maanantai 12. maaliskuuta 2012

reeniä, (t)reeniä

Kuten tuossa hetki sitten lupailinkin, niin mä kirjoitan nyt jonkin näköisen postauksen mun salilla käymisestä.

Jep, tiedän. Tämä kuva on ilmestynyt kerran aiemminkin täällä blogissani. I'm so sorry.

Mä käyn kahdella eri kuntosalilla. Laukaan Peurungassa käyn aina välillä fysioterapian ohessa (tai jälkeen) sekä nykyään olen aloitellut Seppälän Elixiassa. Tiedän, että tämä kuulostaa ehkä hiukan typerältä, kun mä käyn kahdella eri salilla. Mutta mä halusin liittyä Peurungan lisäksi jonnekin sellaiselle salille, jossa käy edes joku mun kaveri. Ei tarvitse aina yksin lähteä reenaamaan. Ja kyllähän vaihtelukin virkistää! Molemmissa saleissa on omat hyvät puolensa. Tietenkin Peurunka on parempi pyöris ihmiselle, sillä laitteet on suunniteltu niin, että niihin pääsee pyöriksellä. Elixiassa on onneksi saleja, joissa voin tehdä muutakin kuin laite-treeniä. 

Tällaista teen Peurungassa:

Elikkäs ensinnäkin käyn Peurungassa fysioterapiassa. Fysioterapeuttien kanssa yleensä aina jumppaillaan ja venytellään jalkoja. Usein tehdään myös erilaisia tasapaino harjoituksia (mm. istuen kuperan kumisen jutun päällä ja heitellen palloa eri kulmista ja korkeuksilta fyssarille). Kaksi mun lemppari reeniä ovat erilaiset punttien nostelut sekä vatsalihas reenit. Jatkossa me reenaillaan lattialta tuoliin siirtymistä ja sen sellaista, mitä keksimmekään yhdessä. Ja ei tietenkään pidä unohtaa tarvittaessa saamaani hierontaa.

Peurungan kuntosalilla mä teen mahdollisimman laajasti yläkropan reeniä. Sillä enhän mä pysty mitään tekemään jaloilla. Yleensä aloitan dipillä (15x3 sarjat), jossa vahvistetaan ojentajia (anteeksi jos kerron aivan vääriä tietoja, korjatkaa ihmeessä). Seuraavaksi siirryn soutulaitteeseen (jälleen 15x3 sarja, reenataan selkä- ja hartialihaksia (?). Kolmantena vuorossa onkin laite, jolle en keksi nimeä.. Hmm. No siinä tehdään vähän kuin punnerrusliikettä (15x3 sarja). Viimeisenä menen laitteeseen, jossa tehdään kaksi eri reeniä; ylöspäin työntö sekä alas veto (kummassakin 15x3 sarja). Kaikkien näiden jälkeen mä (yleensä aina) venyttelen mahdollisimman monipuolisesti.

Fysioterapian ja kuntosalin lisäksi mä olen alkanut käymään Peurungan kylpylässä uimassa. Pyrin käymään uimassa n. kerran viikossa. Uin lähinnä selkäuintia, sillä ainakin tällä hetkellä se on mulle helpointa. Saa nähdä mitä muita tyylejä opin vielä jatkossa.

Muiden suhtautuminen muhun Peurungassa: Pääosin Peurungassa on vain vanhuksia mun lisäksi. Muutamia nuoriakin joukkoon on välillä mahtunut. Eivätkä kukaan mitenkään erikoisemmin muhun siellä suhtaudu, ehkäpä siellä on totuttu näkemään pyörisjengiä salilla tai jotain? Hyvin mahdollista, sillä monet ovat siellä kuntoutuksessa.

Tällaista teen Elixiassa:

Vielä mä en ole kerennyt kovin montaa kertaa käymään Elixiassa. Yhden personal treiner -kerran olen käyttänyt, toinen vielä käyttämättä. Mutta lyhyesti kerrottuna mä teen erilaisia puntti-, kahvakuula- ja taljaharjoituksia. Mulla on mahdollisuus mennä joillekin ryhmäliikunta tunneillekin, tai siis tottakai kaikille, mutta muutamilla tunneilla mäkin pystyisin tekemään jotain. Kerron niistä tarkemmin, jos joku päivä innostuisin sellaiselle menemään. 

