tiistai 30. lokakuuta 2012

maanantai, mun päivä

Kello taisi olla jotain 7.00 tienoilla kun mun herätyskello soi tänä aamuna. "Kuka ihme soittelee mulle keskellä yötä..? En vastaa". No onneksi soiton jatkuessa mun oli pakko katsoa, että kellä on näin tärkeää asiaa. Kännykän herätyksellä tietenkin. Ajattelin herätyksen sammutettuani etten todellakaan jaksa nousta. Kunnes huomasin seinässä karmean ötökän. Sen jälkeen olin todella hereillä!
Kiiruhdin vessaan aamutoimille sekä naaman tarkastukseen, jonka jälkeen puin ja ähmäsin pikaisesti aamiaista. Seuraavaksi taksin tilaus ja lähtö kuntosalille. Matkalla Elixiaan mietin, että kuka hullu jaksaa aina herätä näin aikaisin kuntoilemaan..


Mutta reenatessa piristyinkin ja päivä lähti hyvin käyntiin. Melkeinpä heti reeneistä kotiin saavuttuani, okei välipalan syötyäni, sain vieraita. Äiti ja koirani Nico. Nico kävi mun luona kylässä ensimmäistä kertaa, ja se oli kyllä ihan ihmeissään.


11.00 mulla alkoikin ajotunti, jonka ajaksi äiti jäi siivoilemaan mun lukaalia. Jes. Ja jes myös sille, että ajotunti meni ainakin mun mielestä hyvin. Mä en malta odottaa, että saan ajokortin ja auton! Ajaminen on kivaa, eikä tarvitsisi miettiä kuinka monta taksimatkaa on jäljellä. Sillä joka kuukausi ne matkat loppuvat kesken..

Ajotunnin jälkeen kokkailin ruokaa, sanoin hetkeksi heipat äitille ja Nicolle sekä keräsin pyykkejä kaappiin. Näiden jälkeen aloinkin valmistautua kaupungille lähtöön. Olin nimittäin menossa syömään kiinalaista äidin, iskän ja pikkusiskon kanssa. Itseasiassa söin tänään jo toista päivää putkeen kiinalaista.. Se kun vaan on niin hyvää!


Muutaman tunnin (hahah meidän perheen ruokailujen on tapana hiukan venähtää) pupeltamisen jälkeen olimme valmiita kotiin lähtöön. Luultavasti osalle teistä jo tuttu Laura saapui keskustaan ja suuntasimme hänen kanssaa mun luo. Hetkisen jauhettuamme viimeiset juorut päätimme lähteä lenkille.
Lumisateessa (hiukan ärsyttävässä sellaisessa) tarvoimme (kelasin) noin tunnin ja tulimme Siwan kautta mun luokse, päivän kohokohdalle, Salkkareille. Tottakai haimme Siwasta Salkkari-herkuiksi dippikasviksia(vihanneksia?) ja hedelmiä iki-ihanan rahkan sekaan.


Yllättävän lyhyen tv-maratonin jälkeen Laura kipaisi kotiinsa ja mä ajattelin laittaa saunan päälle. Pikainen dataus, jonka jälkeen suuntasin saunaan ja tekemään ihanaa kasvonaamiota. Ai että kuinka ihana lopetus loistavalle maanantaille!


Tällä hetkellä istun Jabiilissani tietokoneen ääressä saunan raikkaana ja ärsyynnyn siitä kuinka hidas mun netti on. Argh. No eipä tule nörtteiltyä enää paljoa kun en millään jaksa odotella, että netti toimii..
Hei muuten, tällä kertaa kaikki kuvat on otettu mun puhelimella, joten kuvien laatu ei ole mikään loistavin. Mutta en jaksanut kannella järkkäriä mukanani missään. Se on niin painava.. ja iso.

Ups, kello vaihtui juuri aikaan 0.00, joten eiköhän olisi jo munkin aika mennä unille.
Kauniita unia ja ihanaa viikkoa!
xoxo, Jassu

44 kommenttia:

  1. Tää vaa niin piristää päivää lukea sun blogia !:) ja höpöhöpö, kyllähän noi kuvat on hyviä vaikka otettuki kännykällä :P Hupaisaa syksyä! Vai pitäiskö sanoo jo, että talvea :D
    ~Mari~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Hahh, kyllä mun mielestä vois jo sanoa talvea.. Ja samaa sulle!

