sunnuntai 16. helmikuuta 2014

mun viikonloppu

.. alkoi perjantaina, yllätys yllätys. Perjantainahan oli yksi vuoden ihanimmista juhlapäivistä! Ystävänpäivä, joka käynnistyi työkavereiden seurassa ja joka päättyi ystävien kanssa kahvitteluun, shoppailuun ja sohvalla hihittelyyn.


Lauantaina aamulöhöilyn jälkeen kiiruhdin töihin innoissani, sillä tiedossa oli erilainen päivä kuin yleensä! Ei siis tietokoneella istumista (okei, alkuun oli sitäkin, mutta..), vaan suuren väkijoukon ihmettelyä, hyvää musiikkia ja talviurheilua mahtavalla fiiliksellä höystettynä!
Laajavuoressa oli nimittäin alamäkiluistelun maailmanmestaruuskilpailut. Mä en tiennyt etukäteen oikein yhtään mitä odottaa koko tapahtumalta, mutta yllätyin todella positiivisesti! Siis ihan hurjan hyvä meininki, paljon ihmisiä, iloisia naamoja ja olihan se hauska tutustua uuteen lajiinkin vielä maailmanmestaruuskilpailujen tasolla.


Melkeimpä parasta tapahtumassa oli Mikko Leppilammen bongaus! Tai no.. muutaman yhteiskuvan saaminen hänen kanssaan. 11-vuotias Jasmine ei olisi voinut uskoa, että tällainen valokuva olisi joskus luvassa. Haha, olin suuuuuri Leppilampi -fani Helmiä ja Sikoja -leffan ilmestymisen jälkeen.

Huippukivan alamäkiluistelupäivän jälkeen ajelin loppuillaksi kummisetäni syntymäpäiville. Onnekseni ehdin vielä sinnekin lauantaina hieman venähtäneen työpäivän päätteeksi, sillä tarjolla oli itse tehtyä kiinalaista ruokaa!! Nam! Vatsan täytyttyä saimme naureskella vielä upeille valokuville parinkymmenen vuoden takaa. Siitä tulikin mieleen, että täytyy teettää tässä lähiaikoina koneelta parhaimpia otoksia..


Tänään sunnuntaina, melkein kellon ympäri nukutun yön jälkeen, jatkuivat kaappien siivoukset! Tällä kertaa vuorossa olivat eteisen kaapit. Ajattelin niiden olevan helpoin siivouksen kohde, sillä tavaraa niihin ei ole kertynyt hirvittävän paljoa. Homma olikin hiukan vaikeampi kuin luulinkaan. Kaapeista löytyi vanhoja valokuvia, lukioaikainen viestittelypaperi rakkaan ystävän kanssa ja vanhojentanssikengät. Siinä sitten nauroin ja itkin samaan aikaan, huh! Aivan ihania yllätyksiä; tunnearvoltaan uskomattoman arvokkaita!


Tunteikkaan siivouksen jälkeen pääsin parin päivän haaveilun jälkeen kokeilemaan mulle uutta reseptiä! Resepti oli Alexander Gullichsenin avokadopasta.
Pasta oli helppo valmistaa lähestulkoon tutuista aineksista (yrttiosastolla pitkän etsiskelyn jälkeen mun piti googlata mitä on pecorino), eikä tämän ruokailmiön valmistamiseen kuulunut ainuttakaan vaikeaa vaihetta. Pilkkomista, spagetin keittämistä ja sekoittelua. Ihanan helppoa.


Avokadopasta oli oikein herkullista, vaikka teinkin sen täysjyväspagettiin! Alkupaloiksi laitoin tämän herkun kanssa kummisetäni valmistamia taivaallisia kevätkääryleitä. Aijai, ihana sunnuntailounas.
Ihana sunnuntai ja koko viikonloppu.

Kuvat olen muuten napsinut uudella Olympuksen kamerallani. Vielä en osaa mitään huippukuvia sillä ottaa, mutta pikkuhiljaa. Tämän viikonlopun yritin siis kaiken ohessa tutustua uuteen huippukivaan minijärkkäriini!

