maanantai 4. marraskuuta 2013

viisi asiaa -haaste

Viisi asiaa, joita tarvitset joka päivä

1. Pyöris - ilman sitä en pääsisi liikkeelle
2. Ruoka - pökertyisin jossain vaiheessa päivää varmasti, jos olisin ruuatta
3. Vesi - eihän siitä vain tulisi mitään ilman sitä
4. Hampaidenpesuvälineet - muuten en pystyisi olemaan kenenkään lähellä, ahistavaa
5. Puhelin - valitettavasti. Yhden päivän kokeilu jokin aika sitten oli aika kamalaa.

Viisi kirjaa, joita suosittelet

1. J.K. Rowlingin Harry Potterit - nämä tuli heti ensimmäisenä mieleen. Huikea kirjasarja, jotka voi lukea uudestaan ja uudestaan. Itseasiassa mä en ole lukenut näitä edes useaan kertaan.. ehkä pitäisi.
2. Leena Landerin Tummien perhosten koti - luin sen jollakin lukion äidinkielen kurssilla ja jokin siinä teki muhun suuren vaikutuksen. Myös Dome Karukosken elokuva kyseisestä kirjasta oli mielestäni hyvä, joten suosittelen kyllä sitäkin!
3. Albert Camus'n Sivullinen - Outo, mutta silti suosittelen. Suosittelisin ehkä tyypeille, jotka pitävät erikoisesta luettavasta. Mä nimittäin pidän myös sellaisista.
4. Cecelia Ahernin P.S. Rakastan sinua - sitä ei pysty lukemaan itkemättä. Ah, ihana.
5. Danielle Steelin Salaisuuksia - rakkaushömppä, jossa monta päähenkilöä. Muistaakseni sain olla tarkkana kun luku toisensa jälkeen pomppasi henkilöstä toiseen. Mielenkiintoinen!

Jos oikein kunnolla miettisin, niin hyviä suositeltavia kirjoja olisi ollut vaikka kuinka! Monet niin erilaisia vieläpä. Oivoi.

Viisi materialistista joululahjatoivetta 

1. Joku koukuttava kirja (rakkaus, fantasia.. en mä tiedä!?) - tuli edellisistä mieleen
2. Kehykset eteisen peiliin - tavallisesta peilistä tulisi paljon kauniimpi kehyksillä
3. Kynsikkäät - juu onhan ne yleensä aika rumia, mutta ne käsissä olisi hyvä kasailla tuolia autoon kovilla pakkasilla!
4. Koruja - niitä ei vaan voi koskaan olla liikaa. Korvikset tarvitsisinkin.. 
5. Iittalan juomalaseja- mun Ikean lasit hajoavat pikkuhiljaa.. enää neljä normaalikokoista jäljellä.

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua 

1. Onnellinen - yleensäkin olen ja tunnen olevani onnellinen
2. Iloinen - heh, useimmiten kyllä
3. Innokas - tartun innolla uusiin juttuihin ja jotenkin innokas vaan kuvastaa mua
4. Menevä - rakastan olla liikkeellä ja menossa. Ja niin myös teen - aina kun on mahdollisuus niin lähden vaikkapa reissuun.
5. Saamaton - jos kukaan ei ikinä potkisi mua eteenpäin asioissa (vaikka kouluhommat tai jonkin tärkeän puhelun hoitaminen) en varmaan saisi puoliakaan asioista hoidettua. Tässä täytyisi kehittyä ja paljon!

Viisi elämänohjetta, jotka antaisit muille

1. Elä, toteuta unelmiasi
2. Kaikella on tarkoitus
3. Elämä on liian lyhyt murehtimiseen
4. Arvosta sitä mitä on, älä keskity siihen mitä ei ole
5. Tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän


Tehtävänä oli vastata haasteeseen, haastaa itse viisi blogia ja toivoa, että haastamani ihmiset jatkaisivat haastetta eteenpäin. No, mä en oikein tiedä blogeja, joita voisin haastaa, joten jokainen joka haluaa - kopioikaa tämä haaste blogiinne! Olisi kiva, jos linkkaisitte omat postauksenne, jotta voisin lukea teidän vastauksia :) 
Kiitos haasteesta Tuhkimotarinoita!

ps. suoritan kalenteriarvonnan keskiviikkona junamatkalla Helsinkiin!
xoxo, Jassu5 kommenttia:

 1. Mä luin kaikki sun tekstit vuodelta 2011 aina tähän päivään asti tänään ku löysin tän blogin puoliks sattumalta. Hetki siinä meni vähän kyyneleitä vuodatelle..ihan mieletön tarina mitä ootkaan kokenu ja nähny ja noin nuorena, sitä kuinka vahva ja sun iloisuus susta loistaa on ihan mielettömän upeeta. Jään mielenkiinnolla seuraan et mitä kaikkea mahtavaa saatkaan aikaseks elämässäs (: Ton kaiken lisäks mitä ootkaan jo tehny! Kaikkee hyvää sulle (: Tyttö sä oot tähti<3