      Poista
  2. Saat kaiken kuulostamaan niin helpolle, miten yllät kokkaamaan, hanaan, kuivauskaappiin? Miten selvität saunan, suihkutuolin vai minkä vempaimen avulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä melkein kaikki onkin helppoa. En jaksa ottaa liian vakavasti asioita, joten ehkä siksi kaikki (paitsi imurointi) tuntuu kotona helpolta. Mutta siis aika hyvin yltän, mulla on vissiin pitkät jalat, joten mun tuoli on suht korka. Ja kuivauskaappia en käytä, sillä mulla on asitanpesukone ja jos tiskaan niin jätän kattilat yms. tiskipöydälle kuivumaan. Ja saunomista ei ehkä voi tällä hetkellä kotona kutsua saunomiseksi :D Nimittäin olen siis työntänyt alimman lauteen pois tieltä, joten mahdun saunaan. Mutta täällä mulla ei ole suihkutuolia (koska se veisi vain turhaa tilaa mun mielestä). Elin saunon ainakin vielä suihkussa. Saunan ovi auki ja löylyä sekä suihku päälle niin johan on lämmin :DD Ja kuivattelemassa voin vaikka sitten käydä saunassa omalla tuolillani. Kyllä kaikkeen keinot keksii jos vain haluaa :)

      Poista
    2. Sun asentees kyllä kasvattaa. Mihins sitten astiapesukoneen tyhjennät? Yleensä lasit ja lautaset ovat hieman märkiä, että laittaisi kuivauskaappiin, jos se olisi mahdollista. Mitä sä sitten käytät suihkussa, kun tuskin uitat pyöristäsi siellä? Onko sulla sattumoisin kuvaa entisestä kodista, miten kynnys poistetaan?

      Poista
    3. Suoraan kaappiin laitan. Hmm mä en edes ole tajunnut että ne on märkiä. Tai no ehkä oon niin laiska tyhjentää konetta, et ne on jo monta tuntia ehtinyt kuivua siellä koneessa :D Vessanpönttö on loistava suihkutuoli! Hmm eiii taida olla sellaista kuvaa? Ainut kynnys joka ehkä poistettiin oli ulko-ovella, ja siinä vaihdettiin koko ovi niin se lähti helposti.. :D

      Poista
    4. Olen tosi kade. Jos et käy yhteissuihkussa Jabiilin kanssa, niin vislaatko sen kuivana luoksesi kuivien pyyhkeiden kera?

      Poista
    5. Hahahh :D Ei kun se tulee ajatuksenvoimalla.. No pah, siis laitan tuolin jarruihin sillein kädenulottuville mutta sen verran kauas, ettei kastu suihkun aikana. Eikä se ole kastunutkaan. Käyn vissiin aika "siististi" suihkussa =)

      Poista
  3. Onko sulla oikeassa kädessä tatuoituna joku teksti?

    VastaaPoista
  4. Onko Jyväskylässä autokoulu jossa on tommonen erikoisauto vai ajatko jo omalla autolla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsittääkseen ei ole. En osaa edes selittää.. siis teoriat käyn (tai kävin) Jyväskylän autokoulussa ja ajotunnit suoritan erään miehen kautta, joka on entinen ajo-opettaja ja hänellä on auto, jota mäkin voin ajaa :)

      Poista
    2. Tai hups.. siis onhan hän tietenkin nykyinenki ajo-opettaja :DD Mutta siis ennen oli Jyväskylän autokoulussa, nyt tekee yhteistyötä sen koulun kanssa.

