perjantai 8. marraskuuta 2013

keskiviikko, mun päivä Helsingissä


Mä heräsin keskiviikkona hirmu aikasin aamulla ja suuntasin aamupala repussa matkakeskukselle. Siellä mua odottelikin jo Rosa, joka lähti mun avustajaseuralaiseksi päiväksi Helsinkiin.
Mä muuten tykkään kovastikin kulkea junalla! En vaan tiedä tykkääkö kukaan muu, joka joutuu mun (ja Rosan) kanssa samaan vaunuun.. pahoittelut siitä.


Aivan ensimmäisenä, lähes neljän tunnin junassa istumisen jälkeen, lähdimme lounaalle Ravintola Pääpostiin Tatun porukalla. Matkan tarkoituksena oli nimittäin mennä Tatun asioissa käymään eduskuntatalossa, jonne suuntasimmekin heti lounaan jälkeen.
Parasta eduskunnassa, toki vaikuttamisen (muutamille edustajille puhumisen) jälkeen, oli "tuttujen" kansanedustajien bongaaminen. Varsinkin kahviossa istuessa näimme monia mielenkiintoisia tyyppejä. Myös rakennuksessa seikkaileminen oli melko jännittävää.. En ymmärrä miten kukaan pärjää siellä eksymättä.
Mutta siis eduskunnassa käynti oli kaikenkaikkiaan todella mielenkiintoista. Taisin löytää tulevan työpaikkani ;)


Viralliset hommat hoidettua lähdimme Rosan kanssa kiertämään muutamia kauppoja ja tekemään ihania ostoksia. Yhtäkkiä Galleria Esplanadilla huomasimme olevamme keskellä Salkkareiden kuvauksia. Hahaa kuinka hauskaa! Tai siis ei nyt ihan kirjaimellisesti keskellä, mitä nyt muutaman kerran saimme ylitellä johtoja ja odotella kameroiden sammumista, jotta pääsimme liikkumaan.
Olimme tässä vaiheessa päivää nähty hirmuisesti "julkkis kansanedustajia", ihastuttava BB-Niko ja Salattujen Elämien kuvaukset, eikä meinattu uskoa silmiä kun seuraavaksi meitä vastaan käveli itse Cheek, Jare Henrik Tiihonen. Nyt mua alkaa ihan naurattaa kun mietin kuinka hämmentynyt ja innoissaan ihminen voi ollakaan kun joku suomalainen jamppa kävelee kadulla vastaan. Okei, ei nyt ihan mikään perus jamppa, mutta kuitenkin. Ahh..


Innoissaan, ihmeissään ja erittäin iloisina eduskunta hurmattuna, tilit lähes tyhjinä ja herranen aika Cheekistä pökertyneinä lähdimme vielä syömään Hard Rock Cafeen. Masut täynnä kellon lähestyessä iltakasia kiersimme muutamien mutkien kautta takaisin rautatieasemalle odottelemaan junaa.

Ai että, keskiviikon reissu Helsinkiin oli lyhyt, mutta ehkä yksi parhaista reissusta sinne ikinä! Hirmuisesti kerkesi tapahtua yhden päivän aikana. Jään taas odottamaan seuraavaa kertaa kauniissa pääkaupungissamme. Onneksi pääsen jo tänään uuteen reissuun lievittämään tätä mahdotonta matkakuumettani; morjenstamaan Mansea. Sitä ennen täytyy vielä pakata ja käydä perus perjantaisalilla. Huh, mutta nyt aamupalaa nassuun.

Ihanaa viikonloppua!
xoxo, Jassu


10 kommenttia:

 1. Mansehan on yksi hienoimpia kaupunkeja Suomessa! Tervetuloa! ; ) Messuilleko olet tulossa? Itse ajattelin kipaista sinne huomenna.
  -Nem

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla kävin juu! Siitä kirjoittelenkin tänään myöhemmin tänne :)

   Poista
 2. Helsinki on niin kaunis <3 olin kesällä onneni kukkuloilla ku kävin erään ihanan pojan kans treffeillä Helsingin kauneimmassa paikassa, eli Suomenlinnassa <3 :) hihi sen tuun muistaan aina <3

  VastaaPoista
 3. Eikä miten toi on mahdollista! :-D

  VastaaPoista
 4. Jos vielä tuut tässä lähiviikkoina käymää Helsingissä pidemmäksi aikaa kuin päiväreissulle, suosittelen ehdottomasti Jarkko Tammisen huikeaa Stars Show'ta Lintsin Peacock-teatterissa. Ja siis kaikille muille myös. Aivan huikea naurupläjäys! Ainoa on se, että p-tuolilippuja ei saa netistä, vaan pitää soittaa/käydä lippukaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh voi vitsit, se olis kyllä ihan huippukivaa nähdä! Voi vaan valitettavasti olla, ettei mulla oo tulossa nyt reissuja Helsinkiin :/

   Poista
  2. No höh... oli vaan pakko mainostaa, kun ko. esitys on mielestäni pääkaupungin parasta antia tällä hetkellä. Jossain kyllä kuulin Tammisen sanovan, että jos vaan suosiota on (kuten näyttää olevan), show varmaankin lähtee tien päälle ensi vuoden puolella... :)

   Poista
 5. Kiersittekö eduskuntatalon kokonaan vai kävittekö seuraamassa istuntoa?(: Apua, missä päin helsinkii sä näit Cheekin ja pyysithän yhteiskuvan? :D

  VastaaPoista