maanantai 21. tammikuuta 2013

Jassu seikkailee, Helsinki - matkamessut

Tulipa kävästyä Helsingissä jälleen, näinkin nopeasti viime kerran jälkeen. Lauantaina lähdin äidin ja iskän kanssa ajelemaan kohti määränpäätämme, Pasilaa. Okei. Mä oikeastaan melkein pakotin porukat lähtemään mun kanssa reissuun. Halusin tekemistä viikonlopuksi ja kaiken lisäksi Helsingissä oli matkamessut.


Meidän ajomatka kesti aivan ennätyskauan. Mulla oli ruoka-aika ja olin kuin pikkulapsi inistessäni "mun täytyy saada ruokaa", joten pysähdyimme "pikaisesti" syömään. Meidän pikainen syöminen kauppareissuineen kesti lähes kaksi tuntia. Mutta eihän meillä ollut mihinkään kiire. Kyllä me ennen iltaa silti perille päästiin.


Yövyimme Holiday Inn:issä, jossa oli netin mukaan jopa seitsemän invahuonetta. Yleensä, hotelleissa joissa mä olen ollut, on kaksi invahuonetta. Mä olin ihan tyytyväinen esteettömyyteen hotellissa muuten, paitsi mun huoneen oven suhteen.

Vaikka mä availen päivittäin kerrostalon ovea ilman mitään inva-apuja niin silti tuo hotellin ovi oli mulle hankala. Eli mä en ole edes ensikertalainen isojen ovien avaamisessa itsekseni. 
1. Asetun sivuttain työntämään vasemmalla kädelläni ovea auki. Sivuittain täytyy mennä, jotta tuoli pysyy paikallaan raskaan oven työntämisessä.
2. Saan käden suoraksi, jolloin ovi on niin auki kuin mun on se mahdollista sisältä avata.
3. Tavallisesti tässä kohtaa irrotan käden ovesta, käännyn ripeästi menosuuntaan  ja sujahdan ulos (tai sisään). Mutta tämä ovi olikin tavallista painavampi ja läjähti ihan älyttömän nopeasti kiinni, joten en kerennyt edes kääntyä menosuuntaan ulos päästäkseni. Ovi lämähti "naamalleni".
4. Hetken venkoiltuani oven kanssa mä jotenkin lopulta pääsin yksin ulos. Jes! En suostunut luovuttamaan.

Ilmeisesti on ajateltu, että pyörisläisellä (tai muunkin apuvälineen kanssa) kulkevalla on aina avustaja mukana. Avaamassa ovet ja niin edelleen. Mutta ei. Mä ainakin saatan seikkailla yksinänikin. 
Lähtiessämme hotellista sunnuntaina sanoimme henkilökunnalle tuon oven hankaluudesta pyörisläiselle. Toivottavasti asiaan tulee jonkinlainen muutos. 


Lauantai-iltamme kuluikin Pasilan katuja kävellen (kelaillen) iskän serkun luokse, Putousta katsellen, ravintolassa käyden ja omiin huoneisiin vetäytyen. Oli ihana olla vaan rauhassa hotellihuoneessa katsellen elokuvaa ja löhöten pehmeässä sängyssä. 

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen suuntasimme matkamessuille.


Messuilla oli vaikka mitä nähtävää. Kiertely messukeskuksessa oli kuin pikainen maailmanympärysmatka. Pah, ei nyt aivan. Mutta mä ainakin näin paljon juttuja sellaisista maista, joista en tiennyt oikeastaan mitään. 


Kojuissa ja esittelypaikoilla oli hienoja rekvisiittoja ja vaikka mitä maistiaisia sekä erilaisia tuotteita myytävänä milloin mistäkin maasta. Mun ostokseni messuilta oli kymmenen kappaletta suomalaisia kortteja, joilla aion koristaa kotiani. Mutta hiukan säälittävää hei, suomalaisia vaikka tarjolla olisi ollut tavaraa ympäri maapallon! 


Ihmisiä messuilla riitti kyllä ihan kiitettävästi. Käytävät ja kojut olivat kyllä lähes poikkeuksetta melko täynnä. Varsinkin ruokakojut. Tässä kohtaa jotkut saattavat miettiä, kuinka helppo mun on tuollaisen ihmismäärän keskellä liikkua. Vastaus on lyhyt: oikein helppo. Mä en itse ainakaan koe minkäänlaisia ongelmia ruuhkassa kulkemisessa. Helpommin ihmiset mua väistävät kuin kävelevää, joka yrittää kulkea ohi. Eikä mun tuolla kertaakaan tarvinnut erikseen ketään pyytää väistämään. Pyöriksellä kulku oli oikein sulavaa ja mukavaa. Näin itseasiassa varmaan kolme tai neljä muutakin pyörisläistä messuilla. 

Mun mielestä matkamessuissa parasta oli, mielenkiintoisista esittelyistä ja kauniista maisemakuvista sekä maukkaista tuoksuista huolimatta, julkkisten bongaus. Äidin kanssa bongasimmekin lähes kymmenen julkisuudesta tunnettua henkilöä, muun muassa Niko Nousiaisen, Pete Parkkosen sekä Kristiina Komulaisen. Myös kivana lisänä messuilla oli Suvi Teräsniskan esiintyminen. 


