sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mä lennän!

No nyt on uusi banneri ja sen myötä uusi nimi blogilla - Rakkaudella Jassu. Osoitteenmuutos tapahtuu ensi viikon aikana. Vielä en sitä viitsinyt tehdä, jotta osaatte etsiä blogiani jatkossa uudella nimellä. 
Miltäs uusi banneri ja nimi vaikuttavat?

Onhan mulla muutakin asiaa! Nimittäin kävin tällä viikolla vihdoin toteuttamassa yhden suurista unelmistani! Pääsin laskuvarjohyppäämään Malmin lentokentällä.


Noin vuosi sitten Flyboardingia kokeiltuani yksi laskuvajohyppääjä bongasi juttuni nettilehdestä, jonka avulla hän löysi blogini ja luki sieltä unelmani lentämisestä. Innostuneena unelmastani hän ja muutama muu hyppääjä laittoivat homman pyörimään ja keräsivät rahat kasaan mun hyppyäni varten. 
Näillä rahoilla mä pääsin jo viime vuoden puolella kokeilemaan Tuulitunnelia ja nyt laskuvarjohyppäämistä!


Viime maanantaina mä ja Rosa lähdillemme aamulla junalla kohti Pasilaa, jossa meitä vastassa oli Ylen toimittaja valmiina tekemään haastattelua Radiosuomen Käännekohtia -sarjaan. 
Pääsimme nopeasti toimittajan kyydillä Malmin lentokentälle, jossa hyppyporukka odottikin jo meitä.



Kaikenmaailman haastattelujen ja hölmöjen poseerausten jälkeen päästiin vihdoin asiaan; varusteet päälle. Mua ei edes (omasta mielestä) ehtinyt jännittää koko hyppääminen vielä tuossa vaiheessa, sillä kameroille hymyileminen ja valjaiden pukeminen vei mun kaiken huomion. 


Kun kaikkien varusteet olivat kunnossa ja hommat oli käyty läpi, pääsimme siirtymään koneeseen. Mä itseasiassa yllätyin kuinka hyvin kuusi ihmistä (plus lentäjä) mahtuivat istumaan tuohon mun mielestä aika pieneen koneeseen ja kuinka helposti mut vain nostettiin sinne kyytiin. Mä jäin tandemhyppääjäni kanssa istumaan lattialle ja ihmettelin kolmen kilometrin nousun aikana sitä, kuinka pieneltä Helsinki näytti taivaalta katsottuna. 




Siinä vaiheessa kun istuimme jalat koneen ulkopuolella kolmen kilometrin korkeudessa, ihmettelin vain "voiko tää olla todellista". Yhtäkkiä heitimme voltin ja aloimme pudota 200 km/h kohti maanpintaa. Siinä mä ehdin miettimään, että olisi pitänyt pukea haalari, jos koko matkan on näin helkkarin kylmä. Hah. 
Kylmyys loppui siihen kun varjo avattiin. Siis voi vitsit kuinka pehmeää, rauhallista ja jopa lämmintä liitely oli sen jälkeen! 



Kun varjo aukaistiin ja liitelystä taivaalla pääsi nauttimaan oikein kunnolla, mun kädet alkoivat täristä ihan hulluna. Melkonen adrenaliiniryöppy vissiin purkautui siinä vaiheessa. Noo eipä se tärinä kauan kestänyt, sillä pääsin ohjaamaan hetkeksi aikaa liikkuistamme ja sen aikana unohdin koko tärinän. 

Ihan huikea juttu ja varmasti lähden uudestaan hyppäämään jos vain tilaisuus tulee! 
Eikä jalkojen toimimattomuus tehnyt siitä mun mielestäni mitenkään hankalampaa kuin muillakaan. Valjaiden pukemisessa ja siirtymisissä toki tarvtisin apua, jalkojen heilumista hypyn aikana rajoitettiin sitomalla niitä ja laskeutumisessa piti varoa, ettei jalat töksähdä maahan. Aika simppeliä, ainakin mun mielestä :)

Tässä olisi vielä linkki hyppyvideooni -> KLIKKAA

Lisää Helsingin reissusta kerronkin seuraavassa postauksessa. Pysykäähän mukana! 
Rakkaudella Jassu

43 kommenttia:

  1. Kiva uus nimi blogilla ja banneri myös, tykkään kovasti! :) Ja mahtavaa, että sun unelma lentämisestä toteutui :3

    VastaaPoista
  2. Ihanan kesäinen toi blogin bannerikuva! Ja mahtavaa kun pääsit hyppään, siis wau! Omanakin haaveena ois joskus kokeilla.. Mutta pelkään hurjasti korkeita paikkoja :D Ehkä vielä jonain päivänä...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Eikun kokeilemaan vaan! Mullakin oli ennen korkeanpaikankammo, muttei kyllä enää!

      Poista
  3. Hyvin sä vedit..., aivan mahtavaa <3

    VastaaPoista
  4. Upea kuva bannerissa, seesteinen suomalaismaisema, hyvä nimi myös
    ,,,,,,,,,,ja
    voi hurja, sinä se oot oikea vauhtimimmi, aivan mahtavaa varmasti tuo hyppy, mitähän vielä kerkeätkään elämässäsi tekemään!-----------ja täytyy sanoa, että sinun esimerkkisi innostaa ja antaa uskoa itseen - niin pyörisläisiä kuin muitakin, nuoria ja vanhoja----------keep on going!

