torstai 21. marraskuuta 2013

mun päivä, torstai

Heippahei! Tässä tulee (valitettavasti) jo toisen kerran putkeen lähes samanlainen postaus, mutta kun kiirettä pukkaa. Uskokaa tai älkää, mun kalenteri on hirmuisen täynnä koko ajan. Tälläkin viikolla olen perinteisesti uinut ja reenannut sekä niiden lisäksi käväissyt siskon kanssa Kuopiossa, vieraillut Tikiksellä sekä hoidellut kaikennäköisiä "työ"juttuja. Onhan tässä paljon muutakin ollut, mutta eiköhän mennä asiaan. Nimittäin pikakuulumiset tältä päivältä:


Ilostuin aamulla Keskisuomalaista lukiessa, kun pitkästä aikaa siellä oli lyhyet-palstalla jotain positiivista! Mä en aivan joka aamu ennätä lehteä lukemaan, mutta oikeastaan aina kun sen olen tässä lähiaikoina lukenut, niin tällä kyseisellä palstalla ei ole ollut muuta kuin masentavaa luettavaa. Ihanaa, kerrankin jollakin oli hyvää sanottavaa!
Ensimmäinen päivän aikataulutettu aktiviteetti oli fysioterapia Peurungassa. Matkalla sinne ilostuin miettiessäni tiistain allasterapiaani. Tai oikeastaan sen loppua. Ihana Rakkauspakkauksen lukija tuli moikkaamaan mua! Mä olin (jälleen) tällaisesta hämilläni, enkä osannut sanoa varmaan mitään järkevää, mutta ihana kun tulit moikkaamaan :)
Perillä (heh, muutaman minuutin myöhässä) Peurungassa seisoskelin, venyttelin ja venyttelin hiukan lisää.


Fysioterapian jälkeen hurautin autollani siskoni luo Uuraisille. Siellä mua hemmoteltiin herkkuruualla sekä mun tämän vuoden ensimmäisillä joulutortuilla. Koko kyläreissu sai mut iloiseksi, sillä vatsan täytteiden lisäksi seura oli mitä parhainta!
Uuraisilta kiiruhdinkin lumisateessa (hrrrr) Jyväskylän keskustaan odottamaan Rossua. Ehkä hiukan viimetipassa ehdimme kuin ehdimme katsomaan aivan uskomattoman (superhyperyyper) hyvää Nälkäpeli - Vihanliekit -leffaa. En tiedä johtuiko se meidän (lähes)myöhästymisestä aiheutuneesta hihittelystä vai uskomattoman upeista olemuksistamme, että saimme saliin mentäessä jonkin voittopaketin(?). Voitimme, emme todellakaan ymmärtäneet mistä ja miksi, Nälkäpeli-kangaskassin täynnä Nälkäpelitavaraa. Hahah, ihanat leffateatterimiehet.. Kuinka hauskaa olikaan tutkia tätä todella hämmentävää, mutta ilostuttavaa (ja vielä kerran hauskaa) palkintoamme.
Erittäin jännittävästä leffasta jotenkuten toivuttuamme kävimme pikashoppailemassa. Jälleen sain (tai saimme) kiireen aikaiseksi, sillä meidän piti olla jo eräillä kynttiläkutsuilla. Ehdimme, ihme kyllä, sinnekin paikalle.

Päivän lopuksi mulla oli vielä NettiSaappaan päivystys, jossa mulla menikin iltaan saakka.
Nyt olen tässä ja olen kirjoittanut ennätysnopeasti jonkinlaisen pläjäyksen tästä hiukan hektisestä päivästäni. Huhh.. Täytyy rauhoittua, tarvitsen nimittin hyviä yöunia. Huomenna mulla on tiedossa jokin aivan uusi ja jännittävä kokemus!! Toivottavasti saan aiheesta lisättyä jotain materiaalia instagramiini huomenna. No, viimeistään parin päivän kulututta saatte lukea aiheesta täältä blogistani.

Apua! Mun pitäisi pakatakin..
xoxo, Jassu


19 kommenttia:

 1. kihlasormus bongattu??...

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva seurata siuta myös instagramissa, millä nimellä siellä oot? :)

  VastaaPoista
 3. Löysin sun blogin eilen mun siskon kerrottua tästä mulle. Luin melkein kaikki tekstit läpi. Osaan kuvitella sun tuntemuksia ja sekä ajatuksia tämmösestä, olin itekkin kolarissa kesäkuussa. Ja oot ensimmäinen jonka tekstejä lukiessa oon osannu kuvitella miltä susta on tuntunu ja mitä oot käyny läpi. Oot tosi vahva ja oot käyny tosi rankkoja juttuja läpo mutta oot kaikesta selvinny! Tosi paljon kaikkee hyvää sulle ja tsemppiä<3!
  http://tiiaamariaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä katselemassa sun blogia :) Voi kiitos hurjasti <3

   Poista
 4. tää on niin paras blogi!!! niin huippua kun jaksat kirjottaa 8)
  saako toivoa postauksia? mulla olis ehdotus
  - oot ehkä kirjottanu siitä mutta mikä on parasta pyöriksessä olossa? :D uudet tutut tai mahdollisuudet tehä jotain näin siistiä kun tää blogi tai jotainjotain... sä oot niin positiivinen että sulta kehtaa kysyä :)

  ihanaa joulunodotusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm kiva postausidea!! Alan miettimään sitä :) Kiitos samoin!