Tuntien kiertelyn ja moniin arvontoihin osallistumisen sekä (jo ennestään olleen) matkakuumeen kasvamisen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Jyväskylään. Jospa mä pääsisin tekemään jonkun ulkomaanmatkan tänäkin vuonna. Mä niin haluan reissuun! Matkamessut ei todellakaan tainneet tehdä mulle hyvää.. Hah.

Mukavaa alkanutta viikkoa!
xoxo, Jassu

21 kommenttia:

  1. Todella piristävä bloggaus Stadista ja super kivat kuvat.
    ulla

    VastaaPoista
  2. Mun on pakko nyt sanoa sellasesta jutusta kun sulle tulevat kommentit. Koska musta on oikeasti ihan kamalaa millasia kommenteja ihmiset laittaakaan nykyään blogeihin, mutta tänne tulee aina vaan niin ihania ja kauniita kommenteja. Tykkään sun blogista jo ihan pelkästään senkin takia, että voin ihan huoletta lueskella sulle tulleita kommenteja ilman että mua alkaa kiukuttaa kun ihmiset on niin ilkeitä. Sä varmaan saat pidettyä yllä täällä jotain yleistä hyvää mieltä ja positiivista asennetta jollon ihmisetkin tulee niin hyvälle tuulelle ettei ne vaivaudu ilkeilemään :)
    Muutenkin sun blogi on yks mun lemppareista ja ilahdun aina kun sulta on tullut uusi postaus :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina odotankin millon niitä ilkeitä kommentteja alkaa tulemaan. Tiedän, että nekin ovat mahdollisia. Mutta mulla vaan on niin kivoja lukijoita, ettei sellaisia (vielä ainakaan)oo tullut :) Mahtavaa!
      Kiitos!!

      Poista
  3. Hei! Kiitos ihanasta blogista, törmäsin tähän sunnuntaina, ja nyt sain luettua kokonaan läpi. Ihan niinku ois jääny koukkuun hyvään ja koskettavaan kirjaan :) Oot kyllä antanu uutta perspektiiviä!

    Ihanaa vuoden jatkoa ja kaikkea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hienoa, että jäit koukkuun ;D Ha!
      Kiitos ja hyvää vuoden jatkoa sullekin!

      Poista
  4. Mahtavan mukavat varmaan nuo matkamessut! Mulla on kamala matkakuume muutenkin :-) Vaikka (tai ehkä just siksi että) just joulukuussa olin reissussa...
    Hienoja kuvia on sekä tuolla otsikon yhteydessä että postauksessa, on toki ollut aiemminkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi mukavat. Mä tykkään käydä messuilla. Hah matkakuume on valitettavasti ihan ympärivuotista eikä juuri tehdyt matkat ainakaan auta asiaa..
      Kiitos :)

      Poista
  5. Oletko matkustanut bussilla jabiilisi kanssa,kun kävit Tampereen apuvälinemessuilla heitit pallon pömpeliin"eniten kehitystä tarvitaan" siihen jossa oli bussinkuva.Eli oletan että bussit on liikennevälineistä hankalammat vai miten on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kertaakaan kyllä bussissa ollut tuolin kanssa! Pitäiskin joskus koklata. Tosiaan, ainakin Jyväskylässä ne on liikennevälineistä hankalimmat.. Koskaan ei tiedä millon tulee bussi, johon pääsis tuolilla.

      Poista
  6. Pakko tulla sanoon, että ihailen sua ja sun asennettas! :) Oon tiiraillu tätä sun blogia ja vähän Instagramiakin ja ei voi muutakun sanoa, että oot upea. Oon nähny sut salillakin muutaman kerran ja sun positiivisuus on suorastaan tarttuvaa. Ps. Kiva juttu oli susta tänään tossa Suurjyväskyläläisessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Munkin oli pakko käydä vilkasee sun blogia, taidampa lueskella tarkemminkin sitä..
      Hahh tänään en ees muistanut odottaa sitä lehtijuttua!

      Poista
  7. Nyt Jassu ei muistanut meitä lukijoita,siis muistuttaa tuosta lehtijutusta ellei Venla olisi maininnut olisi mennyt multa ohi.No löytyihän se kun ties mitä haki http://www.sjl.fi/web/pdf/SY_20130123_03.PDF toivottavasti linkki toimii.Sitä positiivisuus patsasta voisit esitellä täällä,niin ja olit upea siinä lehtijutussa"nautitaan elämästä muuten se menee hukkaan"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoituksella jätin kertomatta :) En nähnyt mitään syytä ilmoittaa.. mun pärstää näätte täällä jo niin paljon, ettei nuo lehtijutut enää mitään uutta tuo oikeastaan. Samaa (tai todella samankaltaista) juttua aina. Hah.
      Juu tuo onkin mun motto, oon aina halunnut moton ja nyt joskus tässä tajusin että tuohan se on :D

      Poista
  8. Mäkin kävin Matkamessuilla viime perjantaina ja voi ei sitä matkakuumeen määrää sinä iltana... :D Tuli ihan kamala olo kun tietää ettei oikeen oo rahaa reissailuun mutta mieli tekis silti. Varsinkin tosi monet kaukokohteet, vähän tuntemattomammatkin sellaiset, oli hyvin edustettuina tuolla messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päin matkakuume vaan jatkuu ja jatkuu! Miks ei voi vaan tulla puhelua, että olisin voittanu messuilla osallistumiini kilpailuihin?? Joo todellakin noi kaukomaat oli hyvin edustettuina!!

      Poista
    2. * että olisin voittanut messuilla osallistumistani arvonnoista matkan
      :D

      Poista