 Muiden suhtautuminen muhun Elixiassa: Itseasiassa ihmiset ovat suhtautuneet muhun aika hyvin. Jotkut nyt kattelevat kun esimerkiksi joudun pukukoppiin menemään iki-ihanalla pyörätuolihissillä (sillä pukukoppi on toisessa kerroksessa). Eikä salin puolellakaan kukaan ole mitenkään erityisemmin katsonut tai tullut mulle mitään sanomaan. Ihme kyllä, olisin mä varmaan ennen hiukan ihmetellyt kun joku olisi pyörätuolilla rullaillut kuntosalilla.. Tai ei sitä tiedä. Yksi mies tosin tuli viime viikolla naureskelemaan sille erittäin nopealle pyörishissille, mutta mun mielestä se ihan hyvällä naureskeli. 


Laittakaa ihmeessä kysymyksiä aiheeseen liittyen ja korjailkaa, jos kirjoitin tuonne jotain aivan väärin. Tässä nyt hiukan pyrtin valoittamaan, mitä teen kun reenaan (kirjoitan aina reenata, pitäiskö se olla treenata..?).

xoxo, Jassu
 

10 kommenttia:

 1. Miten suhtaudut sun vartaloon nyt kun istut pyörätuolissa? Yritätkö treenata bikinikuntoon tms :D vai enemmänkin terveydellisistä jne syistä? En osaa oikein muotoilla tätä kysymystä :_D Tää on aika henkilökohtainen kysymys, mutta mikäli haluat kertoa, niin kuinka halvaantuminen on vaikuttanut sun itsetuntoon ja itsevarmuuteen? Itsevarmalta sä blogin perusteella ainakin vaikutat, mutta oot kuitenkin jotain senkin suuntaista kirjotellu, ettet usko, että kukaan haluais mennä sun kaa naimisiin? (oot oikeesti tosi nätti, ja luonteeltas varmasti ihan huipputyyppi, et oon ihan varma että pääset vielä rullailee alttarille)

  Olis muuten kiva kuulla jotain sun ruokavaliosta! Onko sulla jotain erityisjuttuja, mitä pitäis syödä?

  Tää on tällänen kilometrikommentti, mutta yks postaustoive tuli mieleen! Monissa blogeissa on ollut sellaisia, että lukijat ovat saaneet kysyä kysymyksiä bloggaajasta, joihin bloggaajan kaverit ovat vastailleet. Ois hauska saada kuulla sun kavereilta juttuja susta! :)

  VastaaPoista
 2. Oletpas ollut ahkera - pitänee ottaa sinusta oppia ahkeruudessa - eli vaikka pyöriksellä menee, se ei estä sitä menemistä!
  Tuossa anonyymin kommentissa tulikin mielenkiintoinen aihe - eli kavereiden juttuja sinusta -pistäpä korvan taakse :)

  Tsemppiä kirjoituksiin edelleen ja iloa ja valoa elämääsi!

  VastaaPoista
 3. Sulla on aivan mahtava blogi! Oon oppinu paljon uusia asioita selkäydinvammasta ja kuntoutuksesta ja kaikesta muustakin täältä sun blogista, opiskelen nimittäin lähihoitajaksi. :) Ja muutenkin ihana nähdä miten positiivinen, iloinen ja avoin olet! Mäkin käyn elixiassa ja siellä on kyllä tosi mukava henkilökunta ja asiakkaita on paljon erilaisia, joten rohkeesti vaan kokeilemaan kaikkea mitä tekee mieli kokeilla ;

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Voin ainakin tässä nyt lyhyesti vastata, en tiiä saisko tästä postauksen vertaa juttua nimittäin.. mutta siis: Reenaan ihan terveydellisistä syistä, ja jonkin verran myös sen takia, että pyörätuolissa keskivartalolihavuus on erittäin yleistä ja helposti "saavutettavissa", joten haluan ennaltaehkäistä tätä lihomista kuntoilemalla. Ja jos pysyn normaalipainoisena on siirtymisetkin paljonpaljon helpompia.

