maanantai 21. heinäkuuta 2014

Jassu seikkailee - Miami Beach

Viimeksi kerroin hiukan mun ja Lauran kesälomareissun ensimmäisestä viikosta Amerikassa, jonka vietimme New Yorkissa. Tällä kertaa olisi aika vilkaista millaista meillä oli Miami Beachilla.




Tajusin hiukan ennen matkamme alkua, että Miami Beach tulee olemaan mun elämäni ensimmäinen rantaloma. Mä olen ehkä enemmän kaupunkilomaihminen, sillä kaupungissa on hektisempää ja paljon nähtävää, mutta tätä rantalomakohdetta odotin innolla! 




Mun alkureaktio taksista poistuttuamme hotellin edessä oli kyllä melkoinen. Olin kauhuissani, sillä hotellimme ei ollutkaan mikään iso ja se sijaitsi todella vilkkaan kadun varrella ravintolan yhteydessä. Huoneeseen päästyämme halusin ottaa lennon mahdollisimman nopeasti takaisin New Yorkiin. Miami ei muistuttanut lainkaan New Yorkia ja kutsuinkin rantakatua "slummiksi". Heh. Hiukan ehkä liioittelin järkytyksissäni, sillä ensimmäisen yön jälkeen olin jo aivan toista mieltä koko paikasta. 




Miami oli ihana rentoutusloma huikean ja hektisen kaupunkiloman jälkeen. Nukuimme hyvin (ihanan viileässä huoneessa), söimme myös hyvin (hirmuisen kalliisti, huhhuh) ja otimme aurinkoa. Mä otin aurinkoa ihan rannalla ensimmäistä kertaa koko pyörisaikanani! Pakko myöntää, että melko tylsää touhua, mutta onneksi rannalla vilisi ihmisiä keitä seurasin Lauran nukkuessa vieressä :D. Näytin muuten varmasti hyvältä ensimmäisenä auringonottopäivänämme, kun kääriydyin pyyhkeeseen ja naamallani lojui paita, niin että kädet olivat ainoa osa musta auringossa. Paloin, suojakerroin 50 huolimatta, sen verran pahasti etten uskaltanut olla suoraan aunringossa, vaan hikoilin suojiin kääriytyneenä. 
Yhden sateisen päivän vietimme Evergladesin Alligator Farmilla, joka ei ollut mitenkään päätä huimaava kokemus, mutta ihan hauska siellä oli käydä. Oikeastaan hurjinta koko sinä päivänä oli bussimatka farmille. Vettä satoi aivan järjettömän paljon ja liikenne siellä on hiukan eri luokkaa kuin meillä Suomessa, joten mä olin ihan paniikissa koko reilun puolituntisen ajan! Hetkeksi sain paniikkini laskemaan kun ohitimme saaren, jolla on mm. Madonnan ja Ricky Martinin mökit. Huuuh, ihan mukavan kokoisia mökkejä! 




Miamissa emme käyneet isoissa kauppakeskuksissa, vaan ostimme muutamat ostoksemme kävelymatkan päässä sijaitsevista kaupoista. Olimme siis suurimman osan matkarahoistamme käyttäneet jo ensimmäisellä viikolla, joten siksi kauppakeskusshoppailut jäivät täällä välistä. 

Kaikenkaikkiaan loma Miami Beachilla oli ihana! Paljon erilaisia ihmisiä, hyvää palvelua, kauniita maisemia ja lämmintäkin riitti, vaikka oli pilvisempiäkin päiviä. Mä en edes tarkkaan tiedä kuinka lämmin siellä oli, mutta aina hotellin ovesta "astuttua" ulos oli niin lämmin että aurinkolasit menivät samantien huuruun. Ainakin oli lämpimämpää kuin koskaan missään, missä mä olen aiemmin käynyt! Ei yhtään hullumpi rantaloma näin ensikertalaiselle ;)

16 kommenttia:

