tiistai 30. heinäkuuta 2013

Särkkis ja Pipe

Multa on kyselty jonkin verran käynnistäni Särkänniemessä. Kuinka huvipuistossa pääsi liikkumaan ja pääsinkö laitteisiin? Myös festareilla käymisestä on tullut muutamia kysymyksiä. Ajattelin nyt yhdistää nämä kaksi vahvasti kesään kuuluvaa ajanvietettä yhteen pienoiseen postaukseen.

Särkänniemi


Särkänniemessä mä kävin tänä kesänä ensimmäistä kertaa pyöriksessä oltuani. Linnanmäellä mä olen muutaman kerran käynytkin aiempina pyöriskesinäni. Niillä kerroilla olen tosin käynyt huvipuistossa lähinnä herkuttelemassa. Mutta tämä huvipuistoreissu oli poikkeus - ostin nimittäin ihan rannekkeen, jotta pääsin muutamiin laitteisiin ja muihin Särkkiksen kohteisiin. 


Huvipuistolaitteista mä en testannut kuin Koskiseikkailua (kahden kierroksen verran juhuu) ja Tornadoa (kolme kertaa). Olisin ainakin  muutamaan muuhunkin laitteeseen vissiin päässyt, mutta nuo kaksi oli ne joihin halusin. Vamman lisäksi mua muuten rajoittaa laitteisiin menossa mun selkä, en pysty nojaamaan suoralla selällä mihinkään ihan kovaan. 
Koskiseikkailuun menin eri jonossa kuin muut ja veneeseen (mikälie?) mut siirrettiin siirtohissillä. Homma meni mukavasti kun paikalla ollut työntekijä oli todella kiva tyyppi. Tornadoon siirtyminen oli nopeampi kuin Koskiseikkailussa. Nimittäin mun iskä ja paikalla ollut työntekijä ottivat kiinni mun jalkojen alta ja kainaloista kiinni ja sen kun viskasivat mut istumaan vaunuun. 
Yleinen liikkuminen Särkänniemessä olisi mulle ainakin yksin lähes mahdotonta. Niin paljon ylä- ja alamäkiä, että olisi mennyt ikuisuus yksin niitä kelatessa. Tiet olivat asfalttia, joten avustajan on onneksi helppo niissä autella. Invavessoja alueella oli useita ja niiden kanssa ei muistaakseni ollut mitään ongelmia. Näsinneulaan, planetarioon ja Koiramaahan (eläinpuisto) pääsi hyvin pyörätuolillakin, mutta akvarioon pääsin ainoastaan ensimmäiseen kerrokseen. 
Kaverin kanssa voin siis suositella myös pyörisläisen lähtevän Särkänniemeen. 

Pipefest


Pipefest oli mun ensimmäinen käynti pyöriksellä oikeilla festareilla. Olen käynyt isommissa musiikkitapahtumissa ennenkin tuolilla (RSC-live, Sataman yö), mutta en aidoilla oikeilla festareilla. Viime viikonlopun Pipessä en kyllä ollut osa festarikansaa, vaan olin siellä Saappaana töissä. Mutta silti sain jonkinlaista kuvaa siitä, millaista on olla festareilla pyörisläisenä. Näinpäs muuten ainakin kolme muutakin pyöristyyppiä keikoilla!


Liikkuminen itse festarialueella oli aika helppoa. Alue oli rakennettu kokonaan asfaltille, joten kelaaminen oli erittäin sulavaa. Mitä nyt maa oli hiukan mäkistä, mutta sainpahan käsille hommia. Invavessakin löytyi läheltä esiintymislavoja, Himos Hotellilta. Mitään erityistä pyörätuolipaikkaa ei keikoille ollut, mutta kun jäi anniskelualueen ulkopuolelle niin keikat näki erittäin hyvin näin matalammaltakin. 
Teltta-alueella mä en käynyt lainkaan, mutta mulle sanottiin sen alueen olevan melko hankalakulkuista jopa kävellen. Eli en välttämättä suosittelisi pyöriksellä telttamajoitusta Himoksella. Veikkaan, että kyllähän se kavereiden avulla kuitenkin jotenkin onnistuisi..? Mökkialueelle pääsi festarialueelta melko helposti pyöriksellä, jyrkissä mäissä tosin pyysin apua, eli sopivan mökin löydyttyä siellä majoittuminen onnistuisi varmasti. Me yövyimme Himoksen mökeissä, mutta sen verran kauempana, että kuljimme matkat autolla. Sekin onnistui siis hyvin, varsinkin kun kuljin omalla autolla..

Lähtisin mielelläni uudestaan festareille pyöriksellä! Itseasiassa mulla kuumottelee tuossa koneen vieressä liput Blockfesteille ;) En kokenut pyöristä mitenkään ongelmaksi näiden muutaman päivän aikana, jotka Pipessä vietin. Järkkärit kohtelivat hyvin, vessa löytyi, kulkeminen sujui ja mikä hauskinta - festarikansa oli hyvällä tuulella eivätkä monetkaan välittäneet mun pyöriksestä. Ja ne jotka välittivät olivat enemmänkin innoissaan siitä :D (mä en kyllä pelännytkään ihmisten asennoitumista mua kohtaan, mutta ajattelin sen mahdollisesti kiinnostavan osaa lukijoista)

Tällaisia seikkailuja tällä kertaa. Nauttikaahan jäljellä olevista kesäkeleistä!
xoxo, Jassu

33 kommenttia:

  1. näin sut pipeillä ! en uskaltautunut kuitenkaan juttelemaan :d

    VastaaPoista
  2. mikä toi saapas juttu oikeen on ? :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on etsivää nuorisotyötä. Seurakunnan järjestämää vapaaehtoistyötä, jossa päivystetään kaduilla perjantaisin, pari kertaa kuussa netissä (jutellaan nuorille) ja kesäisin festareilla.

      Poista
    2. Mä oon nähny niitä saappaita... nauran aina niille, vähänkö tyhmää toimintaa. :D

      Poista
    3. Okei, saat olla sitä mieltä, että vapaaehtoinen nuorten auttaminen on tyhmää toimintaa. Mä oon taas ihan toista mieltä.

      Poista
    4. oon jassun kanssa samaa mieltä että saapastoiminta on viisasta ja vastuuntuntoista. itse olen kalajoen juhannuksena törmännyt saapastoimintaan ja ihailen ihmisiä jotka jaksavat auttaa heikossa hapessa olevia ihmisiä kellon ympäri ja vielä ilmaiseksi :)

      Poista
  3. voisin kuvitella erään hyvän ystäväni auttamassa sua särkkiksessä, hän on nimittäin töissä siellä :D ihana että sulla on ollu kivaa <3

    VastaaPoista
  4. "sen kun viskasivat mut istumaan vaunuun" :D
    Viitaten tohon edellisen postauksen kuvaan: Oletpa kaunis ilman meikkiäkin, jopa kauniimpi kuin meikin kanssa :) -Jonna xxxx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho, kukaan ei oo koskaan sanonu noin. Kiitos :)

      Poista
  5. Särkänniemijuttua olinkin jo oottanu :) Kävin ite siellä kesäkuun alussa ja varmaan juuri blogisi ansiosta panin merkille, että ainakin näiden kahden laitteen kohdalla oli ne pyörätuolimerkit (en sano näin huvikseni vaan ihan oikeasti huomasin ne :D).

    Siirtohissi on ilmeisesti tuo sininen mikä onkaan muovijuttu. Toimiko se niin, että istuit tuossa keskellä ja kaksi henkilöä nosti molemmista päistä?

    Mukavaa, että huvipuistolaitteissa otetaan myös liikuntarajoitteiset huomioon, tai no kahdessa laitteessa ainakin. Hyviä laitteitahan nuo ovat kuitenkin molemmat, tornado varsinkin :P

    Ja mukava myös kuulla, että festareilla kulkeminen onnistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ollut ennen huomannu niitä pyörismerkkejä! Siirtohissi on toi muovijuttu, se asetetaan mun alle (eli siis istun sen päällä) ja se kiinnitetään katossa roikkuvaan vempeleeseen ja leijun sit ilmassa sinne minne tarttee :D Hyvin selitin..
      :)

      Poista
  6. Hauska postaus! Nää on aina mun työpäivien iloja nää sun kirjotukset. Kirjotat mielestäni tosi mielenkiintoista ja eläväistä tekstiä. !:)
    Hauskaa loppukesää!

    VastaaPoista
  7. Oon nyt kahtena Juhannuksena ollut Himoksella ja yöpynyt telttailualueella, näin pyörisläisenä jännitti, että miten yöpyminen ja liikkuminen sujuu, mutta tosi hyvin meni, kavereiden pienellä avustuksella :) Vessassa kävin Himoshotellilla, aluksi se matka tunti hieman pitkältä "vaan yhden vessakäynnin takia", mutta siihen tottui, sillä ravattiinhan me muutenkin sitä väliä monta kertaa päivässä.. Suosittelen siis ehdottomasi myös telttailualueeella yöpymistä myös pyörisläiselle kokeiltavaksi! Lisäksi, telttailualueella on aina parhaat bileet! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei siistiä! Mahtavaa. Voisin iteki sit harkita festareille menoo telttaillen.. jes. Ja todellakin teltta-alueella on parhaat bileet ;D

