun mielestäni...!

    VastaaPoista
  10. Moikka! Oon lukenut susta joskus jutun jyväskylän lehdestä tms ja silloin jo positiivisuutesi jäi mieleeni. Nyt maanantai-illan päättömässä nettisurffailussa päädyin blogiisi ja luin muutaman postauksesi ja minulle tuli heti innostunut, iloinen ja hyvä fiilis! Olet todella hyvä välittämään positiivisia fiiliksiä tekstin ja kuvien kautta. Kiitos paljon Sinulle, taidanpa eksyä blogiisi toistekin! :) - Tuuli

    VastaaPoista
  11. Tää on namia!!
    http://venlasavikuja.fitfashion.fi/ei-mikaan-perus-roiskelappa/

    VastaaPoista