   Poista
 5. Moi!
  Luin sun blogin viime viikolla alusta loppuun asti läpi iltasin, oot vaan jotenkin niin herttanen! Onnistuit avaamaan todellakin mun silmiä ja ymmärtää, että pyörisläinenkin voi elää täysillä. Itse asiassa musta tuntuu että nautit elämästä ja elät hetkessä jopa enemmän kun moni muu. Ole ylpeä :) Ja jatka samaan malliin, oot todellakin ihailtavan positiivinen. Sellasen kysymyksen haluisin kysyä, että mitä kaikkee sielä fysioterapiassa teet ja mikä on tavote? Esimerkiks onko sulla mahdollisuus vielä joskus päästä kävelemään, kun tuossa seisomalaitteessakin oot? :) Tsemppiä jatkoon, vaikka et sitä tunnu tarvitsevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes mahtavaa, juuri tuota haluankin välittää blogini avulla, että pyörisläinenkin voi elää täysillä!
   Fysioterapiassa reenaan lihaksia, tasapainoa ja jaksamista (siis nyt tuli blackout.. aerobista jaksamista?) jaa sit seison (parantaa verenkiertoa, ehkäisee osteoporoosia yms.). Sitten myös käyn hieronnassa ja kokeilen erilaisia lajeja ja testaan mitä kaikkea voin tehdä. Opettelen myös vaikka keulimista ja aiemmin reenasin autoonsiirtymistä ja tuolin kasaamista autoon. Tavoitteena on ylläpitää kuntoa ja sen avulla siis parantaa (ja myös ylläpitää) itsenäistä elämistä ja kulkemista. Tällä hetkellä siis sellaisia tavotteita. Ei ole mitään mahdollisuutta päästä enää kävelemään.
   Kiitos :)

   Poista
 6. Kuinka monta kertaa viikossa käyt fysioterapiassa, altaassa ja salilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaks kertaa fysioterapiassa, johon tällä hetkellä sisältyy myös uinti. Sitten kolmesti salilla.

   Poista
 7. Tarviiko sun vilauttaa jotain korttia tuohon leffalippuun ja riittääkö pyöriksessä istuminen avustajaan, että avustaja pääsee ilman maksua? Mihin tarviit avustajaa, kun kelaat itte ja siirryt jo itte, paitsi tietty seuraksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täytyy vilauttaa korttia. Ja pyöriksessä istuminen riittää avustajaan, sillä on silmin nähtävää, että tarvitsen avustajan. Avustajaa tartten siihen kun siirryn leffateatterin tuoliin (sillä se lävähtää muuten alta pois jos joku ei pidä sitä alhaalla). Lisäks esim limpparin tai poppareiden kantamiseen tarvitsen apua :)

   Poista
 8. Puhelimesi tuntuu olevan ahkerassa käytössä, paljonko on sun puhelinlaskusi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ihmettä :D No perus parikymppiä?

   Poista
 9. Mistä se johtuu, että et pysty myöhemminkään kävelemään, kun äsken oli juttua lehdissä ym. nuoresta neliraajahalvautuneesta, joka opettelee uudelleen kaiken? Maallikon tyhmyyttä tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neliraajahalvaus ei välttämättä ole täysi halvaus eikä myöskään ole aina lopullinen ja monesti on tuntoa raajoissa muttei pysty niitä liikuttaa. Halvaus voi tulla esim. Sairauden seuraamuksena josta voi toipua. Mutta esim. jos selkäranka menee poikki niin sitä ei voi korjata ja sen takia alaraajat halvaantuu lopullisesti mutta kädet toimii. Anteeksi Japukka puolesta vastaaminen. :)

   Siulla on ihana blogi, synkkiin päiviin tulee piristystä kun siun tekstejä lukee<3

   Poista
 10. Sinulla on kuva seisontatelineestä. Oletko kuntoutuksessa kokeillut tukia? Kun maailmalla treenataan niiden avulla, mitä lie hyötyä? Entä mitä nämä sähköjutut ovat, joiden avulla esim. nuori tyttö pääsee kävellen alttarille.

  VastaaPoista