    VastaaPoista
  5. Huippua! Mahtavaa, että sait toteuttaa unelmasi :) Ja ihana on toi uusi banneri ja nimi :)

    VastaaPoista
  6. Ei vitsit miten siistiä et pääsit kokemaan tollasen! Oon niin ilonen sun puolesta. En voinu kun hymyillä, kun katoin ton videon! Mahtavaa!

    VastaaPoista
  7. Ihana toi banneri, tosi kivasti tehty! Ja kiva nimi muutenki tää rakkaudella Jassu :)!!

    VastaaPoista
  8. Ihana tuo banneri! Kesti hetki tajuta tuo varjo pyöriksen eessä! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana. Tulee niin hyvä mieli kun näkee, että täältä löytyy vielä ihmisiä, jotka on valmiita tekemään tämmöistä tuntemattoman unelmien eteen :) Oon tosi iloinen sun puolesta!

    VastaaPoista
  10. Ihanaa! Oon todella ylpeä sinusta ja hyppääjistä, jotka tekivät tämän mahdolliseksi. Nyt lentomeluvalittajamummot voisi hetkeksi laittaa suunsa suppuun; ei me ihan vain pahuuttamme siellä metelöidä :-)

    VastaaPoista
  11. Niin mahtavaa!! voi että, ihan tuli tippalinssiin!! t. herkkä ja yliväsynyt yövuorolainen.

    VastaaPoista
  12. ihana tuo video!!!!=) Mä vaan hymyilin kun katoin tuota! Ihan huippua!-Nisa-

    VastaaPoista
  13. Millaista työtä teet? :)

    VastaaPoista
  14. Hei!
    Olipa upeaa kuunnella tänään radiosta elämäniloista ja raikasta naista! Ja näyttipä kaikki menneen hienosti videolla. Paljon tsemppiä uusiin koitoksiin, arkeen ja oikein aurinkoista kesän jatkoa! :)

    VastaaPoista
  15. Olit mahtava tänään radiossa,ja kiva kun käyt kouluissa puhumassa liikenneturvallisuus jutuista.Edotin sitä sulle joskus aiemmin silloin et lämmennyt asialle,mutta kiva kun nyt.Ultrakevyt lentoa kovasti odotellessa hauskaa kesää toivottaen.

    VastaaPoista
  16. Komppaan anonyymiä. Tuli tippa linssiin ilosta ja sun positiivisuudesta kun kuuntelin radio-ohjelmaa ja rupesin lukee sun blogia. Tsemppiä ja kaikkea hyvää ja kaunista sulle :)

    VastaaPoista
  17. Satuin radiosta kuulemaan sinun haastattelun. Ihana kuunnella noin iloista ja elämäniloista ihmistä! Oon sinun blogin lukenut läpi ja täytyy sanoa, että aivan parasta luettavaa. :)

    VastaaPoista
  18. Musta oli mahtavaa katsoa kun toteutin sun unelma videolla!

    VastaaPoista
  19. Aika huisi juttu, onneksi olkoon, että sait tuollaisen mahdollisuuden ja uskalsit tarttua siihen!!

    VastaaPoista
  20. Oon itekkin menossa tandemhyppäämään. Mitä pitäs tietää ennen ku menee ja pitääkö jotain ottaa mukaan? Kauanko kestää ennen ku mennään hyppäämään? Millaset varusteet siinä on?
    Minkä ikäsiä ja mitä sukupuolta muut hyppääjät oli?

    VastaaPoista
  21. olipas hieno video musiikkia myöten. Siitä todella välittyi iloinen tunnelma:)

    VastaaPoista
  22. Olipa ilo kuunnella haastatteluasi radiossa. Erityisesti jäi mieleen se, kun sanoit pariinkin kertaan, että kunhan sata kertaa teet tietyn jutun, sitten osaat sen. Tätä aion itsekin ruveta "viljelemään". Periksi ei anneta, ennen kuin sata kertaa on harjoiteltu.
    Tulin niiiin hyvälle tuulelle haastattelusta, vieläkin hymyilyttää. Kiitos!

    VastaaPoista
  23. Hei! Löysin vastikään blogisi ja olen jo muutaman tekstin ehtinyt lukea. Erittäin mukavaa ja mielenkiintoista luettavaa! Kivasti kirjoitat.
    Yritin löytää ensimmäisiä postauksiasi mutta niitä ei näy löytyvän. Ovatkohan ne poistuneet blogista vanhentuneina tms?
    Aurinkoista kesää sinulle, kunhan se kohta koittaa!
    T. Irina

    VastaaPoista
  24. Moi!

    Laitoin sulle facessa viestiä IT-lehden juttuun liittyen, mutta sehän meneekin sinne other/roskapostikansioon (koska ei olla kavereita), jota ei taida kukaan lukea.. Käy siis tsekkaan se, jos kiinnostaa :)

    Ihan mahtava juttu tuo hyppy! Itsekin olen siitä haaveillut.. Kai se tältäkin pienikokoiselta paraneidolta sitten onnistuisi :)


    -Suvi

    VastaaPoista
  25. Huikeaa! Itseä huippaa jo toi lentokoneesta ennen hyppyä otettu kuva sen verran että hyvä jos tuolilla pysyn xD

    VastaaPoista