  1. Kävittekö laisinkaan "oikeassa" Miamissa, eli Miami Beachistä kauempana down townissa jne? Itselläni meinaa täysin erilainen kuva Miamista, käytiin kahden viikon lomalla kerran kunnolla rannalla ja kerran kauppareissun jälkeen :) LOISTAVA ruokakaan ei ollut kovin kallista.. Miami Beachin ympäristö on niin turistirysäää, että hinnat ovat aivan pilvissä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme käyneet siellä lainkaan. Tiesinkin, että siellä olisi ollut hiukan erilaista - varsinkin halvempaa, mutta jotenkin jumiuduimme vain Miami Beachille :D

      Poista
  2. Me käytiin viime vuonna näihin samoihin aikaan kans Amerikassa. Kierrettiin siinä n kolmessa viikossa New York, Orlando ja Miami. Jotenki mä rakastuin Miamiin ihan hitosti, huipuista huipuin paikka! Mein hotelliki oli ihan Miami Beachin rannalla ja kaikki muutenki aika lähellä. Käytii snorklaamassaki Atlantilla jollain riutoilla, kierrettii kauppakeskukset ja tutustumassa just niihin hulppeisiin monen miljoonan euron kämppiin. Jotain niin mahtavaa, jopa aattelin et sinne voisin harkita muuttavani :) NY oli kans Ihana kaupunki, mut tykkään tollasist rantalomista enempi :P Oli aivan pakko kommentoida:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo voi vitsi kuulostaa ihanalta!! Huippua että säkin tykkäsit reissata tuolla =)

      Poista
  3. Ihanan näköistä ja nyt nousi halut lähtä rantalomalle! Voisitko tehdä jonkun ostosten esittelypostauksen tai sen tapaisen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluan takaisin lomalle! Hmmm pistän harkintaan ehotuksesi :)

      Poista
  4. Jassu, miksi olet poistanut kaikki 2011-postaukset :( aloin hetki sitten kunnolla lukemaan blogiasi (aiemmin olen kerran selaillut). Olisi ollut mielenkiintoista lukea kuntoutumisestasi.. Näkeekö TTS-jaksoja vielä jostain, kun ite en ainakaan löytäny?

    Joka tapauksessa - Iloista kesänjatkoa sulle, you go girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä oikein tiedä, miksi ne poistin :D Itse en niitä pystynyt enää edes lukemaan kamalan myötähäpeän vuoksi, joten jotenkin päätin tehdä ratkaisun ja piilottaa ne kokonaan.. Enkä kyllä yhtään tiedä näkeekö TTS-jaksoja enää mistään :o

      Poista
  5. Upeita kuvia ! Mulla on niiin iksu sitä vanhaa tiheämpää blogi päivitystä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ihana kuulla, että jollakin on ikävä tiheämpä päivittelyäni.. kieltämättä mulla itelläkin on, mutta jotenkin tää lomailu ja kesä on jäänyt niin päälle etten saa avattua tietokonetta edes muutamaksi tunniksi päivässä.. :/

      Poista
  6. Heii! Oliko rannalle jotain laudotettua polkua että pääsit pyöriksellä menemään? Kuulostaa niin ihanalta tuo teidän reissu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut =( Tai ei ainakaan tuossa parin kilometrin säteellä meidän hotellilta. Oli ihan todella ihana reissu kyllä!

      Poista
  7. Hienoa, että nautit matkastasi! Miten muuten hiekkarannalla kuljeskelu käytännössä sujuu pyörätuolin kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Erittäin hitaasti ja hikisesti :D Eli kaveri lähinnä veti mua ja pyöristä pitkin hiekkaa. Kuulostaapa karulta, haha!

      Poista
  8. Hei voisitko kertoo että mistä kautta otitte lennot ja paljon makso kun kävitte tulleen kahdessa eri kaupungissa?:) ja hotellit kans! Kuinka paljon etukäteen ostittte lennot ja majoitukset?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintoja mä en nyt kyllä enää muista :/ Mutta ostimme kaikki lennot + hotellit Matkavekan kautta ja ostimme ne paria kuukautta ennen lähtöä!

      Poista