      Poista
  5. Sun blogi on kyllä upea näytös siitä, kuinka positiivinen ihminen olet! Blogi on auki mun puhelimen välilehdellä, että nään uusimmat jutut aina nopeesti! ;) Näin sut eilen Elixialla, kun tulin sinne, mut olit varmaan kerennyt lähteä sillä aikaa kun kävin vaihtamassa vaatteet, muuten oisin tullut koputtamaan olalle! :) Mukavaa alkavaa talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hahh, harmi vain että postailen aika harvoin.. Oivoi ehkä me vielä törmätään siellä! Samoin :)

      Poista
  6. Kiva kun pääset saunaan omassa kämpässäsi ja saat ajokortin se avartaa maailmaa kun liikkuminen helpottuu..Monennessako kerroksessa asut? Onko hissi tarpeeksi suuri jabiilisi kanssa mahtuuko avustajasi samaan kyytiin?
    -<JAPE<-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on tosi kiva! Asun nelosessa, ja juu oon mahtunut Jabiilin ja ainakin viiden kaverin kanssa tuohon hissiin :D Mä ja Jabiili mahdutaan yllättävän pieniinkin hisseihin, siinä ei ole koskaan vielä ollut ongelmaa!

      Poista
  7. nyt täytyi itekkin tulla kommentoimaan, Oon lukenu sun koko blogin läpi ja ihanaa nähdä kuinka positiivinen olet!:) kaikkea hyvää sulle, oot todellinen selviytyjä! :-)

    VastaaPoista
  8. Meillä kaikkien piti autokoulussa kokeilla kolarikelkkaa,mutta sä sait kai jättää sen väliin sillä onhan sulla siitä omakohtainen kokemus.

    VastaaPoista
  9. 13.11 julkistetaan kuka on vuoden positiivisin Jyväskyläläinen,pidetään peukkuja että Jassu saisi tuon tittelin.Olen äänestänyt sua ja sä olisit sen ansainnut.

    VastaaPoista
  10. Luin koko blogisi alusta loppuun heti kun siitä kuulin. Olet aivan mielettömän upea valovoimainen söpöläinen!

    VastaaPoista
  11. Käveletkö unissa vai kelaatko pyöriksellä,vai millaisia unia näet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä joko kävelen tai olen hukannut tuolin. Mutta silti tiedostan olevani halvaantunut :D Hassua.

      Poista
  12. Kiinnostava tuo auto joten olisi kiva saada kuvia jossa Jassu ajelee.Oletko jo suorittanut teoriakokeen oliko virheitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Yritän saada jossain vaiheessa kuvia ajeluistani :D En ole vielä suorittanut sitä.

      Poista
  13. Asutko vuokralla vai onko "oma" lukaali,paljonko on neljöjä?

    VastaaPoista
  14. La joie de vivre = Elämänilo.Ihana tatuointi ja sulle niin sopiva,kun omaat niin mahtavan elämänilon.Kunpa me voisimme oppia iloitsemaan elämän pienistä iloista,ne parhaat asiat ovat useimmiten ilmaisiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Munkin mielestä se on juuri mulle sopiva. Halusinkin, että se kuvastaa mua. Oot oikeassa!

      Poista
  15. Montako tuntia viikossa sulle on myönnetty oikeus käyttää henk. koht. avustajaa.Onko montakin avustajaa eri tilanteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se "perus" eli 30h/kk. Ja ei ole montaa avustajaa eri tilanteisiin. Oikeastaan tarvitsen avustajaa vain kun käyn ns. "normi kuntosalilla" :)

      Poista
  16. Jassun tiistaita odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa mietiskelinki, että pitäisiköhän mun tehdä joka viikko juttu yhdestä päivästä.. Saisin vähän enemmän kirjoitettavaa per viikko. Hmm..

      Poista
    2. Juu hyvä idea.

      Poista
  17. Kuulostaisi kivalle, ihan vain normiarjesta joltain viikolta.

    VastaaPoista
  18. Luin, että sinulla on avustaja 30 h / kk. Selvitätkö kauppareissutkin yksin? Oletko kotona täysin omatoiminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selviän pikkuostokset yksin, mutta viikottaiset isot ruokaostokset kun teen niin mulla on joko kaveri, äiti, isi tai avustaja mukana :) Kotona olen täysin omatoiminen...tai no imurointi on kamalaa, joten yleensä sen tekee joku kiltti kaveri :D

      Poista
  19. Missä kiinalaisessa käyt? :)

    - Tuuli

    VastaaPoista