maanantai 19. joulukuuta 2011

pelkkä mieskin riittää

Vielä tunti aikaa! Kirjoittaa siis uusi postaus. Lupasin viikonloppuna baarissa eräälle erittäin mukavalle lukijalle, että parin päivän sisään kirjoitan uuden jutun, ja nyt on viimeinen hetki toteuttaa tämä lupaus. Kiitos siis hirmuisesti sinä mukava lukijani, joka tulit jututtaa mua Passionissa! Aivan mahtavaa, että joku uskaltaa tulla juttelemaan tavallaan aivan vieraalle ihmiselle, mulla ei ehkä olisi siihen pokkaa, ihan huippu fiilis jäi :)

Tänään voisin kertoa lyhyesti mun jääkiekko innostuksesta ja viime viikonlopusta sekä vastata erään lukijan jokin aika sitten kysymään kysymykseen laajemmin.

Elikkäs mä olen innostunut nyt hiukan lätkästä tässä viimeaikoina. Olenhan mä aikasemmillakin kausilla käynyt katsomassa Jypin pelejä ja nyt se innostus taas alkoi. Kävin muutama viikko sitten ekan kerran tuolin kanssa katsomassa peliä, ja se oli niin jännittävää, että pakko taas pian päästä peliä katselemaan. Itseasiassa tammikuulle onkin jo erään pelin liput ja takataskussa ;) Kaikenlisäksi Jyväskylän Synergia-areenalla on aika helppo kulkea pyörätuolilla, joten plussaa siitä!

Kävin tuossa pari päivää sitten lauantaina isäni ja pikkusiskoni kanssa pikkujouluilemassa eli katsomassa hyväntekeväisyys ottelua Synergia-areenalla. Voin sanoa, että oli muuten melkosen hauska peli. Erät kestivät sen minkä kestivät ja pieniä erikoisuuksia oli kesken ottelun sekä selostajat sössöttivät minkä kerkesivät. Väliin pieni viikonlopun tiedotus: Pelin jälkeen suuntasinkin muutaman kaverini 20-vuotis synttäreille ja sieltä jatkoilemaan baariin. Huhhuh.. Ja ei siitä sen enempää.


Jos vaikka kirjoittaisin välillä teitäkin kiinnostavista asioista. Eli (muutama) kysymys kuului:
Haluaisitko vielä joskus perustaa perheen?
Jos haluat niin koetko tilanteen vaikeaksi,koska olet pyörätuolissa ?
 Mitä siitä ajattelet ?

Kyllä, luultavasti haluaisin joskus perustaa perheen. Ennen onnettomuutta ajattelin, että en ehkä koskaan halua lapsia. Ainakaan omia, adoptointi kuulosti paremmalta vaihtoehdolta. Mutta jotenkin onnettomuus ja kaikki tapahtunut ovat muuttaneet ajatuksiani perheen perustamisesta.

Tilanne on mielestäni ehdottomasti vaikeampi kuin ennen pyörätuolia. Kaikki on vaikeampaa ja asiat vaativat tietynlaisia järjestelyjä tietenkin. Mutta mikään ei ole mahdotonta - ainakaan vamman osalta. Tosin en vieläkään ole varma, pystynkö mä edes saamaan koskaan lapsia sisäelin vammojeni takia.. Mutta kyllähän perheen perustaminen taas voi tarkoittaa muutakin, hankkia (hyvällä tuurilla) mies ja vaikkapa koira tai en mä tiedä, pelkkä mieskin toisaalta riittää. Olisihan sekin omanlainen perhe. Eiväthän kaikki ns. normaalitkaan ihmiset pysty saamaan itse lapsia ja silti perustavat perheen tavalla tai toisella.

Ja vaikken miestä saisikaan niin onhan mulla omat vanhemmat, siskot ja siskojen lapset sekä toivottavasti joskus ehkä kummilapsi (tai lapsiakin). Ovathan nämä kaikki mulle perhe. Ja toistaiseksi aivan riittävä :)

Siinä muutamia ajatuksiani perheen perustamisesta. Kirjoitelkaahan mulle jatkossakin kysymyksiä, jotka teitä kiinnostavat! Vastailen suurimpaan osaan tuolla kommenttipoksissa ja joihinkin näin postausten merkeissä.

Ps. Ylihuomenna ratkeaa Vuoden Keskisuomalainen-kilpailu! Hui.

xoxo, Jassu












7 kommenttia:

  1. Tulipas sen jutustelun jälkeen itsellenikin hyvä mieli ja mietin ensin että uskallanko, kannatti ! =) JA lupauksen pidit ja tosiaan sun positiivinen energia tarttui kyllä loppuillaksi muhun , huh huh =D Toivottavasti se ilta jatkui sitten hyvin siitä eteenpäin ja toivottavasti et potenut hirveää oloa seuraavana päivänä (muistissa mitä halusit tehdä pitkästä aikaa) ;) Olet kyllä superi lätkämimmi <3

    VastaaPoista
  2. Hihihh kivaa! Kyllä mä aina pyrin pitämään lupaukset, ainakin ne mitkä muistan :D Juu siis kyllä ilta jatku todella hyvin, seuraava aamu vaan ei ollut yhtä kiva. Voi oonpas kertonut sulle kivoja juttuja hahahh :D

    VastaaPoista
  3. No voin kyllä vaan kuvitella jos sun tavote onnistu :D Kerrankos sitä !

    VastaaPoista
  4. Ei perhe lapsia vaadi ollakseen perhe :)
    Ja miesjutuista, tiedän tapauksen, jossa neliraajahalvaantunut löysi puolison ja sai lapsia, että älä liikaa huolehdi!

    VastaaPoista
  5. Jäähallilla ei ikinä ole liikaa kauniita neitokaisia... :) Itsekin tulee käytyä peleissä täällä stadissa aina, kun muilta kiireiltä ehtii. Ja muistathan, että avustaja pääsee sun kanssa samalla lipulla (sama homma konserteissa ym. ja myös VR:llä silloin kun junat sattuu kulkemaan... hehe)

    Me ollaan kovia reissailijoita (pyörätuolista huolimatta) ja olisi kiva kuulla sun kokemuksia niin koti- kuin ulkomaanmatkailusta... Positiivista asennetta ja kärsivällisyyttä kyllä välillä vaaditaan, mutta melkeinpä joka paikkaan pääsee... pitää vaan uskaltaa. :D

    Ihanaa joulunaikaa ja onnea tulevaan vuoteen! Toivottavasti voitat Keskisuomalaisen skaban! Sä niin ansaitsisit sen.

    VastaaPoista
  6. No voin sanoa että sun ulkonäöllä ei oo homma eikä mikää löytää puolisoa! Kuvista päätellen olet todella kaunis tyttö!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Totta, kerrankos sitä...! :D

    Anonyymi: Niimpä, ei lapset välttämättä perhette tee :) Siis ainoastaan.. En mä pahemmin (vielä ainakaan) sitä murehdi.

    Kermit: Juu muistan, että avustaja pääsee samalla lipulla! Se on tässä tuolissa melkein parast ;) Junalla en ookkaan vielä kulkenut.. Vielä en oo myöskään ulkomailla (paitsi Tallinnassa) käynyt. Mutta yritän piakkoin korjata sen tilanteen! Hyvää joulunaikaa sullekin :) Ja ps. en voittanut.. hyväksi 6. tulin kuitenkin, eli hyvä saavutus sekin!

    Anonyymi: Voi kiitoksia :)

    VastaaPoista