Että sellainen viikonloppu tällä kertaa! Kävikö kukaan teistä katsomassa alamäkiluistelua? Tai onko joku muukin kokeillut somejulkkispastareseptiä?
Nyt mä aion nauttia loppuillan rauhassa televisioni seurasta.. Hyvää sunnuntai-iltaa!!

xoxo, Jassu



12 kommenttia:

  1. Hauskaa, mullakin (tokaa kertaa ikinä) viikonlopun menussa oli avocadopasta :D Olin mummolassa pikkukaupungissa ja tuore basilika ja juurikin tuo hiivatin pecorino oli tuppulalle melkein ylivoimaisia. Kahden kauppareissun ja kolmen kaupan jälkeen ne oli kuitenkin haavissa, VOITTO! Otin loput juustot tuliaiseksi kotiin, kävin matkalla kaupassa ja ostin tarvikkeet - avocadopastaan. Miten niin köyhä mielikuvitus?! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui varmasti tuplasti paremmalta pienen metsästyksen jälkeen tuo ruoka :P Haha!

      Poista
  2. Moikka! Täällä uusi blogisi lukija, moi! :) Itsekin asustellut samoilla kulmilla missä sinä nyt, tuttuja huudeja...

    Vaikutat mahtavan positiiviselta ihmiseltä, nostan sun asenteelle hattua ja imen siitä itsekin voimaa nyt kun itelläkin on vähän vaikeaa liikuskelua ja leikkaus edessä jne. Pidä tuo tyylisi jatkossakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalla alueella oot siis asunut! Voi kiitoksia ja tsemppiä leikkaukseen!

      Poista
    2. Kiitos, tsemppiä tarvitaan aina! :)

      Sulla on kovasti lukijoita ja varmasti muutenkin kiireinen arki, mutta käyhän kurkkaamassa myös mun blogi jos ehdit, muun hässäkän ohessa :D

      http://kiinteyttavavaikutus.blogspot.fi

      Poista
  3. Moi!
    Blogisi on ihana, käyn aina piristämässä itseäni työpäivisin ja lueskelen lounastunnilla uusimman postauksesi :)

    Itse olen ollut avokadopastaan koukussa suunnilleen vuoden. Vinkkinä että jos teet sitä pelkästään itsellesi, älä sekoita kaikkea soosia pastan sekaan vaan jätä hiukan leivän päälle siveltäväksi! Kun laitat avokadon kivet vielä soosin sekaan niin kastikehässäkkä ei muutu niin tummaksi nopeasti ja kestää pari päivää syömiskelpoisena. Tummaa soosiakin voi toki syödä. Namnam, pitäisiköhän taas tehdä sitä....

    - Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos mun blogi piristää työpäivä! Hei jee kiitos vinkistä =)

      Poista
  4. Ei noi ole huonoja kuvia tässä postauksessasi. Usko tai älä!
    Puhun noin 20 vuoden digikuvaus kokemuksella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja pakko vielä että kuvauskokemusta löytyy melkeen 30 vuoden ajalta!

      Ps. Haluutko esimerkkikuvaparin hyvästä ja huonosta kuvasta?!

      Poista
  5. joo-o. Käytiin alamäkiluistelukisoissa mutta kyllä oli suuri pettymys! Mikä selostus hei? Se selostaja oli aivan pihalla tapahtumista, laskijat ehti maaliin ennenkuin selostaja huomas kertoa että ne on lähtenyt liikkeelle. Koskaan ei tiennyt ketkä laskee tai edes sitä montako menee jatkoon. Fiilis oli aivan surkea yleisön joukossa, jossa kaikki tuntui ihmettelevän selostuksen tasoa (tai sen puutetta). Tapahtuma olis voinut olla tosi hieno, mutta nyt lähdettiin kesken pois :/

    VastaaPoista
  6. Aaaah, toi avokadopasta on ihan älyttömän hyvää! Oon siihen ihan koukussa. Leppilammen hymy näyttää tosi hauskalta ton rautaristikon takaa :---D
    terveisin Roosa Eee

    VastaaPoista