      Poista
  8. Löysin blogisi googlettamalla pyörisjuttuja, kun olen semmoseen itekkin joutumassa nivelrikon vuoksi.
    Kynnys istua tuoliin on kyllä koko blogisi luettuani PALJON matalampi! Siis sulla on akka MAHTAVA asenne :) Kunpa pystyis itekkin moiseen!
    Tuntuu ainakin meikäläisen kohdalla että sukulaiset ja tutut ottaa raskaimmin pyörikseen "joutumisen".
    Meikäläiselle se tuo vaan helpotusta kun pääsee taas liikkeelle. (Kehtais vaan mennä ihmisten ilmoille tuolilla.)
    Pakko alkaa urakalla seurata tätä blogia! Kiitos Jassu tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että mun blogista on jotain apua tai tsemppiä :)
      Voi että, siis pyörishän tosiaan voi helpottaa liikkumista ihan älyttömästi! Suosittelen lähtee ihmisten ilmoille!! Ei elämistä kannata pyöriksen takia lopettaa, täysillä vaan!
      Kiitos sulle kommentista ja paljon tsemppiä tulevaan :)

      Poista
  9. Kerroit tuossa, että suora selkäsi rajoittaa. Onko sun selkä jotenkin jäykistetty? Jos, niin kerrotko tästä tarkemmin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo jäykistetty. Vaan se kohta, josta mun selkä on leikattu (tai operoitu tai jotain..) on tosi herkkä, joten en voi sillä nojata kovaan. Kirpasee muuten ja kovaa.

      Poista
  10. Voi vitsi, nyt tekee mieli itekki lähtee särkkiksee tai lintsille! En oo tänä kesänä käyny (vielä) :D Ihan mahtavaa, että sunkin reissu onnistu ja pääsit laitteisiin! Ja tää on niin piristävä ja iloinen blogi! :)

    VastaaPoista
  11. Löysin eilen ihan sattumalta tän sun blogin(niin en siis yleensäkään lue mitään blogeja) ja pakko sanoa heti et aivan mielettömän mukavaa luettavaa! Voipa olla et nyt joudun aloittamaan erään blogin lukemisen. ;) Ihailen tota sun tosi energistä ja positiivista elämän asennetta. Vaikutat aivan super mukavalle persoonalle ja mulle tulee tosi hyvä mieli lukiessa näitä sun juttujas. Lukiessa tuli paljonkin ajatuksia ja erilaista kommentoitavaa mieleen mut en viitti/jaksa kaikkea tähän kirjotta (tulis vissiin aika pitkä lista). Yhtään mitään negatiivista sanotttavaa mulla ei kuitenkaan ole. Vaikutat niin aidosti iloiselle ja vilpittömälle ihmiselle et en voi kun vaan ihailla. Lisäksi mun on sanottava vielä sen verran omia mielipiteitäni että olet minusta erittäin kaunis nuori nainen. Eipä mulla muuta :) toivottavasti kirjoittelet pian lisää juttua tänne.

    -Poika23, Jyväskylä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos oli sun mielestä mukavaa luettavaa! Kirjoittele vaan kommentteja ja kysymyksiä, niin yritän parhaani mukaan vastailla.
      Kiitos sulle paljon :)

      Poista
    2. En mä enää aio kommentoida. :)
      -Poika23

      Poista
    3. Kyllästyin jo. Kato... Ei me pojat kiinnostuta vammasista. :)

      -Poika23,Jyväskylä

      Poista
    4. Kyllä mä aattelin edelleen kommentoida, vaikka joku toinen olikin eri mieltä asiasta... ;)
      - Poika23, Jyväskylä :D

      Poista
    5. ... :D Vitsi vitsi, enkä aio!

      -Poika23, Jyväskylää

      Poista
    6. Just joo, nyt mulle alkaa tää pelle riittämään! Toki ymmärrän sen ettei sille voi mitään jos ÄO sattuu olemaan oma kengännumero jaettuna PIILLÄ(niin ja kun kyseinen henkilö tuskin tietää, kerrottakoon että se ÄO tarkoittaa älykkyysosamäärää ja pii on ~3,14). Mut se et minun "nimissä" kirjotat tollasta pas*** on kyl kaiken huippu. Suosittelen hankkimaan elämän! Ja jos sulla vielä sattuu olemaan lisää mielipiteitä kuuntelen ne kyllä oikein mielellään henkilökohtaisesti ja annan suoraa PALAUTETTA välittömästi.

      - Poika23, Jyväskylä

      Poista
  12. Näin eilen Hesassa IHAN SUN NÄKÖSEN TYTÖN, mut se et voinu olla sä ku se pysty KÄVELEEN ite. :)

    VastaaPoista
  13. Himoksella oli ainakin juhannuksena pyörätuolilla liikkujille oma "lava" jolle he pääsivät ja olivat näin edessä seisovien ihmisten yläpuolella ilman näköesteitä. Lava oli äänentoiston ja valomiesten kopin vieressä päälavan edessä.
    Paljon voimia jatkoon ja mukavia tulevia "seikkailuja" :)

    VastaaPoista