maanantai 11. marraskuuta 2013

Jassu seikkailee, apuvälinemessut

Heippa ja kivaa alkanutta viikkoa! Näin maanantain iloksi ajattelin palata viikonloppuun ja mun elämäni toisiin apuvälinemessuihin..


Eli perjantaina lähdimme Lauran kanssa ajamaan Tampereelle ja aivan ensimmäisenä kurvasimme Messu- ja urheilukeskuksen pihaan. Oikeastaan meillä ei ollut mitään tiettyä asiaa, jonka takia messuille menimme. Mä vaan ainakin pidän kovasti eri messuista ja koskaan ei voi tietää mitä kaikkea kivaa niiden tarjonnasta löytyykään! Tälläkään kertaa emme pettyneet.


Messuilla oli monenmoisia kojuja täynnä eri yritysten tuotteita meikeistä ja ryppyvoiteista aina kuntosalilaitteisiin ja mitä erilaisimpiin apuvälineisiin. Mua (ja Lauraa) kiinnosti eniten Liikuntamaa, jossa oli esillä erilaisia vammaisurheilun lajeja ja välineitä. Toinen meitä kovasti kiinnostava juttu oli Näkövammaisten Keskusliiton Pimé Café, jossa pääsisi kahvittelemaan mun käsittääkseni "sokkona" näkövammaisten avustuksella. Mutta meille kävi samoin kuin pari vuotta sittenkin; missassimme koko kahvilan. Olimme liikkeellä liian myöhään. No, ehkä ensi kerralla ennätämme kokeilemaan sitä!


Liikuntamaassa oli tosiaan esillä erilaisia urheilulajeja, välineitä ja harrastusmahdollisuuksia. Suurintaosaa näistä katsoimme sivusta, mutta kävimme kuitenkin kokeilemassa kiekkoammuntaa ja ensimmäisissä kuvissa näkyvää "mahaskeittausta". Mä en yhtään muista, mikä tuon nimeämäni mahaskeittauksen nimi oli oikeasti.. mutta äärimmäisen hauskaa se oli! Näiden lisäksi mut yllytettiin kokeilemaan kuperkeikkaa fysioterapeutti-tyttöjen avustuksella. Siitäkin innostuin alkujähmeyden jälkeen niin, että pitihän sitä kokeilla muutamia kertoja! 


Hauskan messupäivän jälkeen huristelimme Sokos hotel Villaan Tampereen keskustan tuntumaan. Emme saaneet enää mistään hotellista invahuonetta, joten tulipahan testattua hotellihuonetta ilman invavarustusta. Eihän se niin helppoa ollut, kun vessaan ei edes päässyt itse pyöriksen kanssa korkean kynnyksen vuoksi. Lisäksi lavuaari oli hankala pyöriksestä käsin. Onneksi hotellin aulassa oli invavessa, jota sitten tuli mielummin käytettyä. Vessaa lukuunottamatta en huomannut huoneessa mitään suurta eroa invahuoneisiin. Parasta hotelleissa onkin mun mielestä pehmeät valkolakanaiset sängyt, joten nautin sitten siitä!


Perjantaina olimme vissiin viikosta väsyneitä, sillä vietimme illan telkkua katsellen ja menimme ajoissa nukkumaan. Hyvät yöunet olivat loistava ratkaisu, niin jaksoimme seuraavana päivänä kierrellä tuntikausia Ideaparkissa ennen kotiinlähtöä ;) Ainiin! Mun viime viikon julkkisbongaus jatkui.. hotelliaamiaisella saimme seuraamme supersöpön Robinin, hah!

Loppuviikonloppu menikin sitten kaverin tupareissa ja sunnuntaina isukkia juhliessa. Ihana viikonloppu takana, joten näillä voimin pitäisi hyvin jaksaa tämä viikko! 

Tällaisia sekkailuja tällä kertaa. Ja onnekseni voin kertoa, että tässä kuussa on luvassa vielä ainakin yksi jännittävä seikkailu..
xoxo, Jassu

12 kommenttia:

 1. Mäkin olin siellä perjantaina!!! Olipas harmi ettei törmätty!! :/

  VastaaPoista
 2. Apuvälinemessuilla on kyllä aina jotain näkemisen arvoista (: Heei minäki olin ideaparkissa lauantaina, tosin vaan nopeasti käymässä, eipä tullu törmättyä, höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään sieltä löytyy aina jotain kivaa! Oi höh :/

   Poista
 3. Pääsikö Laura ilmaiseksi sun seurana messuille? Tai siis pääseekö avustaja yleensä? Miten parkkis riittää tai toki kenttää riittää, onko siellä invaruutuja ollenkaan? En ole koskaan ajatellut tuolta kantilta tuota hallia. Entäs invaveskit, eipä ole tullut niitäkään tsekatuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai avustaja pääsee yleensä messuille ilmaiseksi :) Taisi siellä olla invaruutuja, mutta ei edes ajettu niille. Tulimme paikalle sen verran myöhään, että kaikki oli täynnä. Piti ajella kauemmaksi ja rullailla sitten jonkin matkaa. Mutta onneksi ei vielä ollut lunta! Invaveskikin hallissa on.. hirveä jono vain, sillä paikalla on AIKA paljon invalaisia :D

   Poista
 4. Kun joskus joutuu testaamaan normihuonetta, osaa sen jälkeen arvostaa invahuoneen palveluita (osassa paremmin ja osassa huonommin järjestettyjä). Ihan naurettavaa, että lähes kaikissa hotelleissa on vaan pari invahuonetta, vaikka huoneita on kaikkiaan monta sataa... Ei ole ihan prosentit kohdallaan. Varsinkin jos on joku erityistapahtuma, niin ihan turha kuvitellakaan, että olisi edes lähellekään kaikille sopivia huoneita tarjolla. VR ei ollut myöskään (yllätys yllätys, NOT!) varautunut mitenkään apuvälinemessuihin ja kun ei oltu ostettu lippuja ajoissa niin saatiin kokea, että lauantain kaikissa aamun ja aamupäivän junissa oli p-tuolipaikat myyty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todellakin osaa taas arvostaa enemmän invahuoneita! Mmm.. kyllähän invahuoneen voi tarjota tilanpuutteessa sitten muillekin, jos niitä vain olisi enemmän. Invahuoneessa voi käveleväkin (invahuonetta tarvitsematon) asustella, mutta toistepäin homma on paljon vaikeampaa. Yllätys tuo VR :D Oivoi.

   Poista
 5. Harmittavaa, että et päässyt tuohon Pimé Caféseen. Mä olen itse käynyt kerran ja se oli todella mielenkiintoinen kokemus, joka laittoi oikeasti pohtimaan näkövammaisuutta. Suosittelen lämpimästi!

  Silloin, kun itse kävin, se oli toteuttettu siten, että ennen kahvilaan menemistä laitettiin päähän sellaiset silmälaput ja sitten talutettiin sisälle kahvilaan. Laput sai pois vasta kahvilan ulkopuolella. Oli mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitstit!! Mä niiin haluan sinne ens kerralla :)

   Poista
 6. No höh! Olis ollu kiva tavata sinut livenä kun olen seurannut ns toista elämääsi alusta alkaen!

  VastaaPoista