  Mulla on ihan ok itsetunto. Koskaan se ei ole mitenkään huipussaan ollutkaan. Mutta siis kavereiden kanssa tunnen oloni itsevarmaksi ja uskallan tuntemattomassakin porukassa puhua pälpättää mitä sylki suuhun tuo ja olla ns. esillä. Mutta on mun itsetunto sen verran huono, etten oikeastikkaan usko saavani varsinkaan nykyään miestä. Enkä sano tätä jotta saisin sääliä, vaan aivan oikeasti uskon näin. Hei onhan tää tuoli aikamoinen este (tai hidaste) moneenkin asiaan..

  Ja ei mulla ole minkäänlaisia erityisjuttuja ruokavalioni suhteen. Syön aivan normaalisti kuten ennenkin :) Joten siitä ei ole ehkäpä mitään mielenkiintoista kerrottavaa..

  Kiitos paljon kommentistasi ja alan työstämään tuota sun postauideaa ;) Kiitti :)

  Ritva: Hahah ei pyöris paljoakaan menemistä estele =) Juu erittäin mielenkiintoinen postausidea tuli edelliseltä kommentoijalta :) Kiiitos!

  Anonyymi: Kiva kun olet saanut tästä blogistani jotain irti :) Hihh, kiitos kommentistas!!

  VastaaPoista
 5. Sulla on tosi hieno blogi! :) Lueskelin sun postauksii eilen ja päätin liittyy lukijaks! Tykkään sun tyylistä kirjottaa. :)

  -Outi-

  VastaaPoista
 6. Aina on mielenkiintoista lukea sun kirjoittelua :)

  VastaaPoista
 7. Outi: Kiitos paljon :)

  Viola: Voi kiitti :)

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että oot innostunut kuntoilusta! Laitahan sit aikanaan tarinaa ryhmätuntikokeiluistasi! Henkilökunta neuvoo mielellään, mä oon joutunut myös polvivaivojen takia "oikomaan" jotain liikkeitä ja saanut vaihtoehtoisia liikemalleja. Voit varmaan myös sun fyssarilta saada vinkkejä ja ohjeita. Kahvakuula on muuten hauska ja monipuolinen "laite" :-)

  VastaaPoista
 9. Löysin sun blogin sattumalta. Mä itse olen vammautunut v.2009 ja yritän miettiä nyt jotain liikuntamalleja. Kelaamalla tulee tehtyä lenkkejä mutta varsinkin alaraajojen ja osittain käsien vahvistusta täytyis tehdä enemmän. Jos tahdot vaihtaa ajatuksia niin pistä vaikka meiliä millinelamaa@gmail.com :)

  VastaaPoista
 10. Heii! :) Oon jo pitkään lueskellu sun blogia ja seuraillu sun treenaamisia ja ajatellu että ootpa sä positiivinen ihminen! Ihailen jotenkin ihan tosi paljon sua kyllä siitä syystä! Tollaseen elämänasenteeseen haluis itekin yltää. :)

  Lisäks sun blogin lukeminen tuo hymyn huulille tosi usein. Sussa on jotain niin mukavaa räväkkyyttä! Oonki miettiny että ootko livenäkin noin hymyileväinen ja yleisilonen kun blogi antaa ymmärtää. Tänään oltiin Peurungassa pulikoimassa (toivottavasti et huomannut kun supistiin kun pikkutytöt Robinin nähdessään tai jotain... "onks toi rakkauspakkaus onks toi onko onko??") ja pakko sanoa että OLET KYLLÄ! Sama tuttu hymy huulilla. :) Ois ollu hauska uskaltautua juttelemaan jotain, mutta eipä uskallettu :D Haha. Mutta anyway, pidä tuo asenne! Kivaa kevättä ja tsemppiä treeniin :--)

  VastaaPoista