  VastaaPoista
 2. Hei, tämä on nyt vähän OT, mutta nyt on pakko tulla kiittämään siun blogista. Olen seurannut jo jonkin aikaa ja nyt siun tarina antaa vielä ihan eri tavalla voimaa.. On nimittäin huolena, että keskosvauvallani saattaisi olla aivoaurio ja huonoimmassa tapauksessa hän ei ehkä ikinä kävelisi.. No, turha miun on vielä maalailla mitään tulevaisuudenkuvia, kun ei oikeasti tiedä mitä tapahtuu, diagnoosia kun ei vielä ole.. Mutta.. eritoten kiitos siun, miun maailmankatsomus pyörisläisistä on ihan kokonaan eri kuin ehkä joskus aiemmin, ja tiedän että se ei ole millään muotoa maailmanloppu (tai no, tiesin sen ennenkin, mutta siis.. nyt mielikuvat ovat entistä positiivisemmat. Pyörätuoli ei estä onnellista elämää!).. En nyt taas vaihteeksi saa sanoiksi sitä mitä kovasti yritän sanoa, mutta siis. Kiitos.

  Oh, ja luin muuten eka että olit kirjoittanut "Elä toteuta unelmiasi", ja miun murteella ääneen sanottuna "elä" ymmärretään kirjakielen "älä":nä.. ehheh. :'D

  VastaaPoista
 3. Minäkin samoilla linjoilla edellisten anonyymien kanssa, ihailen sinua suuresti Jassu! Oon vasta 12-v naisenalku, joka on myös kolarissa ollut muutama vuosi takaperin ja meinasi käydä tosi huonosti. Onneksi edelleen pystyn kuitenkin kävelemään. Kaikki teksit mitä kirjoitat, saa aina hymyn huulelle, oot ihanan positiivinen ihminen,niinku monet muutkin on täällä jo maininnu :) Oon tajunnut,että vaikka minäkin oisin jäänyt liikuntarajoitteiseksi onnettomuudessa, niin elämä ois jatkunu, vaikka sairaalassa kuukausia ollessani sitä monesti epäilin, kun en tiennyt vielä paranenko. Kiitos näistä teksteistä, sun elämänmyönteisyys on hienoa <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus ja mielenkiintoisia asioita. Elämänohjeetkin ovat niin positiivisia ja sinulle sopivia (sinua sen kummemmin tuntematta kuin vain tästä blogista) tai kenelle vaan.
  Valoa elämääsi!
  Ja tuo persoonallisuuskalenteri on mainio idea, täytyykin tutustua tarkemmin firmaan. Kiva, kun olet järjestänyt arvonnankin, paljon näyttikin olevan osallistujia. En nyt kuitenkaan itse osallistunut, ajattelin jonkun kivan nuoren saavan tämän......eikä vanhan kävyn....

  VastaaPoista
 5. Nyt oli pakko tulla heittämään kommentti! Sun blogi, ja ennen kaikkea sun asenne on ihan mahtava! Itse sairastan reumaa ja joudun välillä olemaan muutaman päivän pyörätuolissa kun niveliä pistellään, eikä niille saa silloin laittaa painoa, mutta mä olen jo niistä muutamista päivistä ihan hajalla! Sä sait mut miettimään, miten hyvin mulla kuitenkin asiat on..Vaikka mä välillä joudunkin makoilemaan ja olemaan pyörätuolissa, mä pystyn kuitenkin kävelemään. Tosin usein kera kovien kipujen, mutta kuitenkin. En tarkoita, etteivätkö sunkin asiat voisi olla hyvin, pyörätuolista huolimatta, mutta asiat vois, meillä kummallakin olla vielä huonommin! Onneksi mulla, ja mitä olen teksteistäsi käsittänyt niin sullakin, ihan mahtavat ihmiset ympärillä ja tukena! Mä ihailen valtavasti sun asennetta ja sitä, että nautit elämästä pyörätuolista huolimatta! Oot kaunis ja vahva nuori nainen! Älä koskaan luovuta! Toki välillä tulee huonoja päiviä ja masennuskausia kai ihan jokaiselle, mutta pääosin vaikutat ihanan positiiviselta ja iloiselta! Ajatuksesi siitä, että pitää ajatella sitä hyvää mitä on, eikä sitä mitä ei ole, olis hyvä jokaisen opetella! Itsekin olen yrittänyt, mutta joskus se vain tuntuu mahdottomalta..Sait juuri uuden lukijan! Jään ehdottomasti seurailemaan sun blogia! :) Tsemppiä! <3
  ps. Jos huvittaa, käy kurkkaamassa mun blogi : http://summerwindddd.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista